intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 18 mei 2020

tuin, tanden en vakantie

Met de gezaaide radijsjes begint het al wat te worden:


Deze is nog klein en de rest mag nog een beetje doorgroeien.

Laatst bij het tuincentrum had ik insectenhotels gezien, maar die waren behoorlijk aan de prijs en ik nam er daarom geen mee. Deze week hebben ze er bij de Lidl en die zijn een stuk goedkoper. Manlief, die toch om een paar boodschappen moest toen hij naar zijn werk ging, kocht er daar één. 


Het insectenhotel hangt netjes recht, maar het schuurtje waar hij tegen hangt is schots en scheef. We hebben in de tuin genoeg gaatjes en kieren waar insecten kunnen overwinteren, maar ik vind die insectenhotels nou eenmaal erg decoratief. Ik ben er blij mee. 

Het weidebloemenmengsel in de zinken teil groeit gestaag:


Ik ben erg benieuwd wat er allemaal voor bloemetjes uit gaan komen.
De zinken teil kochten we lang geleden voor tien gulden op een rommelmarkt. Er heeft al van alle in gestaan: bloembollen, ijsbloemen en hortensia's en de laatste jaren was het voornamelijk onkruid. 

Gelukkig begint de zin in tuinieren en de boel gezellig maken terug te komen. Na het overlijden van Jus heb ik daar jarenlang geen zin in gehad. Ik tuinierde wel en ik maakte ook foto's van de bloemen, maar verder deed het me allemaal niet zo heel veel. Nu ben ik er wel aan toe om me er wat meer voor in te zetten.

Vanmiddag lag ik een uur lang bij de tandarts in de stoel. Toen we nog niet naar de tandarts mochten verloor ik een paar vullingen en ik heb wekenlang met een paar gaten rondgelopen. Je zag het niet en het deed geen pijn, maar er bleef van alles in die gaten zitten. Gelukkig is alles nu weer gevuld en netjes. 

Onze reis naar Sicilië is geannuleerd. Zaterdag kwam het verlossende mailtje van de vliegtuigmaatschappij. We zouden over een paar weken al gegaan zijn en we wisten natuurlijk allang dat het niet door zou gaan. Toch wachtten we met het annuleren van het gehuurde appartement en de hotelovernachting totdat we bericht zouden krijgen van de vliegtuigmaatschappij.

Hierbij wil ik je alvast een fijne dinsdag wensen. 


10 opmerkingen:

  1. Echt leuk, al die dingen uit je tuin. Mooi radijsje, leuk idee om de bloemen in de teil te zaaien.
    En vooral, dat de vreugde van tuinieren terug komt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk ding is dat insectenhotel. Hangt gezellig tegen de schuur. En je teil staat er ook mooi bij met al dat groen, en op een gegeven moment ook in bloei. Is genieten buiten en fijn dat de vreugde voor het tuinieren weer terug komt!

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn, dat het plezier van tuinieren weer bij je terug komt. Het insectenhotel ziet er erg leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het radijsje ziet er veelbelovend uit. Wat heerlijk dat ze bij de Lidl echt van alles verkopen, en zelfs insektenhotels : )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker groot hotel. Kan je in de zomer toch een tripje naar een 'hotel' maken. In eigen tuin. Goed te lezen dat je oprecht weer zin hebt in tuinieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, hoe leuk dat insectenhotel. En heel decoratief bovendien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Niets zo troostend als de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is heerlijk nu buiten in de natuur. Fijn dat je er weer van kunt genieten. Ik moet morgen naar de tandarts.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat heerlijk dat je weer zin hebt in je tuin....
    vind ik héél erg fijn voor je
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh! Een radijsje! Om een voor mij onverklaarbare reden slaag ik er niet in om zelf radijsjes te kweken. Zee komen wel uit maar er komen geen knolletjes aan. Ik heb het gewoon opgegeven.

    BeantwoordenVerwijderen