intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 18 december 2020

dicht

Het verpleeghuis waar mijn moeder woont sluit voorlopig de deuren voor visite. Er zijn meerdere mensen met het coronavirus besmet en inmiddels zijn er ook al een paar bewoners aan de ziekte overleden. Van de week had ik al het bericht gekregen dat visite streng afgeraden werd. Mijn jongste broer en mijn zus zegden hun bezoek daarom gelijk af. Mijn oudste broer heeft de post bij mijn moeder voor me opgehaald, maar heeft verder geen contact met haar gehad. En ik zou sowieso al niet gaan omdat ik op een cohort werkzaam ben.

Voor de alleroudsten en zwaksten kan het weleens een hele eenzame kerst worden, want ik verwacht niet dat de boel volgende week alweer vrijgegeven zal worden. En het maakt me verdrietig dat juist deze mensen er niets aan kunnen doen, omdat ze hun levens grotendeels tussen de muren van een instelling doorbrengen. Juist zij hebben de drukte niet opgezocht. 

Mijn eerste werkweek met corona besmette mensen zit er op. In dat tehuis vallen de bewoners met bosjes om en de afdelingen zijn daardoor al behoorlijk uitgedund. Er zijn sterfgevallen of bewoners worden naar een andere locatie overgebracht. Sommigen hebben corona maar geen klachten en anderen gaan ineens snel achteruit. Een vrouw kwam afscheid van haar man nemen, net zo ingepakt met beschermingsmiddelen als het personeel. Het laatste wat hij van haar gezien heeft is dat ze een mondneusmasker, een spatbril en een muts droeg. Haar in wegwerphandschoenen gestoken handen zullen de zijne vastgepakt hebben. Hij zal aan corona sterven. 

Ik ben heel erg blij dat ik kan helpen en ik heb geen spijt dat ik hier voor gekozen heb. Het werken met al die beschermingsmiddelen is nog steeds warm en dat mondneusmasker nodigt uit om weinig te praten en dat is wel jammer. Mijn stem wordt gedempt en ik val daardoor ook een beetje stil. Volgende week werk ik daar ook nog en daarna zien we wel weer verder of het nog nodig is of niet. Mijn eigen collega's vragen iedere dag hoe het met me gaat, wat erg lief van ze is. We zijn een nogal erg hecht clubje. 

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen.

💗


12 opmerkingen:

 1. Tjonge, wat heb ik een respect voor je... Dat je dit doet en ook kunt!
  Ik zou het zo ontzettend moeilijk en zwaar vinden, maar dat is het waarschijnlijk voor jou ook.
  Jij ook een fijn weekend, en hopelijk kun je een beetje bijkomen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb diepe bewondering voor je.
  Blijf gezond!

  Groeten
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een verschrikkelijk virus. wat jij nu beschrijft gebeurde heel veel hier in maart/april. En ik hoorde dat er in een klooster hier inmiddels ook weer 12 zusters besmet zijn... Zo triest allemaal.
  Sterkte voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dat komt binnen. Mooi dat je dit kan doen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel respect voor wat je doet. Maar het lijkt mij ook erg moeilijk. Net wat je zegt. Zij hebben de drukte niet opgezocht. Het virus heeft hen gevonden. Fijn dat je de mensen zo kunt bijstaan.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lief van je collega's dat ze zo bezorgd om je zijn. Wij ook hoor! Zonder fantastische mensen als jij, die zich zo inzetten voor de medemens, zouden nog veel meer mensen eenzaam zijn. Wat triest, dat zo'n meneer en mevrouw op deze manier afscheid moeten nemen.
  Geniet nu maar even van je weekend, hopelijk kun je alles wat je deze week hebt meegemaakt goed verwerken, sterkte volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk maakt je moeder het goed. Respect voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat triest toch als je op hoge leeftijd zo'n stille Kerst moet meemaken.En lockdown
  of niet, de besmettingen blijven maar stijgen. Ik schrok vanmiddag weer, 62
  besmettingen alleen al in Terneuzen, dat is wel heel erg veel.Hopelijk wordt je
  moeder niet ziek en kan ze over niet al te lange tijd het vaccin krijgen.Voor ons
  gaat dat nog wel een poos duren, denk ik.
  Geniet van je welverdiende weekend en sterkte komende week,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij betekent heel veel voor die mensen en in deze eenzame tijd. Mensen als jij maken echt het verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pittig hè? Ik zit er met mijn werk ook middenin.
  Maar ach, wat een verdriet en eenzaamheid onder de bewoners...sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen