intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 16 april 2020

muisje

Eindelijk ben ik, net als zoveel mensen in deze coronatijd, ook maar eens aan het opruimen en poetsen geslagen. Eerst moesten de keukenkastjes schoongemaakt worden, want daar had de laatste weken een muis zich tegoed gedaan aan de suikerspekken en de chocolade. 

Op een avond hoorde ik geritsel tussen het plastic afval op het aanrecht en even later stond ik oog in oog met een muisje. Later betrapte ik het diertje tussen het snoep. Ik ben niet bang voor muizen en vind ze er lief uitzien, maar ik wil ze echt niet in mijn keukenkastjes. Ondertussen heeft het beestje het loodje gelegd en ben ik alle sporen aan het uitwissen geweest.

Hier in de buiten hebben we vaak last van muizen in huis. Er zijn genoeg gaatjes en kieren waardoor ze naar binnen kunnen. En als we thuis zijn staat er ook vaak een deur of raam open en kan er altijd wel een beestje naar binnen glippen. Zo hebben we weleens een mol in huis gehad, die waarschijnlijk door een kat meegenomen was. De mol had zich achter de krantenbak verscholen en ik heb hem opgepakt en buiten in de slootkant gezet. Toen we een keertje van een midweek vakantie terugkwamen, zat er een vleermuis over het aanrecht. Die heeft buiten nog een tijdje aan de tuintafel gehangen en opeens was hij weg. In de garage zat een keer een rat en we hebben ook eens een tijdje hagedissen in huis gehad: af en toe liep er opeens eentje door de huiskamer.

🦎🐭🦎🐭🦎🐭🦎🐭🦎

Ik ben vanmiddag een rondje wezen wandelen en kwam mijn kapster tegen, die zich erg verveelde nu ze niet meer mag werken. Ze had inmiddels ook al schoongemaakt en geschilderd en ze was nu een rondje aan het rijden. Ze moest even weg van huis. Normaal had ik vanmorgen bij haar in de kappersstoel moeten zitten, nu is het maar afwachten wanneer ze weer mag gaan werken.

Na mijn wandeling werkte ik een gezond tussendoortje naar binnen:


Heerlijk!



7 opmerkingen:

  1. Ik heb vanochtend ook al een keukenkastje van binnen gezien, geen muis, wel "mooie" kringen. Dus aan de poets geslagen.

    Lekker tussendoortje 🥰

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier is het ook weer muizen feest ,ik hoor ze knagen vooral in de nacht .Wij hebben van die prefab muren .We hebben de vriendelijke manier geprobeerd maar geen enkele muis in het kooitje ,helaas moet het anders en dat haat ik want eigenlijk vind ik ze zo schattig

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezellig toch al die beestjes in huis. Sommige reageren zo overdreven op dat het vieze beesten zijn. Natuurlijk zijn hun uitwerpselen niet prettig maar valt in de praktijk ook wel mee.
    Onze buren hebben veel last van muizen maar bij ons komen ze nooit in huis, kunnen we zien aan het gif wat er wel staat op zolder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ohhhhh dat opruimen vind ik wel erg knap ben ik wel een beetj e jaloers op,
    want opruimen kan ik niet zo goed,
    maar mijn haren heb ik wel geknipt, hoe ik eruit zie vraag je :-)
    dat weet ik niet want ik kijk niet in de spiegel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het verhaal over je vader had ik ook gemist, wat heftig, maar gelukkig, dat het beter
    met hem gaat, hopelijk komt hij het virus goed te boven. Wat moeilijk om er nu niet
    even naar toe te kunnen, ik ben bang, dat dat nog wel eens een tijd kan gaan duren
    helaas.
    Hier wordt ook gepoetst en opgeruimd, geen beestje gezien, behalve zilvervisjes.
    Ons poezebeest geniet ook van het lekkere weer en loert ondertussen naar de vogeltjes.
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh ja de kapper. Daar verheug ik me echt op. Mijn korte kapsel is zo lang nu. :-(

    BeantwoordenVerwijderen