intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 21 mei 2020

niet goed geregeld

Bij het laboratorium in het ziekenhuis kun je niet meer zomaar binnenspringen en ook daarvoor moet tegenwoordig telefonisch een afspraak gemaakt worden.
Maar of dat nou echt een verbetering is...?
Als je geluk hebt dan krijg je binnen vijf minuten iemand aan de lijn. Goed, als je heel veel geluk hebt eigenlijk. Ik heb een keer twintig minuten in de wacht gestaan en een keer een kwartier en toen was ik het beu en verbrak ik de verbinding. De laatste keer dat ik het probeerde, had ik na vijf minuten contact met iemand.

 Ik belde donderdag en maakte een afspraak voor dinsdagmorgen om tien voor negen. Normaal ga ik liever 's middags naar het lab toe omdat het dan altijd stil is, maar met een afspraak wilde ik wel 's morgens komen. 

Het advies is om niet te vroeg maar om zeker ook niet te laat te komen. Ik parkeerde mijn auto netjes om tien minuten voor de afgesproken tijd bij het ziekenhuis en bij de ingang werd aan iedereen gevraagd of zij of hun huisgenoten ziekteverschijnselen hadden. Er was nog iemand voor me en het echtpaar dat na me kwam wilde voorsteken, maar daar stak een beveiliger een stokje voor en sommeerde ze om achter mij te gaan staan. Op anderhalve meter afstand. 

Het zal wel verre tien voor negen geweest zijn toen ik bij het lab aankwam, waar het stervensdruk was. Ik moest een kaartje trekken en achter in de rij aansluiten. Tja, kan gebeuren en ik dacht eerst nog dat ze bij het lab uitliepen, maar bijna alle mensen die zaten te wachten hadden een afspraak om negen uur. Die waren dus allemaal te vroeg en daarnaast waren er maar twee laboranten aan het prikken. Ik heb veertig minuten moeten wachten voordat ik aan de beurt was. En het echtpaar dat bij de ingang had willen voorsteken had pas een afspraak om tien over negen!

Wat een flutsysteem! Als ze iedereen met vijf minuten verschil hadden ingepland dan was het waarschijnlijk veel soepeler gelopen en het was ook niet goed dat al die mensen te vroeg gekomen waren, want zo werkte het gewoon niet. De volgende keer maak ik gewoon een afspraak voor 's middags en ik hoop dat er dan ook iets aan de lange wachttijd aan de telefoon gedaan is.

*******************

Binnenkort wordt het vakantiegeld gestort en een paar jaar lang spendeerde ik dat geld aan 'grote' dingen zoals een naaimachine of een fiets. Als ik geen bestemming had stortte ik het geld gewoon op mijn spaarrekening (ik ben altijd voor een auto aan het sparen) en ook dit jaar zal het meeste geld daarnaartoe geloodst worden. Wel heb ik mezelf alvast iets cadeau gedaan: ik heb fietstassen gekocht.

Mijn vorige fietstassen kocht ik toen één van onze kinderen naar het voortgezet onderwijs ging en een fiets nodig had om iedere dag dertig kilometer te fietsen. Het zal in 2011 of 2013 geweest zijn. Ik maak altijd veel gebruik van die tassen en ze beginnen kapot te gaan. Het canvas is redelijk onverslijtbaar, maar de sluitingen en naden niet. Mijn cadeautje is dus geen overbodige luxe en ik hoop ook weer heel wat jaren met de nieuwe tassen te kunnen doen.

De afgelopen maanden heb ik al veel gefietst. Voornamelijk naar mijn werk toe. Ik heb die fiets daar ook voor gekocht en met de accu red ik het precies om twee keer naar mijn werk en terug te fietsten. Als ik vrij ben ga ik weleens om boodschappen in een ander dorp, maar dat komt qua afstand op hetzelfde neer. Voor de rest wandel ik liever dan dat ik fiets.

******************

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!


12 opmerkingen:

  1. Bij ons in het ziekenhuis was het prima geregeld. Ik was er gisteren. Je mocht tien minuten voor je afspraak je melden bij de tent. Bij de rij voor de tent liep er iemand die vroeg hoe laat je de afspraak had. Degene die net op tijd waren mochten door en degene die te vroeg waren moesten uit de rij. In het ziekenhuis werd je op afstand ge ontroleerd op je temperatuur. Als die te hoog was werd het handmatig afgelezen. In het ziekenhuis hoefde ik nog geen minuut te wachten op mijn afspraak. Ik werd dus precies op tijd geholpen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker een stuk beter geregeld.
      Bij ons werd je temperatuur trouwens niet gemeten. Er werden alleen vragen gesteld.

      Verwijderen
  2. Wat vervelend maar zo hoeft het dus niet te zijn, bij Marie was het veel beter geregeld. Prettige dag, Mevrouw W. en geniet van het mooie weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar kunnen ze hier nog wat van leren.
      Bedankt en ik ga straks lekker een eindje wandelen.

      Verwijderen
  3. Vreemd dat het zo slecht geregeld blijkt te zijn in "jouw" ziekenhuis. Ik hoor over het ziekenhuis bij ons in de stad alleen maar lovende woorden. Heb je er ook iets over gezegd? Ze de suggestie gedaan om voortaan gewoon elke 5 minuten iemand in te plannen? Je zou denken dat men dat zelf wel kan bedenken, maar het gaat nu niet goed.
    Fijne, zonnige dag vandaag! Misschien een fijne wandeling gaan maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik geloof dat iedereen er wel iets over gezegd heeft. Zelf klaagden de laboranten ook, want die hadden het behoorlijk druk.

      Verwijderen
  4. Vervelend en ook niet slim geregeld, zoveel mensen bij elkaar op een kluitje. Dat moet je nu juist zien te vermijden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er hangt een scherm waarop je kunt zien wie er naar de balie en wie er naar de prikkamer mag komen, maar omdat de helft van de mensen dit niet kon zien, kwamen sommigen dicht op elkaar staan om erop te kijken. En dat terwijl de mensen die het wel konden zien riepen welk nummer er aan de beurt was.

      Verwijderen
  5. Wat zijn er veel bijeffecten hè, waar je eerst niet eens bij stil stond.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou ja zeg, wat een flut-oplossing. Bij ons ziekenhuis is sinds twee weken ook niet meer de mogelijkheid om gewoon naar binnen te lopen, maar proberen ze het te regulieren met afspraken.
    Ik hoef pas over 4 weken weer bloed te prikken dus kan mijn ervaring nog niet delen.
    Wél is er een digitaal loket geopend om een een afspraak te maken. Het hoeft dus niet telefonisch. Dat lijk me al beter, Maar of het ook zo is...wordt vervolgd...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop voor je dat het bij jullie in het ziekenhuis allemaal beter verloopt. Ik ben benieuwd...

      Verwijderen