intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 24 december 2020

kerst



Deze kerst zal dit jaar voor heel veel mensen anders dan voorgaande jaren zijn. Ook voor ons. 

Vorig jaar dineerden we met mijn ouders en mijn jongste broer in het verpleeghuis en na afloop zei mijn vader: "vorig jaar doen we dit weer. Als ik dan tenminste nog leef." Mijn vader is er niet meer en van een diner in het verpleeghuis is dit jaar geen sprake. Maar er is een heel klein lichtpuntje: er mag één persoon bij mijn moeder op visite komen, wel in beschermende kleding en niet langer als een uur. Als mijn broers of zus het niet zien zitten, ga ik wel. Ik ben inmiddels toch al gewend om in deze beschermende kleding rond te lopen. En omdat deze kleding verplicht is, durf ik mijn moeder ook wel te bezoeken, ondanks dat ik op een corona-afdeling gewerkt heb. 

Naar mijn schoonmoeder gaan we dit jaar niet met kerst en dat komt ook door mijn werk. Ik neem liever het zekere voor het onzekere. Mijn schoonmoeder is toch al een krakende wagen. We hebben afgesproken dat we een andere keer gewoon eens op de koffie komen. Ze zal niet alleen zijn met de kerst, want manlief heeft, net als ik, ook twee broers en een zus. Haar dagen zullen dus evengoed gevuld zijn. 

Mocht je deze dagen op visite gaan of visite ontvangen, probeer je dan zoveel mogelijk aan de regels te houden. Nodig niet teveel mensen uit en kom niet te dicht bij elkaar in de buurt. 

Hierbij wil ik je een fijne kerst wensen
💝🎄🎅🎄🎅🎄💝


16 opmerkingen:

  1. Fijne dagen gewenst en een veilig nieuwjaar.
    Wij gaan nergens naartoe en er komt ook niemand. Wel erg saai en ik besef nu ook pas hoe leuk ik het toch wel vond de afgelopen jaren al voelde sommige keren met stiefkinderen een beetje verplichte kost, maar dat komt ook door partner die het liefste altijd gewoon thuis is. Nu mis ik het

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Dat had ik altijd met sinterklaas: jarenlang heb ik gemopperd op als die surprises die we moesten maken. En toen onze zoon stierf en we daardoor sinterklaas afschaften, miste ik het.

      Verwijderen
  2. Ondanks dat alles anders is: Fijne kerstdagen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijne dagen!
    Wat kan er veel veranderen in een jaar ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Dit hadden we vorig jaar echt niet kunnen bedenken...

      Verwijderen
  4. Wens je warme en rustige dagen, even kunnen uitrusten van je harde werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat je waarschijnlijk een uurtje bij je moeder kan zijn .Wij zijn gewent om met z'n tweetjes te zijn en dat is prima .We genieten gewoon van ons gezellig versierde huisje en het niets ''moeten '' Onze dochter werkt ook in de zorg en 3 collega's zijn positief getest dus haar bezoekje was deze week op afstand ,ze kwam een lief cadeautje brengen voor ons ieder maar bleef buiten .Helaas is het niet anders .Ik wens je mooie rustige dagen .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik vind die rustige kerst nu ook best wel lekker. Gewoon even rust en geen verplichtingen. Hopelijk krijgt je dochter geen corona.

      Verwijderen