intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 30 augustus 2020

meeuwen en wolken

 Voor het vierde jaar op rij zouden manlief, mijn oudste broer, mijn vriendin en ik gaan wandelen voor het goede doel. Een route van zeventien kilometer, waarin achttien stempels gehaald moeten worden. Maar ja, net zoals alle andere evenementen werd ook deze wandeltocht geannuleerd. Toen besloten wij om gewoon op eigen gelegenheid de wandeling te gaan maken. We hadden deze datum toch al in onze agenda's staan en mijn vriendin had er speciaal vrij voor gevraagd.

We parkeerden één auto in Breskens en reden met een andere auto naar Retranchement, waar we onze wandeling startten. De wandeling is over het strand en aan het eind konden we met de in Breskens geparkeerde auto, terugrijden naar Retranchement om daar de andere auto weer op te halen. Ja, ja, daar is over nagedacht... 😀

Op het rode lijntje op de kaart kun je zien hoe we zo ongeveer gelopen zijn:

(Bron: Google Maps)

Het weerbericht had er voor deze dag in de voorafgaande dagen steeds slecht uitgezien, met regen en onweer en we hadden er een beetje voor gevreesd of we het door konden laten gaan. Gelukkig zag het weerbericht er op de dag zelf een stuk gunstiger uit. Het grootste deel van de wandeling konden we lekker van het zonnetje genieten.

Toen we vertrokken waren er heus wel wat wolken, maar die waren niet dreigend.



En als we omkeken, dan zag het er bijna helemaal blauw uit.


Wat ons nou zo opviel was dat er veel meeuwen op het strand liepen. De hele weg lang. Er was blijkbaar veel eetbaars aangespoeld. 





Er waren ook best nog wel wat andere mensen op het strand: badgasten, andere wandelaars en veel mensen met honden. Toch lieten de meeuwen zich daar niet door afschrikken. 

Voor ons begon te lucht toch wel wat dicht te trekken.



Boven Walcheren zag het er op den duur behoorlijk dreigend uit:


Daar hadden ze duidelijk met regen te maken.



Bij ons begon de lucht toch ook dicht te trekken. We wisten nog op tijd bij een strandpaviljoen bij Breskens te geraken en terwijl het eventjes doorregende, genoten wij van een lunch.


De laatste twee kilometer van de zeventien miezerde het wat, maar dat betekende wel dat we vijftien kilometer lang mooi, droog en bovendien zonnig weer gehad hadden. Met uitzicht op mooie wolkenluchten. 


We maakten een relaxte wandeling en hoewel we het zonder de ambiance van de officiële wandeltocht moesten doen (stempelen, spelletjes, muziek), was het voor ons toch ook best wel goed zo. Volgend jaar lopen we deze wandeling weer. Maar hopelijk is het dan toch weer de officiële wandeling, want dat zou betekenen dat evenementen weer mogen plaatsvinden. 

Manlief en ik gingen, na ons thuis opgefrist en verkleed te hebben, nog naar een verjaardag toe. We bleven gourmetten en hadden nog een fijne middag en avond. En toen ik rond half twaalf eindelijk in bed lag, sliep ik zo ongeveer al voordat ik lag.



11 opmerkingen:

  1. Dat was inderdaad een lange en goedgevulde dag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto's. Wat? na dat wandelen nog een verjaardag? Haha dat zou ik echt niet redden sowieso die 17 km niet laat staan nog lunch een verjaardag. Wat fijn dat het zo gezellig was.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk! En ohohoh wat zou ik graag daar wandelen. Maar Zvl. is echt niet te bereiken voor ons,want trein en boot en bus doen we niet. Maar ik genoot van je foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat hebben jullie geboft met het weer, gisteren heeft het best wat geregend hier, af
    en toe pittig.En op dit moment komt het met bakken naar beneden, hopelijk wordt
    het vanmiddag droog, zodat we even naar buiten kunnen.
    Fijne week,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Na 17 km nog een feestje, ik doe het je echt niet na!
    Ik weet hoe mooi het daar is, we komen er ook geregeld, maar altijd met de fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie wolkenpartijen. Schitterend! Ik hou daar zo van. Tijdens de hardloopsessie van 9 km had ik ook mooi weer. Toen jongste moest sporten stroomde het het bakken uit de hemel en werd hij drijfnat. En toen ik boodschappen moest doen stond de parkeerplaats zo onder water dat niemand met droge voeten naar de winkels kon komen. Er stond echt 5 cm water. Het leuke was dat er een kindje vroeg aan haar vader hoe moeten we daar nou door? De vader sprong met twee voeten tegelijk door het water heen als een kind en zei gewoon zo. Zo leuk om te zien😂. Het was ook echt niet meer normaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een mooie wandeling en luchten. Gelukkig dat het grotendeels droog was.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige foto’s! Hier brak pas tegen 14.00 uur de zon door maar we hebben ook lekker gewandeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie wandeling zeg. En inderdaad: hopelijk volgend jaar gewoon op de officiële manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige wolken hebben jullie gezien.
    Met een beetje geluk volgend jaar weer een officiële wandeling

    BeantwoordenVerwijderen