intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 17 mei 2020

visiteweekend

Mijn schoonmoeder had op Moederdag de hele dag visite en wij besloten om daarom op die dag niet naar haar toe te gaan. Nu is Moederdag sinds het overlijden van onze jongste toch al niet mijn favoriete dag en daarom was het voor mij ook fijner om op een andere dag te gaan. Gisteren stonden we alsnog met een verlaat moederdagbloemetje bij haar op de stoep. We dronken koffie, aten appeltaart, manlief en schoonmoeder dronken een biertje, ik dronk water en we hadden een gezellige middag. 

Voor vanmorgen had ik bij het verpleeghuis, waar mijn ouders wonen, een afspraak voor een raambezoek gemaakt. De naam raambezoek zegt het eigenlijk al: je kunt elkaar zien en met elkaar praten, maar je bent van elkaar gescheiden door (plexi)glas, zodat er geen besmettingsgevaar is. Op mijn werk hebben we dat sinds vorige week ook en de bewoners zijn er eigenlijk best wel positief over. Een raambezoek duurt een half uur en daarna moet het personeel alles (stoelen, tafel, raam, handgrepen, apparatuur) weer schoonmaken en ontsmetten. Het spreekt dus voor zich dat er maar een beperkt aantal bewoners per dag gebruik van kan maken. Zo belde ik afgelopen donderdag met het verpleeghuis om een afspraak te maken en toen waren er voor vandaag nog twee raambezoeken open. Alle dagen ervoor was alles bezet.

Mijn moeder vroeg of ik voorraaddoosjes wilde meenemen en de aftershave van mijn vader was op, hij hoefde geen nieuwe, maar ik ben er toch maar voor hem wezen kopen. Daarnaast nam ik nog een bos bloemen en een grote doos Merci-chocolade mee, want dat vinden mijn ouders beiden lekker. Manlief en ik kwamen dus bepakt en bezakt bij het verpleeghuis aan.

Het raambezoek was in één woord geweldig! Voor manlief was het van 24 februari en voor mij van 10 maart geleden dat we mijn ouders gezien hadden. We waren blij om elkaar te zien! Via een interne telefoon op de speaker konden we met elkaar praten. En een half uurtje is dan wel kort, maar we hebben het toch over van alles kunnen hebben en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Het weekend is nog niet voorbij, maar voor ons was dit alvast een geslaagd weekend. We zagen mijn schoonmoeder en mijn ouders weer en dat is toch anders dan met elkaar door de telefoon praten. Mij heeft het, in elk geval, heel erg goed gedaan.


12 opmerkingen:

  1. Heel fijn dat bezoek op die manier kan geregeld worden. Voor jullie, maar zeker ook voor je ouders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat jullie zo toch jullie ouders hebben kunnen zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat goed dat ze deze manier hebben bedacht. Toch elkaar kunnen zien en bijna aanraken, maar wel 'veilig'. Ja, snap dat je daar blij van werd. Niets zo fijn als echt contact.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat het mogelijk wordt gemaakt om toch contact te hebben. Ook al is het anders dan anders zo. Ik kan me indenken dat je daar blij van werd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie initiatieven komen er zo voor iedereen.
    Fijn voor jullie allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat zullen je schoonmoeder en je ouders blij zijn dat ze jullie weer gezien/gesproken hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Niet alleen met elkaar spreken, maar ook het zien van van elkaar doet je zo goed. Lichaamstaal vertelt je ook zoveel. Wat heerlijk, dat je elkaar toch zo kunt ontmoeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het is een prachtige uitvinding, maar ik hoop toch op meer voor de mensen aldaar

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijn dat het raambezoek goed is bevallen. Ik duim dat er snel meer mogelijk is. Zeker voor dementerende is een raambezoek te weinig. Maar ja, wie ben ik? In ieder geval niet iemand die het in Nederland voor het zeggen heeft. :-0

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn dat het raambezoek goed is geweest voor jullie. Wel apart hè. Wie had drie maanden geleden kunnen denken dat je dit zou zo kunnen waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen