intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 21 april 2020

vrij

Mijn vader belde gisteren: zijn huisarts was geweest en ze had van alles met hem doorgenomen en het belangrijkste was natuurlijk dat hij vanaf vandaag weer een 'vrij' man zal zijn. Mijn moeder stuurde een berichtje, waarin ze hetzelfde vertelde en "zeg het voort" zei ze. Dat heb ik dan gelijk maar gedaan. Er waren inmiddels veel mensen die wisten dat mijn vader ziek was.

Later belde de huisarts me op. Ze vertelde dat mijn vader vandaag gewoon op zijn kamer moest ontbijten en daarna gewassen zou worden. In een rolstoel voor algemeen gebruik zou hij daarna naar de kamer van mijn moeder gereden worden en daarna konden de schoonmakers zijn kamer en rolstoel schoonmaken en desinfecteren.

De huisarts bood psychische hulp voor mijn ouders aan, want ze begreep wel dat de afgelopen weken behoorlijk ingrijpend geweest waren. Of mijn ouders daar behoefte aan hebben, weet ik niet, maar het is al fijn dat die mogelijkheid er is.

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

Normaal gesproken zou ik nu met mijn (schoon)familie door Boedapest lopen. In eerste instantie vond ik het niet zo erg dat deze vakantie niet doorging, maar nu eigenlijk wel. Het is toch jammer. Mijn schoonmoeder en een schoonzus hadden hetzelfde gevoel, de rest (we zouden met dertien personen gaan) heb ik niet gesproken.

Gisteren was ik een paar uurtjes in de tuin bezig. Afgelopen zaterdag had het geregend, maar dat was nog lang niet genoeg om de grond een beetje zacht te maken en de harde wind doet er ook geen goed aan. De klei is keihard! Vanmiddag ga ik nog even verder tuinieren. Vorig jaar had ik een zakje zaden voor weidebloemen gekocht en die was ik toen vergeten te zaaien en ik wil dat van de week toch gezaaid hebben. We moeten zuinig zijn met water, maar hiervoor zal ik toch een beetje water in de tuin moeten gebruiken. Voor de rest sproeien wij niet en wij hebben ook niet veel potten met planten staan die water nodig hebben (momenteel maar één).

Ik hoop dat de weidebloemen opkomen en het gaan doen. Wij hebben in het voorjaar veel bloeiende struiken en bomen, maar in de zomer bijna niet. Hopelijk kan ik op deze manier toch een beetje mijn steentje bijdragen aan de bijen- en vlinderstand.


16 opmerkingen:

 1. Ik heb dat ook, op de dag zelf dat er iets leuks stond gepland, mis ik het.
  Van tevoren gaat het wel.
  Geniet van de vrije dagen! De zon is je alvast nog altijd welgezind. Hadden we ooit zo'n geweldige maand april?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt mooi weer! Het waait hier best wel hard, maar ik kon uit de wind in de tuin werken en daar was het heerlijk.

   Verwijderen
 2. Ik heb een dikke week geleden een strookje weidebloemen gezaaid in het strookje aarde tussen mijn pad en dat van de buren. En sindsdien zitten daar echt constant 2 duiven in te pikken op zoek naar de zaadjes. Ik kan ze nu goed gadeslaan omdat ik thuis ben en het zou me erg verbazen moest daar nog iets van uitkomen want ik denk niet dat er veel overgebleven is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook wel benieuwd of het hier gaat lukken. Hier zitten ook veel vogels in de tuin en onze poezen kunnen de boel ook nog overhoop krauwen.

   Verwijderen
 3. Hier eten de musjes denk ik ook mijn pot met zaadjes leeg. Dus ben benieuwd of er wat van opkomt.
  Mooie berichten over je vader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Ik heb ook nog wat radijszaadjes gezaaid.
   Mocht het niet lukken dan heb ik het toch geprobeerd ;)

   Verwijderen
 4. Wat fijn voor je ouders dat ze elkaar weer kunnen zien .Zaaien doe ik niet meer want dat word helaas bij mij nooit een succes .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jarenlang heb ik een moestuin gehad en volgens mij moet je gewoon geluk hebben. Soms ging het goed en soms werd het gewoon allemaal niks.

   Verwijderen
 5. Fijn dat je ouders weer bij elkaar zijn. Mooi dat er ook hulp geboden wordt mochten zij dat nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook enorm netjes. Wij zijn ook erg tevreden over hoe alles in dat verpleeghuis geregeld wordt.

   Verwijderen
 6. Mooi geregeld toch allemaal dat de huisarts jou belt en ook hulp aanbiedt, we moeten toch wel erg dankbaar zijn voor wat allemaaal kan.
  Zit net naar persconferentie te luisteren en we moeten nog volhouden.
  Fijn voor de kinderen en ouders dat ze weer naar school mogen. Bij de 3 kleinkinderen verliep het heel verschillend, 2 lopen nu nog verder voor en de derde die al wat moeite had loopt nog meer achter.
  Helaas nog geen kapper en voetreflex. Fysio mag gelukkig wel en daar ben ik hard aantoe, zo'n pijn in schouders en onderrug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook net zitten kijken en ben blij dat de kinderen over een paar weken weer naar school mogen. Dat is toch beter. En ook fijn dat de kinderen niet zo hard getroffen worden dan volwassenen. Dat moet toch voor veel ouders een grote geruststelling zijn.

   Verwijderen
 7. Het is hier ook zo droog. Raar hoe snel dat is terwijl het zo ontzettend veel geregend heeft. De harde wind doet er ook geen goed aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een paar maanden geleden regende het iedere dag wel. De plassen bleven op het land staan, maar daar is nu niet veel meer van te merken. Ik hou niet van regen, maar zonder kunnen we toch ook niet.

   Verwijderen
 8. Wat fijn dat je vader en moeder elkaar weer kunnen zien!
  Onze regentonnen zijn allebei tot op de bodem leeg. Het is hier echt niet normaal droog.
  Op de heide bij ons staat code rood, extreem hoog brandgevaar. Elke keer we een sirene horen schrikken we ons rot: toch weer geen heidebrand? Er zijn al verschillende grote branden geweest hier op de hei. Bij de laatste brand moesten de ouders van mijn schoondochter geëvacueerd worden omdat de brand zo dichtbij kwam. Dat wil je echt niet meemaken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me verschrikkelijk eng en toch zeker als het zo dichtbij komt en je geëvacueerd moet worden. Je laat toch alles achter. Ik kan me goed voorstellen dat je bij iedere sirene schrikt.

   Verwijderen