intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 18 augustus 2020

jurk

De zomerstop van de naailes is alweer eventjes bezig, maar ik moest nog steeds mijn laatste werkstuk afmaken: een jurk die ik over een paar weken naar een bruiloft aan wil trekken. Maar toen kwam het idee om deze jurk ook naar de uitvaart van mijn vader te dragen. Naast het regelen van de uitvaart, de bezoekjes aan mijn moeder en het verzorgen van de dieren van iemand die op vakantie is, kon dat er nog wel even bij. 


Met een zwart vestje erop en een paar nette schoenen eronder, vond ik dat het netjes genoeg was.

Het patroon komt uit de bijlage van Knipmode 3-2018. De stof kocht ik vorig jaar al en is een samenstelling van viscose en linnen.

Ik heb de laatste maanden niet veel achter de naaimachine gezeten. In de zomermaanden ben ik vooral buiten in de tuin bezig en als het erg warm is trekt het ook niet om iets te naaien. 

Vandaag ben ik een dagje thuis, want daar ben ik de afgelopen dagen niet veel geweest en als ik al thuis was, was ik bezig met de uitvaart. Mijn oudste broer heeft een paar keer gevraagd of het allemaal goed kwam en of het niet teveel voor me was. Maar laat mij maar dingen regelen, dat doe ik graag. 

Vandaag doe ik mijn huishouden. Een grote stapel strijkgoed is inmiddels weggewerkt, ik heb soep gekookt van een pompoen die ik langs de weg bij een bioboer kocht en straks ga ik eens een rondje door het huis met de stofzuiger doen. Vanaf vandaag hoef ik ook niet meer naar mijn oppashuis toe, want de vakantievierders komen weer terug thuis. Ik doe het verzorgen van hun boeltje met alle liefde, maar het is ook wel weer makkelijk dat het nu weer afgelopen is. 


8 opmerkingen:

  1. Mooi stemmig jurkje met zwart vestje inderdaad. Gelukkig hoeft het niet meer allemaal allen zwart te zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik denk dat het voor mijn vader zeker niks uitgemaakt zou hebben hoe we eruit zien.

      Verwijderen
  2. Knap dat je zo'n jurkje zelf kunt maken! Het is fijn om weer wat te kunnen doen nu de temperaturen wat lager zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je vader zou vast trots op je zijn geweest

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie stof en lekker koel voor de zomer. Knap dat je dat nog kan doen in deze drukke tijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk jurkje. Begrafenissen zijn al ongemakkelijk genoeg; dan is het prettig om iets aan te hebben waar je je goed in voelt.

    Op de begrafenis van mijn moeder droeg ik een retro feestjurk. Eentje die zij 'kei leuk' vond dus dat zat wel goed. Wat de rest van de aanwezigen dacht vond ik niet zo belangrijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hij is prachtig! Daar kun je zeker mee voor de dag komen op een feestelijke dag!

    BeantwoordenVerwijderen