intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 4 september 2020

Mega Mindy

Voor vandaag stond een bezoekje aan de halfzus van mijn moeder op het programma. We hadden om twee uur afgesproken en voor die tijd konden manlief en ik nog wel gaan wandelen. Op de heenweg naar mijn tante toe, stopten we bij De Dellen bij Epe.

Je kon wel zien dat het gisteren veel geregend had!

Onze schoenen waren niet helemaal waterdicht en al snel hadden we natte sokken. Maar we hoefden niet te klagen, want de zon scheen en het weer werd steeds beter.

Het hele jaar door kun je paddenstoelen vinden, maar in deze periode komen er toch altijd steeds meer.

Ach, ach wat een ellende:


Kevers zijn eigenlijk best wel ongelukkige beesten. Als ze op hun rug liggen komen ze bijna niet meer op hun pootjes terecht. Ik heb er gelukkig een paar kunnen redden.


Van de heide blijven wij genieten. Dat hebben wij thuis niet.

In de fotowereld bestaan kristallen bollen waardoor je erg mooie foto's kan maken. Ik heb die bol niet, maar met een presse papier zijn ook best wel leuke dingen te doen:


We waren er weer erg braaf mee 😉

Na de wandeling trokken we droge schoenen aan en vervolgens reden we naar het dorp waar mijn familie woont. Onderweg kochten we bloemen, want met lege handen aankomen vind ik niet kunnen. Het werd een gezellige middag en mijn tante was erg blij dat we er waren. Zo vaak zien we elkaar namelijk niet. De kinderen van haar dochter had ik helemaal nog nooit gezien. De jongste van twaalf jaar had later tegen zijn moeder gezegd dat ik net zoals Mega Mindy praatte! Tja, hoezeer ik ook verstaanbaar probeer te praten, mijn accent zal ik nooit kwijtraken. Maar die Mega Mindy gaan we er gewoon inhouden, want die vinden wij wel erg leuk.


10 opmerkingen:

  1. Haha, Mega Mindy, nou, dat is een bijnaam die je niet erg hoeft te vinden. Ondanks dat het weer niet mee zat, toch een paar leuke dagen gehad, geloof ik. Geniet nog maar fijn even na! Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ze zijn hier nog niet van ons af. Vandaag onze laatste dag en morgen weer naar huis. Maar tot nu toe hebben we het goed naar onze zin.

      Verwijderen
  2. Ha, da's een goeie, Mega Mindy, ik kan het me voorstellen..Ook al doe je nog zo je
    best, op een of andere manier is kennelijk toch te horen dat je uit Zeeland komt.
    Ik vind het wel prima hoor, iedere streek heeft toch zijn eigen tongval he.
    Fijn weekend,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn altijd trots op ons dialect en vinden het stiekem wel leuk als iemand ons niet verstaat. Maar we doen wel ons best om ons elders of tegen toeristen Nederlands te praten. Maar het accent blijft.

      Verwijderen
  3. Die heide hebben wij dan weer wel volop. Jullie hebben dan weer andere dingen, o.a. het water heel dichtbij. Daar ben ik wel een beetje jaloers op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat water zou ik ook niet willen missen. Ik kom daar ook erg graag. Gelukkig kunnen jullie af en toe naar dat water komen en wij naar de heide en de bossen.

      Verwijderen
  4. Mega Mindy ken ik niet, alleen de naam. Maar jouw accent, dialect, ken ik heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als mijn buurvrouwen tegen elkaar praten kan ik soms maar de helft verstaan. Blijft lastig, ze doen hun best ABN te spreken maar vervallen vaan in eigen taal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het Zeeuws is toch een eigen taaltje en dan ligt het er ook nog aan waar je vandaan komt.

      Verwijderen