intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 25 december 2020

zon en regen

Mijn werkzaamheden op de corona-afdeling zitten erop. Zo zachtjesaan komen daar de werknemers, die ziek waren, weer terug werken. Ik was niet de enige invaller en ik ben blij dat we ons samen voor een locatie in nood (veel uitval door corona) hebben kunnen inzetten. In de twee weken dat ik daar was zijn veel bewoners overleden en corona heeft er diepe sporen nagelaten. Na de kerst ga ik weer terug naar mijn eigen werkplek en dat is ook weer fijn. Ik heb mijn eigen collega's en bewoners gemist.

Gisteravond zat ik traditiegetrouw op de bank naar All you need is love te kijken. Het programma is ieder jaar hetzelfde, maar toch blijf ik het leuk vinden en ik kijk er echt al jaren naar. Kerstavond is mijn all-you-need-avond.

Van het hele kerstweekend zag vandaag (eerste kerst) er, wat het weer betreft, het beste uit. We trokken daarom onze wandelschoenen aan en gingen eropuit. Het grootste deel van de wandeling hebben we mooi weer gehad.

We liepen voornamelijk over verharde polderwegen. Er was echter één deel dat we onverhard zouden lopen, maar zoals je op de foto hieronder kunt zien was het daar behoorlijk modderig. En een stukje verder werd het nog slechter met overal grote plassen. We zijn maar teruggekeerd en hebben daarom een andere route gelopen dan we van plan geweest waren. Ook niet erg.En toen begon het toch te regenen.


En ook te hagelen. We konden gelukkig bij een schuurtje schuilen. 


Toen de bui over was vervolgden we onze weg en gelukkig hielden we het droog tot we bij de auto waren. We hebben toch weer een mooi rondje gelopen en lekkere frisse buitenlucht kunnen opsnuiven. 


6 opmerkingen:

 1. Heerlijk frisse neus gehaald. Hier (nog) geen regen of hagel gehad. Wat triest dat er zoveel bewoners zijn overleden, ik heb het gevoel dat in alle berichtgeving in de media over Corona dit aspect wordt onderbelicht, terwijl die persoonlijke verhalen mensen misschien beter duidelijk maken waarom het verstandig is om de regels te respecteren. Ik wens jullie een goede laatste week van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Triest, dat zoveel mensen zijn overleden.
  Maar fijn dat je kon helpen.
  Corona is niet te onderschatten!
  Ook wij hadden zo'n fijne wandeling: zon, hagel, regen maar wat was het lekker. even opfrissen.
  Fijn weekend (inclusief 2e kerst)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn, dat je je zo nuttig hebt kunnen maken. De zorgverleners hebben het heel zwaar en zo heb Jetje steentje kunnen bijdragen. En dan toc ook een mooie wandeling maken, lekker in de gezonde buitenlucht.. wij hebben ook al een hagelbuitje getroffen. Gelukkig ook kunnen schuilen, want dat komt flink aan. Maar de luchten zijn prachtig!
  Fijne dagen verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je mag trots zijn op jezelf! Fijne dagen nog

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren en vandaag gewandeld (en alle andere dagen uiteraard): maar wat een verschil. Gisteren prachtig mooi weer, vandaag koud (gevoelstemperatuur -3 zei mijn app) en nat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt me fijn dat je hebt kunnen helpen in de zorg. Als ik de berichten hoor over de tekorten voel ik me zo machteloos. Ik heb totaal geen opleiding in de zorg, en kan daardoor ook niet echt helpen....

  BeantwoordenVerwijderen