intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 31 januari 2021

uit de oude doos

Vraag van de dag: als je kon reizen in de tijd, naar welk tijdperk zou je gaan?

Ik zou teruggaan in de tijd, naar de eerste eeuwen van onze jaartelling. 

Als we ergens wandelen probeer ik me weleens voor te stellen hoe het hier lang geleden geweest moet zijn. Toen mensen zich alleen te voet konden verplaatsen of met een paard, er sowieso veel minder mensen waren en er meer natuur was dan nu. Ik zou willen weten hoe de mensen toen leefden en ik zou de nog ongerepte natuur willen zien. 

πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’

In een kast in de woonkamer staat een doos waar belangrijke papieren inzitten, zoals de gegevens van ons huis en alles wat met de koop in 1993 te maken had, de gegevens van de ruilverkaveling en papieren van de kinderen. Daarnaast bevat de doos ook garantiebewijzen en aankoopbonnen van apparaten van de afgelopen jaren. 

Ik besloot om de doos maar eens om te kieperen en de papieren uit te zoeken. Veel papieren konden weg, omdat we een apparaat niet meer hadden of omdat de garantietermijn verlopen was. In de loop der jaren heb ik niet alle papieren opgeruimd, want sommige dingen vind ik te leuk om te bewaren. Zo heb ik nog altijd de aankoopbon van mijn lockmachine uit 1996. Dit jaar kan ik dus vieren dat ik deze al vijfentwintig jaar heb. Ik heb mijn lockmachine altijd veel gebruikt en ik hoop er nog een tijdje mee te kunnen doen. Vandaag ga ik verder met dingen uitzoeken en opruimen. We hebben nog meer kasten en dozen die best wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken.

Zoonlief heeft vandaag een afspraak in het noorden van het land en manlief is met hem mee. Vanmorgen om zeven uur zijn ze doorgereden. Manlief en ik gaan vandaag dus niet wandelen en misschien dat ik vanmiddag wel even alleen een rondje ga lopen. 

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!


7 opmerkingen:

 1. Ik denk vaak aan een tijdmachine en kom nooit tot een besluit, haha. Er is zo veel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een boek over Hawai van James A Michener wordt er verteld over de tijd waarin dikke vrouwen erg werden gewaardeerd. Graag naar die tijd dan bloot lopen met alleen rieten rokje aan en slinger bloemen om je nek en eten wat je maar wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet niet hoe het nu bij jou is, maar je zoon en man rijden de kou tegemoet, het is hier helemaal wit van de rijp, maar het zonnetje schijnt uitbundig. Kun jij vandaag misschien weer lekker achter je lockmachine gaan zitten, en wandelen is met dit weer zeker geen straf.
  Ik denk dat ik in een tijdmachine zou kiezen voor de Romeinse tijd. In Duitsland en Luxemburg is nog veel terug te vinden uit die tijd, en dat hebben wij meermalen bezocht, dan probeerde ik me voor te stellen hoe die mensen daar dan daadwerkelijk hadden geleefd.
  Wat je vandaag ook doet, geniet van je dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou naar zoveel verschillende tijden en plekken willen gaan. Ben gek op geschiedenis.

  Wij hebben pas ook weer een boel uitgezocht en ook bonnen weggegooid van dingen die we al jaren niet meer hadden of gebruikten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Garantiebewijzen, daar zou ik nog eens door moeten gaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gebruiksaanwijzingen en garantiebewijzen heb ik na een opruimaanval, pasgeleden, alleen nog van de apparaten die we nog in gebruik hebben.
  En terug in de tijd? ik zou eigenlijk niet eens weten, naar welke periode...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij borrelt op De Middeleeuwen! Ik weet eigenlijk niet waarom... Straks krijg ik daar nog de pest.

  BeantwoordenVerwijderen