intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 26 augustus 2020

modekleuren

Een foto door mijn moeder genomen in 1982:

Wat ons nou zo opviel waren de kleuren van de auto's. Tegenwoordig zie je voornamelijk grijze en zwarte auto's, maar achtendertig jaar geleden was dat dus bijna niet denkbaar. Grappig. Je weet natuurlijk dat modellen best wel in een rap tempo veranderen, maar ook de kleuren zijn dus duidelijk aan mode onderhevig. 

Ik rij nu alweer vijf weken in mijn nieuwe auto en deze is net als mijn vorige auto grijs van kleur. Ik geniet van alle handige snufjes die mijn nieuwe auto heeft. Cruise control vind ik geweldig. Ik kende dat wel al uit de auto van manlief en het is erg fijn om het nu zelf ook te hebben. 

πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—πŸš—

Ik moet nog een dagje werken en dan heb ik een week vakantie. Na een zomer hard werken (waarin collega's genoten van hun welverdiende vakantie) en twee sterfgevallen (een goede kennis van ons en mijn vader) ben ik best wel aan een vrije week toe. Er staan wel al een paar dingen gepland en dat zijn wandelingen en een bezoekje aan familie elders in het land. Leuke dingen dus. 

Maar eerst gaan we morgen mijn moeder verhuizen. Ze gaat naar de kamer van mijn vader toe waar het een stuk minder warm is, omdat deze kamer aan de schaduwzijde van het tehuis ligt. Met mijn moeder gaat het wel redelijk. We hebben al veel over mijn vader en over haar gevoelens gepraat. Tegen het verhuizen ziet ze niet op. We hebben verschillende keren aan haar gevraagd of ze het echt wilde en het nog zag zitten toen de beslissing eenmaal genomen was. 

Met mijn tante, de zus van mijn vader, heb ik vrij veel contact en ze heeft erg veel verdriet om het verlies van haar broer. Haar kringetje wordt steeds kleiner. Hoe ouder je wordt, hoe meer mensen rondom je overlijden en dat valt niet mee. 

πŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’Ÿ

Binnenkort begint de naailes ook weer en ik ga zo maar eens een patroon overtrekken. Dan ligt dat alvast klaar.


11 opmerkingen:

  1. Grappig ik heb altijd gekleurde auto's gehad. De eerste was een knalrode mini, daarna groene toyota, weer een rood Fiat, een gele simca, een donkerbruine Opel, toen een witte. Was de bedoeling een gele maar ze hadden een fout gemaakt en als compensatie kreeg ik een schuifdeur extra, was een Kangoo. Nu heb ik een blauwe Dacia, de andere keus was een donkergrijze of silvergrijs. Ik hou van kleur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb altijd gekleurde auto's gehad, maar sinds kort heb ik een andere, en de kleur heet officieel titanium grey. Het is een sjieke mix tussen grijs en bruin. Ik had nog 2 kleuren om uit te kiezen: okergeel of babyblauw, dat vond ik toch te gek worden, met bijna 55 jaar leek dat me teveel op een midlife crisis, haha. Succes met de verhuizing, en geniet van je vrije week, even lekker bijkomen van alle perikelen van deze zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie ook heel veel witte auto's. Soms hele straten vol ervan (dan verdenk ik wel dan men elkaar 'aansteekt'). Wens je een fijne week vakantie, weer een beetje opladen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kom tot rust in een fijne, ontspannende vakantieweek. Die heb je echt wel verdiend!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een bijzondere foto, een tijdsbeeld. Mijn eerste eend was rood. Mijn tweede ook. Onze laatste auto, een Kangoo was ook rood. Een brandweerauto leek het. Tussendoor hadden we gedekte kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij hadden een rode , een witte een blauwe een grijze een zwarte een blauwe en nu heb ik een paarse.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Succes met verhuizen en voor straks wens ik je een hele fijne, rustige vakantieweek.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, het valt mij ook vaak op dat auto's allemaal zo saai zijn. De onze is een spuuglelijke kleur groen/blauw/aqua. Mooi is hij niet, maar ik kan hem altijd zooo vinden ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb op een zilvergrijze en een donkerblauwe na, altijd zwarte auto's gehad. Mijn man trouwens ook.
    Succes met verhuizen en geniet van je vakantieweek!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mijn ex die in de autoverkoop zat zei me altijd dat die wat saaien kleuren van auto's tegenwoordig ook te maken hebben met de waarde van een auto als je hem verder verkoopt. Blijkbaar is een leuk kleurtje veel moeilijker verder te verkopen. Ik heb geen auto, maar ik zou me daar niet veel van aantrekken en voor een fel kleurtje gaan denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Aangezien ik achter loop heb je de laatste dag werken er op zitten, en is je moeder ook verhuis.

    Ik wens je een fijne vakantie.

    ps. Ik heb even nagedacht over de kleuren van mijn auto's: blauw, wit, rood, zwart, zwart, groen, blauw, zwart, zwart, blauw. Eigenlijk had de een na laatste zwarte auto ook blauw moeten zijn, maar ik had daar geen € 650 voor over. Dus toen maar zwart.

    BeantwoordenVerwijderen