intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 20 april 2020

(on)bekende wegen

We gingen wandelen in de buurt van Oostburg, waar we al vaker gewandeld hebben. Maar de wegen waar we nu liepen kenden we nog niet allemaal, of kenden we alleen vanuit de auto.

Watertoren Oostburg: klik!

Er stond een toch wel wat frisse wind en ik begon onze wandeling dan ook met een dik vest aan, wat ik na een kilometer of twee uit kon doen, omdat ik me toen warm gelopen had.
Het heet hier Klein-Brabant. Waarom het hier zo heet heb ik niet kunnen achterhalen. 


En nog zoiets: het water dat je ziet heet de Blontrok:


Ook daarvan heb ik de betekenis niet gevonden. 

We liepen bijna negen kilometer en onderweg kwamen we een paar streekgenoten tegen, waar we even mee hebben staan praten. Op zeker twee meter afstand. Ze vroegen ons hier de weg:


Ze wilden weten of dat paadje ergens op uitkwam. Deze mensen waren nu wandelend de streek aan het ontdekken, nu ze door het coronavirus aan huis gebonden waren. Wij wandelden al vaak in onze eigen omgeving, maar ik mis wel de uitstapjes naar België. Vaak liepen we in het grensgebied, waarbij we regelmatig de grens tussen Nederland en België passeerden en dat mag nu niet. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus ben ik de streek nog niet uit geweest. Manlief wel, want die moet voor zijn werk regelmatig verder weg. Zoonlief moet vandaag op karwei in Brabant, maar tot vandaag is hij ook alleen maar in onze eigen omgeving gebleven.

⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de felicitaties. Mijn moeder is gisteren twee keer op de kamer van mijn vader koffie wezen drinken. Ik las in de rapportage van de verzorging, dat mijn vader gezegd had, dat hij haar nog altijd knap en mooi vindt en dat hij dankbaar was. Lief hè?


14 opmerkingen:

 1. Dat is lief van je vader. Mogen ze nu vaker samen zijn?
  Mijn vader zei heel vaak dat mijn moeder zulke mooie benen had en dat dat ooit in 1938 dat het eerste was wat hij van haar zag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het goed is gaat mijn vader vandaag of morgen uit quarantaine. Als hij een paar dagen geleden geen snotneus meer had gehad, had het al eerder gemogen. Maar ze nemen liever het zekere voor het onzekere, dat is begrijpelijk.

   Verwijderen
 2. Ik dacht de streek goed te kennen, maar die namen heb ik nog nooit gehoord. Leuk.
  Fijn van je ouders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Heb je weer iets geleerd! Vaak verwijzen de namen hier naar vde Tachtigjarige Oorlog of de Staats-Spaanse linie, maar deze kon ik echt niet terug vinden.

   Verwijderen
 3. Mooie foto’s! Leuk, zulke onbekende namen, jammer dat de herkomst en betekenis niet terug te vinden is.
  Jouw vader, wat een lieve echtgenoot!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend lief als oude mensen nog zoveel van elkaar houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ze hebben elkaar weer zoveel gemist de afgelopen weken. Vijfenzestig jaar getrouwd, dat is ook niet niks.

   Verwijderen
 5. ahhhhhh wat lief van je ouders, zo lang bij elkaar en nog zo gek op elkaar, dat hadden mijn ouders ook, zó gaaf hé...

  een heerlijke wandeling hebben jullie gedaan dat was genieten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi hè, na zo'n lange tijd?

   De wandeling was fijn en we hebben toch weer dingen gezien die we nog niet kenden.

   Verwijderen
 6. Zoals jij België mist, zo mis ik Nederland. Als ik boodschappen ga doen fiets ik echt op het randje van de grens, maar ik mag er helaas niet over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer hè. Ik ga ook graag in België wandelen. Ik hou van de mooie oude huisjes, kastelen, domeinen en de Mariakapelletjes. Ik mis ze gewoon.

   Verwijderen