intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 8 september 2020

regelen

Het was een drukke dag. Vanmorgen had ik een afspraak bij de kapper en vanmiddag ging ik naar mijn moeder toe. Daartussendoor en daarna was ik van alles aan het regelen. Ik moest nog aan de banken doorgeven dat mijn vader overleden is. Telefoneren, documenten uitprinten en ondertekenen. Ik moest vragen over de asbestemming invullen en aan mijn moeder, broers en zus vragen of zij as willen. En de grafrechten voor de graven van mijn opa en oma heb ik op mijn naam laten zetten. Voorheen was mijn vader de beheerder. 

Vorige week deed ik ook al de nodige dingen, zoals abonnementen opzeggen. Lopende afspraken voor mijn vader had ik eerder al afgezegd. 

Ik heb mijn moeder geholpen met bestellen van nieuwe kleding. Ze bestelde zelf altijd bij een postorderbedrijf dingen door de bestelling op een kaartje in te vullen. Ze klaagde vaak dat van de handvol dingen die ze dan bestelde de helft niet geleverd werd. Een tijd geleden geleden gaf ze weer zo'n ingevuld kaartje mee en toen ik daar eens goed naar keek, was de helft van de bestelling onleesbaar. Door de Parkinson kan ze moeilijk schrijven. Sindsdien doe ik samen met haar de bestelling op de computer en dan komt het wel goed. 

Vandaag wilde ik ook nog een jasje afmaken dat ik aan het naaien was. Ik moest het alleen nog afzomen, maar mijn naaimachine bleef lussen maken in plaats van mooie steken. Ik heb de machine schoongemaakt, een andere naald gepakt, ander garen geprobeerd, maar niets hielp. Gelukkig heb ik nog een oude naaimachine op reserve staan en die heb ik uiteindelijk maar gepakt. Daarmee was de klus zo geklaard. Dat jasje wilde ik morgen op een jurk dragen, maar eigenlijk staat het toch niet zo mooi bij elkaar als ik gehoopt had... En nu komt het: ik doe zowel de jurk als het jasje morgen niet aan, maar ga voor een totaal andere outfit! Het jasje had dus toch niet af gehoeven vandaag...

En van onze herdershond word ik ook een beetje moe. Die loopt altijd als een schaduw achter me aan, maar nu ze die kap op heeft schiet ik absoluut niet op. Ze blijft overal achter steken en in de weg staan. Ik denk dat over een paar dagen niet alleen de hond blij is als de kap niet meer nodig is.

En voor de rest gaat alles goed, hoor 😉 Een nachtje slapen zal me wel goed doen, denk ik.   



8 opmerkingen:

  1. Het gaf vast een tevreden gevoel, al die klussen afgewerkt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, ik heb flink doorgedaan. Nog even en alle dingen voor mijn ouders zijn geregeld en dan zal het weer rustiger worden.

      Verwijderen
  2. Tjonge, dat was zeker een drukke dag! Hopelijk bleef alles de afgelopen nacht niet door je hoofd heen spoken...
    Wat een lief beestje, de hond van jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn gevoel altijd; dingen afwerken en afstrepen van je lijstje. Wel druk inderdaad. Knap van je.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is het nadeel van zelf iets naaien, soms wordt het niet wat je ervan had verwacht helaas. Maar meestal heb je nog wel een andere combinatiemogelijkheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er valt zoveel te regelen, waardoor er soms te weinig tijd is om te verwerken.
    Gelukkig kan je veel voor je moeder betekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Is er vandaag iets te vieren, waarom je jurk + jasje wilde dragen? Altijd een hoop geregel na een overlijden, maar je schiet goed op. Sterkte voor de hond, en ook een beetje voor jou dus, houd nog een paar daagjes vol!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een drukte weer voor jou en wat ontzettend lief dat je zo goed voor je moeder zorgt.
    En ach die arme herder van jullie. Ik hoop dat jullie dit weekend weer op pad kunnen met de wandelschoenen.
    Kaartjes voor Garderen zijn moeilijk te krijgen zeg. Maandag was alles al uitverkocht. Hoop zaterdagmorgen, was een tip van de beheerder daar, dat er plek komt door annulering.

    BeantwoordenVerwijderen