intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 11 april 2020

Stille Zaterdag

Stil, stiller, stilst... zo is het op deze weg:


Het is de N61 van Hoek naar Schoondijke. Dit is een belangrijke toegangsweg naar West-Zeeuws-Vlaanderen en normaal zou het hier op een dag als vandaag een aaneengesloten stoet van auto's met caravans, campers, kampeerbusjes en volgepakte auto's zijn. Op weg naar campings en vakantiehuisjes. Op weg naar de kust. Het is en blijft vreemd die stilte!

Onze wandeling van vandaag ging door de polder:

En ook door een klein bos:


Op het strand na hebben we hier ook niet veel anders, maar dat is niet erg. De rust en de ruimte zijn heerlijk. Er zijn mensen uit de Randstad die juist daarvoor naar hier verhuizen.

Paardenbloemen hebben we liever niet in de tuin, want voordat je het weet heb je er een heleboel.


Maar als we ze zo tijdens het wandelen tegenkomen, mogen ze best wel op de foto.


En kijk toch eens hoe mooi!


In een bos horen natuurlijk wel paddenstoelen, hè?


We verlieten het bos en vervolgden onze weg door de polder. 


Het is alweer een paar weken droog en de pas gepote aardappels worden hier beregend:


Dit worden aardappelruggen genoemd: 


Daarin groeien de aardappels.



Het was vandaag heerlijk wandelweer en ook fietsweer: we zijn namelijk best veel fietsers tegengekomen. Gisteren was ik op de fiets naar mijn werk en 's morgens had ik mijn handschoenen nodig, want het was best wel koud.

Ik heb nu een lang weekend en ga woensdag pas weer werken. Lekker hoor, even een paar dagen rust in deze hectische tijd.

Ik hoop dat je een fijne Pasen hebt. 
🍳🐰🐔🐣



8 opmerkingen:

  1. Wat rustig inderdaad. Vooral als je weet hoe het er anders uitziet rond de Paasdagen. Wens jullie ook fijne Paasdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wandelde vandaag ook weer een ronde en passeerde een wei vol met paardenbloemen. Dan ziet het er toch wel prachtig uit. Maar inderdaad: liever niet in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vandaag waren er weer heeeel veel klanten in de bouwmarkt, van opening tot sluiting superdruk. Morgen een vrije dag, we willen bijtijds gaan wandelen in het bos, direct bij ons huis. En verder de dag fijn in eigen tuin doorbrengen. Fijne Paasdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie foto's maakte je. Geniet vasn je vrije dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gisterenmorgen was het inderdaad koud. Ik had mijn dikke jas aan tijdens de wandeling en dat was niks te warm. In tegenstelling tot vandaag.

    Hier zie en hoor ik nog regelmatig auto's rijden. Maar ik woon dicht bij een ziekenhuis en daar werkt niemand thuis...

    Fijne Paasdagen en geniet van je lange weekend.


    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik leerde iets bij over die 'ruggen', waar ik me gisteren nog vragen bij stelde. Dikke merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is inderdaad vreemd op de weg (vorige week voor het eerst weer naar mijn werk in Woerden gereden). Bij ons (Reeuwijk), zijn de Plassen afgesloten, parkeerplaatsen gebaricadeerd met hekken... het is een raar gezicht... Terwijl alles juist zo mooi groeit en bloeit... Twee straten bij mij vandaan (een brug naar andere weggetjes en Plassen) kan je wel gewoon lopen en met alle vogels die druk bezig zijn in de bomen en eenden in het water lijkt het net alsof er niks veranderd is...

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen