intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 29 januari 2021

voorbereiden

Vraag van de dag: als je één gratis product mocht uitkiezen, wat zou dit dan zijn? 

Een airfryer. De één vind de airfryer niks en de ander werkt er graag mee. Dat is ook precies de reden waarom wij er geen hebben, want stel nou dat ik tot die eerste groep behoor... dan geef ik mijn geld uit aan een apparaat waar ik niks mee kan. Maar als ik er één zou kunnen krijgen... ja, dan pak ik hem wel aan. Alhoewel er dan wéér een apparaat in huis bijkomt en we hebben al zoveel apparaten. Dus ja, laat eigenlijk ook maar... Doe dan maar een nieuwe fotocamera.

🍳 🍳 🍳 🍳 🍳 🍳 🍳 🍳

Het was gisteren een mooie regenachtige ochtend om binnen met de tuin bezig te zijn. Ik heb groentezaden en zomerbollen besteld. 

Collegablogger https://mooisvanme.blogspot.com/ had vorig jaar dahlia's in haar tuin en ik viel voor de pracht van deze bloemen en de foto's die ze ervan maakte. Ik ging op internet op zoek naar dahliabollen en om klein te beginnen legde ik één bloembol in mijn virtuele winkelmandje. Het is de bol van een soort die niet zo hoog wordt en ik ga eerst maar eens kijken of de dahlia het in onze tuin wil doen. Misschien dat ik hem trouwens wel in een pot plant, maar daar kan ik nog tot mei over nadenken. 

(Bron: Intratuin)

Naast de dahliabol bestelde ik twee aronskelkknollen en voor de rest zaad van courgette, paksoi en spinazie. Een echte moestuin, zoals ik vroeger had, wil ik niet meer, maar zo hier en daar een groenteplant moet wel kunnen. De spinazie is om regelmatig een plukje te zaaien. De blaadjes zijn voor af en toe door een smoothie te doen en dat hoeven geen grote hoeveelheden te zijn. 

Het regende hier gisteren trouwens niet de hele dag. 's Middags was het droog en ik ben nog een tijdje in de tuin bezig geweest. De honden mee met de tennisbal waar ze achter konden rennen. Althans, Bee'tje rent altijd achter de bal en Herdershond rent vervolgens achter Bee aan. 


Mooi is onze herdershond, hè? Het is een braaf beest. 

🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕

Nog even voor Bertiebo, ik heb op de community van Blogger om hulp gevraagd en kreeg de volgende vragen:

Krijgt ze het beveiligingsblok?
 
Wat gebeurt er als ze er toegang toe probeert te krijgen?
 
Heeft ze de cache/ cookies gewist?

23 opmerkingen:

 1. prachtige hond mooie kop,

  aifryer, ja mijn buuf is er ook dol op

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. De hond is een krijgertje. Zijn vorige baasje kon hem na zijn scheiding niet meer houden en vroeg of wij haar wilden hebben.

   Verwijderen
 2. 2 jaar geleden voor het eerst een dahlia gezet, die het supergoed deed.
  Afgelopen jaar heb ik een aantal knollen gepoot, grote en kleine, op 1 na hebben ze
  allemaal veel gebloeid.Vanaf augustus kwam er bij allemaal meeldauw in, ze bleven
  wel bloeien, maar het blad zag er heel lelijk uit.Dit jaar ga ik weer andere zetten,
  ik vind ze prachtig.
  Fijne dag,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kans dat wij meeldauw krijgen is dan groot. In gewassen als pompoenen en courgettes krijgen we dat ook en tomaten durf ik helemaal niet meer te zetten, die rotten gelijk weg.

   Verwijderen
 3. Mijn Opa kweekte dahlia's, had een apart volkstuintje daarvoor. Dus altijd als ik die bloemen zie, denk ik even met liefde aan hem. Misschien toch weer proberen hier, want slakken zijn dol op ze en voor ik het weet zijn ze opgevroten.
  Wat een mooie kop heeft jullie hond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heb ik maar 1 bloembol gekocht... Straks zit er meeldauw op en komen de slakken langs :) Nee hoor grapje, we gaan het wel zien. Leuk dat je opa ze kweekte.

   Verwijderen
 4. Oh wat heerlijk, met bolletjes bezig zijn, geeft zo'n gevoel alsof het al bijna voorjaar is.
  Prachtig is jullie herdershond.
  Hm, wat zou ik gratis willen uitkiezen? Ik denk een goede fotocamera. Nu maak ik al mijn foto's met mijn telefoon, want ik heb geen camera meer, maar zeker bij wandelingen in de natuur mis ik wel een echte camera.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest vandaag werken, maar ik geloof dat het buiten echt heerlijk was. Dan krijg je nog eens extra zin in het voorjaar.

   Verwijderen
 5. De airfryer, zo stond ik er ook in.
  Ik heb hem heel goedkoop (sinds december) gekocht van 13 jaar oude VVV-bonnen.
  'k Heb hem nog niet vaak gebruikt, maar bevalt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is leuk om te lezen. En ook leuk dat je hem van die bonnen gekocht hebt.

   Verwijderen
 6. Airfryer heb ik al 2 jaar en vind hem best handig voor patat en bittervallen/snacks.

  Wat ik wel wil is een Ninja Multicooker om in de apparaten te blijven.

  Mag een auto ook? Dan geeft ik die aan mijn zus.

  Onze buren hebben ook zo'n mooie herdershond ruim jaar oud nu, mooie kop en leuk beest

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van een Ninja Multicooker had ik nog nooit gehoord, dus even opgezocht. Dat is ook een handig apparaat!
   Lief dat je een auto voor je zus zou kiezen.

   Verwijderen
 7. ken je de nieuwzeelandse spinazie? een dikbladig plantje met ranken. het blijft het hele jaar in de grond en je kunt de blaadjes erafplukken.groeit vanzelf weer aan.
  omaja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, die ken ik niet, maar klinkt wel interessant! Ik ga daar ook maar zaadjes van kopen. Bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 8. Een mooie hond, grote donkere trouwe ogen.

  Net deze week was ik aan het twijfelen over een airfryer. Ik heb documentatie bij elkaar gezocht, en toen beslist het toch niet te doen. Ik vrees dat manlief de frietjes minder echt zal vinden....

  Onze buurman deed vorige zomer al zijn dahlia's weg, hij zegt dat het redelijk overwoekert? Zelf weet ik het niet hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een klein PSje. Ik vind het vrij vervelend dat ik telkens een verifieeropdracht krijg, vb klik alle plaatjes met bergen aan, om mijn reactie te kunnen plaatsen. De plaatjes zijn zo klein, en ik moest het zojuist meerdere keren herdoen.
   Is dit de bedoeling of kan ik dit vermijden?

   Verwijderen
  2. Ik ben bang dat ik daar niet onderuit kan. Bij mijn instellingen staat dit uitgeschakeld, maar Blogger vertelt zelf het volgende hierover:

   Captcha voor reacties van lezers
   Als iemand een reactie op je blog wil plaatsen, moet hij of zij een woordverificatiestap uitvoeren. Meer informatie over hoe je ongewenste reacties kunt voorkomen Blogauteurs krijgen geen woordverificatie voor reacties te zien.

   Belangrijk: Ook als deze instelling is uitgeschakeld, kan aan sommige reageerders gevraagd worden een code in te voeren voordat ze een reactie kunnen posten.

   Dus dat is gewoon heel erg vervelend. zelf heb ik ook een hekel aan die plaatjes of onleesbare letters.

   Verwijderen
 9. Ik wil soms ook een airfryer, ik heb namelijk geen friteketel en soms wil ik toch iets kunnen frituren. Maar ik vind zo'n frietketel zo vervelend: het stinkt en het is lastig proper te houden. Maar een airfryer is misshcien een goed alternatief. Probleem is dat mij aksten propvol staan en dat neemt alweer zoveel plaats in.
  Ben benieuwd naar hoe je dahlia het gaat doen. Je hebt een mooie uitgekozen, ik hou van die kleurencombinatie.Ik knipte ringen van petflessen, maakte daar met een kartelschaar scherpe randjes aan en zette die rond de jonge scheuten om te voorkomen dat ze opgepeuzeld werden door de slakken. En dat heeft gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik al een tijdje een airfryer. De eerste kreeg ik en toen die kapot ging heb ik wél een nieuwe gekocht. Ik maak er geen friet en dergelijke in. Maar wel al het vlees en vis, als we dat eten. Dat is dus zeker niet dagelijks. Maar ik vind het enorm prettig dat er dan geen vet aan te pas komt. Wat ik wél doe, is bv aardappelkroketjes er in maken. Heerlijk. En ik frituur en groente in. Ook handig is, dat ik op die manier 1 extra gaspit heb.

  Afgelopen jaar ben ik ook gecharmeerd geraakt van dahlia's. Ik heb ze voor het eerst besteld, met het idee om er twee in de voortuin te zeten en de anderen in potten. Ik ben benieuwd...ook hoe het met die van jou zal gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zijn prachige dahlia's in heel bijzondere kleuren. Wij hadden ook bolletjes geplant van verschillende soorten, maar we wisten niet dat we die voor de winter weer uit de grond moesten halen. In de zomer wij maar wachten op bloeiende dahlia's ... die niet kwamen. We gaan dus maar een nieuwe poging wagen en proberen niet te vergeten om voor de winter de knollen uit de grond te halen.

  BeantwoordenVerwijderen