intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 15 december 2020

in het hol van de leeuw

 Vorige week kwam de vraag: wie ziet het zitten om collega's in nood te helpen? Nou, ik wilde wel en hoezeer mijn lieve collega's het niet met me eens waren -want we konden er eerst toch over praten- had ik mijn besluit al genomen. En zo komt het dat ik deze en volgende week op een afdeling werk waar corona heerst. Die lockdown, daar had ik mezelf al ingezet, want ik had alles al afgezegd: afspraken geannuleerd, mijn moeder verteld dat ik een paar weken niet zou komen, kerst bij schoonmoeder afgezegd, de naailes ook afgezegd. Ik was van plan om alleen maar te gaan werken en verder zoveel mogelijk thuis te zijn. 


Als je op een corona-afdeling werkt trek je in een aparte ruimte beschermende kleding aan: een FFP2-mondneusmasker, spatbril, geplastificeerd lang overschort met lange mouwen, een plastic halterschort, een muts en handschoenen. Als je een bewonerskamer verlaat trek je het halterschort en de handschoenen uit, desinfecteer je je handen en trek je daarna weer een nieuw halterschort en handschoenen aan. Werken met deze beschermingsmiddelen aan is vreselijk warm. Ik zweet me echt kapot. Binnen de kortste keren is alle kleding onder dit pak doorweekt van het zweet en is ook mijn haar kletsnat. En (sorry voor het vieze praatje) mijn neus gaat heel erg lopen onder dit masker en ik kan daar niet even een zakdoekje over halen, dus de snot moet ik maar laten voor wat het is.

Is corona een grapje of een griepje? Nou, vergeet het maar! En voor iedereen die geen zin heeft om een mondkapje te dragen... trek dit allemaal maar eens een paar uur aan en ga er ook in werken. Voel wat de consequenties voor de zorg zijn als je je blijft verzetten en dan heb ik het nog niet eens over het omgaan met de zieken en mensen die overlijden. Na het lezen van bovenstaande hoop ik dat anderen zich bedenken dat even een mondkapje dragen in de supermarkt best wel meevalt. 

Ik doe dit nu vrijwillig, voordat mijn collega's konden reageren, zei ik dat ik dit wilde doen. Zolang we niet van de corona af zijn kan het ook op onze eigen of meerdere locaties toeslaan. Misschien zijn mijn collega's een andere keer wel aan de beurt om op een corona-afdeling te gaan werken. Ik hoop alleen niet dat het zo ver komt en hopelijk kunnen we samen dit virus temmen. 


25 opmerkingen:

 1. Ik lees je bericht met tranen in mijn ogen. Je bent een held mevouw W. Een echte held. Ik wens je sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je dit doet! Doe voorzichtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Diepe buiging. Vooral hoe je je beschermende kleding beschrijft. Diepe buiging voor iedereen die in de zorg werkt en nu extra hard moet werken met hoog risico.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte met alles. Je zal het wel al besproken hebben thuis voor je dat aanboodt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste mevr.W, je bent een voorbeeld voor veel mensen.
  Pas goed op jezelf.
  Sterkte de komende tijd.
  Groet Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je een fijn mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Respect! Je bent een kanjer! Ik heb de neiging om u te zeggen tegen je, zoveel respect heb ik voor je beslissing. (ik lees al zo lang bij je, dat ik toch “je” blijf zeggen). Een groter contrast met het blog van vandaag van degene die gisteren nog gauw even waxinelichtjes ging halen en al die anderen die gisteren nog snel even kleding gingen kopen of een kerstboom ben ik nog niet tegengekoemen. Ik hoop dat je stukje heel veel invloed heeft op al die malloten die blijkbaar eigen belang hetzelfde vinden als essentieel en dat je het heel snel minder druk zult hebben. Ondertussen wens ik je heel veel sterkte met je zweterige werk en wil ik je bedanken voor jouw moed en solidariteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig blog over jouw mooie beslissing en werk! Ik weet uit ervaring (werkte in verpleeghuis) hoe warm de beschermende kleding is bij de verzorging van een bewoner in quarantaine. Ik erger mij suf aan mensen die maling hebben aan de maatregelen. Heel veel kracht en gezondheid gewend!
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed dat je dit doet. Ik voel me vaak zo hulpeloos en machteloos omdat ik geen vaardigheden heb wat betreft de zorg, maar anders zou ik ook graag gaan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Respect, fijn dat je dit kunt doen.
  En nee, dit is niet zomaar een griep....
  Sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat je dit doet is geweldig! blijf gezond, wens ik je toe!
  Jouw beschrijving hoe het voelt om in zo'n pak te werken, en wat het betekent voor je sociale leven, zou ieder uur van de dag gedeeld moeten worden op alle social media, ik denk dat veel mensen dat nodig hebben om de ogen te openen en daarmee gedrag te veranderen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gedoe hé zo werken. Heb ik in de eerste golf gedaan. En als ik dan thuis kwam moest ik eerst alle kleding uittrekken in de garage, handen ontsmetten, alles in de 60 graden was doen, handen ontsmetten en dan onder de douche, haren wassen kleding aan en dan pas mijn gezin begroeten.
  Ik vind het goed van je, dat je je hebt aangemeld en het doet, maar werk je niet over de kop he. Dikke duim👍 en een warme groet van mij. 💐

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zoveel respect voor jou ��. Heel veel sterkte en succes komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi dat je dit doet en het zal zeker heftig zijn .Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi dat je dit doet. Lang niet iedereen doet je dit na.
  Sterkte met alles wat je meemaakt, ervaart etc. En dat pak...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. je bent een lieverd mevrouw W.
  wel gezond blijven hé.... denk erom anders kom ik je kietelen....

  zonder dollen
  de wereld zou meer van jouw soort mensen moeten hebben

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat goed van jou. Petje af voor jou en al die mensen die voor ons zorgen. En die ongetwijfeld ook zullen zorgen voor de grootste ontkenners als ze eenmaal toch zorg nodig hebben ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dank je wel dat je dit doet, petje af! We hebben een lockdown, nou, was het maar waar. Er zijn teveel uitzonderingen, zo kreeg ik een mailtje van Kruidvat dat de winkels open blijven! En bij onze bouwmarkt bleven weliswaar vandaag de deuren dicht, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt, zodat we zo snel mogelijk (op een aangepaste manier) weer open kunnen (producten verkopen). Ongelooflijk, dat is toch niet de bedoeling van de lockdown??!!
  Heel veel succes bij je werk op de Corona-afdeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jij draagt geen steentje bij aan de zorg maar een hele kei, geweldig, dat je dit
  doet, gewoon uit jezelf..Dat verdient groot respect.Sterkte de komende weken in dat
  warme pak,dat maakt het extra zwaar.
  Pas je goed op jezelf?
  Groetjes,Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Respect! Wat geweldig dat je dit. Je bent een kanjer. Ik kan niet anders zeggen. Het is loodzwaar. Heel veel sterkte de komende tijd.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je bent geweldig!

  Ik heb gister nog een vervelende discussie met een vriendin gehad, omdat ik onze wandelafspraak af wilde zeggen. We wonen niet bepaald bij elkaar in de buurt en zouden dus met de auto eerst ergens heen moeten reizen. Ik wil nu geen niet-noodzakelijke reisbewegingen maken. Behalve werken en boodschappen doen kom ik nergens en niemand komt bij ons.
  Maar zij vond het wel een noodzakelijke reisbeweging voor haar mentale gezondheid.

  Ik vind mensen zoals toppers.

  BeantwoordenVerwijderen