intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 21 maart 2020

met z'n allen...

Bron: WWW.DARUM.NL
En daarom is er in andere landen een lock down! En ik snap het hoor: het is mooi weer en de mensen willen naar buiten. Frisse lucht is gezond en we voelen ons opgesloten, maar ik denk niet dat dit de bedoeling is. Ik heb makkelijk praten, ik weet het, ik kan kilometers ver lopen zonder iemand tegen te komen, maar als je dan toch op stap gaat dan moet je rekening met elkaar houden. Je kan zelf besmet zijn en anderen kunnen besmet zijn. 

Ik was deze week veel thuis voor mijn doen. Zondag ben ik samen met manlief wezen wandelen en zijn we om boodschappen geweest, ik heb 2½ dag gewerkt en gisteren ben ik ook om boodschappen geweest. Er was geen naailes, ik ging niet naar mijn ouders, ik sprak niet af met een vriendin en mijn uitje naar Brugge ging niet door. Eigenlijk vind ik die rust wel even lekker. De reden is natuurlijk minder leuk, maar laat ik er gewoon maar het beste van maken. 

Gelukkig kan ik me goed bezig houden met het huishouden, de tuin en mijn hobby's. Ondertussen ben ik mijn zomergarderobe maar een beetje aan het uitbreiden en ik kan altijd nog mondkapjes gaan naaien. Op mijn werk mogen alleen door de stichting geleverde mondkapjes gebruikt worden, maar daar kan altijd nog verandering in komen. 

Laten we de komende tijd luisteren naar wat ons geadviseerd wordt. Laten we rekening houden met onze medemens. Alleen dan zal het virus misschien minder slachtoffers eisen. Doe het voor anderen en doe het ook voor jezelf.


7 opmerkingen:

  1. Wow! Ik zag ook foto's voorbij komen van Zandvoort (meen ik). Wat een drukte! In België mag je gewoon niet meer naar zee, of naar de Ardennen. Zelfs mensen die daar een tweede verblijf hebben komen er niet in, of moeten weer naar hun vaste thuis als ze daar zijn.
    Wij hebben ook geluk dat we de ruimte hebben om te wandelen en te fietsen. Voor mensen die in de stad wonen op een appartement lijkt deze (semi) lock down mij de hel. Zeker als je dan ook nog kinderen hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die foto's van Zandvoort zag ik ook. Niet normaal!
      En ik kan me heel goed voorstellen dat mensen er op uit willen, maar het is nu niet zo slim om ergens heen te gaan waar je veel anderen kan verwachten.
      Ik mopper weleens dat er hier zo weinig te doen is en dat we altijd lang moeten rijden om iets te gaan bezichtigen, maar nu is het een zegen om hier te wonen. Ik heb echt oprecht te doen met mensen in de grote steden, die daar op elkaar zitten gepakt en straks misschien helemaal geen kant meer op kunnen.

      Verwijderen
  2. Ja ik kan ook vanuit de achtertuin kilometers lopen of fietsen.
    Elke dag met de hond even naar de dijk en ook daar kom ik zelden iemand tegen. Hera houdt niet van andere honden dus als er een auto al staat ga ik naar een volgende plek, keus genoeg.
    Alleen een van mijn favoriete stukjes mag nu niet ivm broedseizoen, daar mag Hera niet los en aan de lijn is niet leuk voor ons beiden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Afgelopen week ben ik twee keer op de fiets naar mijn werk geweest en hierbij fietste ik 34 km. De ene morgen ben ik, naast auto's, één fietser tegengekomen, de andere morgen was het fietspad voor mij alleen. Ook 's middags kwam ik maar een enkele andere fietser tegen. Normaal fietsten er andere mensen die naar hun werk gaan en scholieren. Het was stil.

      Wij hebben ook een hond die niet van andere honden houdt en ernaar uitvalt. Gelukkig kunnen we ook andere honden vermijden doordat het hier rustig is.

      Verwijderen
  3. Ik sluit me helemaal aan bij je wijze woorden! Maar ik besef wel dat het voor mensen die gewend zijn om van alles te bezoeken en supergraag mensen om zich heen hebben, een moeilijke tijd is. Maar het mòet! Zelf heb ik er niet zo'n moeite mee, ben graag thuis en een beetje aan het rommelen...

    BeantwoordenVerwijderen