intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 2 februari 2021

linzen

Vraag van de dag: kunnen rijke mensen arm zijn en arme mensen rijk? 

Dat vind ik nou echt een clichévraag vraag waar ik alleen een clichéantwoord op kan geven, zoals geld maakt niet per se gelukkig. Of zoals deze quote ook al zegt:



🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃

Bij de Plussupermarkt kon je sparen voor een boodschappenpakket. Omdat ik bij teveel verschillende winkels boodschappen doe, zijn dit soort spaaracties niks voor mij. Ik pak wel overal de zegeltjes en plaatjes aan, want vaak kan ik daar iemand anders wel blij mee maken. 

In een boodschappenpakket zitten altijd wel producten die niet iedereen lust en zo belandde een pakje linzen uit het Pluspakket ongewenst op een tafel op mijn werk. Niemand wilde de linzen en ik vind peulvruchten juist lekker, dus nam ik het pakje mee naar huis. Iemand vroeg me nog wel wat ik er mee ging doen. Ik wilde er soep van maken.

Bij de bioboer haalde ik een pompoentje, die ik samen met een ui (ook van een boer uit de buurt) en een bouillonblokje kookte. De laatste vijf minuten kookte ik de linzen mee.


Toen de pompoen gaar was (na twintig minuten koken) zette ik de staafmixer in de pan, maakte ik daarna de soep op smaak met zout en peper en zo had ik een lekker stevig soepje voor bij de boterham.

🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 🎃 

Toen ik de pompoen schoonmaakte bewaarde ik de pitten.


En niet omdat ik ze wil zaaien  -wat ook heel goed had gekund-  maar om ze te roosteren. Ik was daar laatst een recept van tegengekomen en ik wilde dat weleens proberen. Ik verwijderde zoveel mogelijk het vruchtvlees wat nog aan de pitten hing. Kookte daarna de pitten 20 minuten, droogde ze in een theedoek en legde ze vervolgens in een ovenschaal. In de ovenschaal besprenkelde ik ze met olie en strooide er zout over. Daarna ging de schaal 20 minuten op 150℃ de oven in (tussendoor roerde ik de pitten een keer om).


De pompoenpitten zijn nu een gezonde snack geworden. En ik vind het lekker.

🌽 🌿 🍅 🍆 🍅 🌿 🌽

Gisteren in de reacties vertelde ik al dat ik veel meer groentes eet dan vroeger. Ik probeer echt om drie keer per dag groentes te eten en dat begint al met mijn ontbijt. Daarnaast eet ik fruit, noten, zaden en volkorenproducten. En ik zorg dat ik veel drink, zodat de boel van binnen niet stropt. Mijn darmen varen er wel bij. 


9 opmerkingen:

  1. Bij die vraag wordt er vanuit gegaan dat rijk betekent dat je veel geld bezit, denk ik? Ik heb iemand gekend, die miljonair was. Maar toen zijn 21-jarige dochter werd doodgereden, had hij niets aan al dat geld. Hij had het er altijd over, hij zou zo alles willen inleveren, als hij zijn dochter ervoor terug zou krijgen. Hij werd zelf ziek, alvleesklierkanker, en hij kreeg dure behandelingen over de hele wereld, maar die hielpen hem niet. Hij liet zijn vrouw en zoon rijk (aan geld) achter, maar ook zoon overleed uiteindelijk aan kanker. Nu is er alleen nog zijn vrouw, ze is 80 jaar oud, heeft veel geld, maar heeft eigenlijk helemaal niets meer... Dus ja, rijke mensen kunnen arm zijn, en andersom kan zeker ook!
    Toen mijn ex-man mij echt alles had afgenomen, wat ik had aan geld en spullen, voelde ik me niet arm. Want ik had mijn dochter nog! Hij koos ervoor om haar te verliezen, en hoe rijk hij nu ook mag zijn aan spullen, in mijn ogen is hij erg arm!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een verhaal Anja ,om stil van te worden en je laatste zinnen zijn prachtig !

      Verwijderen
  2. Ik heb een boek getiteld "Nooit meer arm" van Robert Ruark, het eindigt met de zin: wat zou ik ongeloofelijk rijk zijn als ik iets anders bezat dan een miljoen op een Zwitserse bank.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk zeker dat rijke mensen gelukkig kunnen zijn als ze een fijne familie hebben en oprechte vrienden en dan zorgeloos kunnen leven .Maar ook met weinig geld kun je heel gelukkig zijn en juist met de kleine dingen .Mijn broer kookte regelmatig linzensoep en dat was zo lekker maar helaas nooit het recept gevraagd. Gepureerde soep vind ik niet fijn eerlijk gezegd ,ik vind juist een goed gevulde maaltijd soep zo lekker .Maar jouw soep zal zeker goed smaken .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Grappig, ik las (met een half oog) de titel van jouw blogje als "heel zen", was het eigenlijk ook!
    gr Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Volgens mij zit echte rijkdom ín mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat is geld.... als je geen liefde hebt...

    lekker die pitten hé, ik deed het ook met héél weinig zeezout :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als ik van een lekker bord linzensoep zit te genieten, voel ik me rijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Linzen(soep)...heerlijk. Pompoen(soep) ook. En dan te bedenken dat ik beide niet kende tot een jaar of tien geleden. Of misschien twintig, maar niet mijn hele leven

    BeantwoordenVerwijderen