intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 22 december 2020

creatief met vet

Volgens manlief ben ik hard op weg om de tuinvogels vet te mesten. Goed, ik heb twee voederhuisjes, een houder met vetbollen en een graansilo in de tuin. Toch vond ik dat het best wel meeviel en er kon best nog wel iets bij.


Ik schafte een paar tweedehands kopjes aan,


kocht blokken frietvet en liet een blok smelten en roerde daar voer voor grote parkieten door (*die had ik al).


Daarna vulde ik de kopjes met dit mengsel. In het vet van de gekleurde kopjes stak ik een stokje waar de vogeltjes op kunnen zitten (op onderstaande foto zaten die er nog niet in). 


Toen het vet goed gestold was, hing ik deze kopjes in een boom.



De andere kopjes plakte ik met montagekit op hun schoteltje. Zonde? Welnee joh! Als ze leeg zijn vul ik ze gewoon weer opnieuw en zo krijgen tweedehands kopjes toch een goede bestemming, vind ik. 


Laat de vogeltjes nu maar komen!

* In gewoon strooivoer zit altijd veel tarwe en dat laten die kleine vogeltjes snel liggen en daarom koop ik ook nog altijd een zak voer voor grote parkieten en dit meng ik door het strooivoer heen.


8 opmerkingen:

  1. Leuk idee, ga ik onthouden.
    Ik had 3 halve kokosnoten al gevuld met vet en zaad/pitten gekocht en die ga ik dan hergebruiken. Paar x per dagen komen er 3 verschillende bonte spechten langs, we herkennen ze ondertussen aan individuele tekeningen
    Het si de hele dag een komen en gaan van vogeltjes, maar vaak toch in vlagen soms wel 6 in de voederschaal.
    Op de grond pikken vinken de gevallen zaadjes graag. Maar als het weer voorjaar wordt hebben we op dat stuk toch heel wat "onkruid" tussen het gras.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zo met die kop en schotels .Jaren geleden heb ik ook eens van alles gemaakt met ongezouten frituurvet en zaden pitten en stukjes noot .Toch vonden ze vreemd genoeg het kant en klare voer lekkerder .Ik durf niet meer te voeren want er lopen hier een stel echte jagers rond en ik heb al menige dode vogel gevonden .Toch twijfel ik weleens want het was altijd een feest om al de vogels in de tuin te zien .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk en mooi idee. Ik heb nog heel veel oud servies in de kelder staan. Ik denk dat ik ook maar eens aan de slag ga. In de hoop dat de vogels het lusten, want ze zijn hier wel heel kieskeurig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij mij hangt er een voederhuisje dat zeer druk bezocht wordt. Ik koop alleen nog zonnebloempitten en gedroogde meelwormen want de vogeltjes zijn hier nogal kieskeurig en kieperen de rest er gewoon uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk idee en goed gelukt! Dat van dat zaad ook.
    Dank!

    BeantwoordenVerwijderen