intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 2 maart 2020

komt mee naar buiten allemaal

Omdat ik weleens benieuwd was naar hoeveel ik op mijn werk liep, had ik een stappenteller op mijn telefoon geïnstalleerd. Ik vond het resultaat eigenlijk best wel verbluffend: ik loop gemiddeld tussen de vier en de zes kilometer per werkdag! Nou wist ik natuurlijk wel dat ik veel liep, maar zoveel had ik eigenlijk niet verwacht. 

Ik mag door de week dan best wel veel lopen, maar manlief heeft een zittend beroep. Voor hem is het dus helemaal belangrijk dat we regelmatig een rondje gaan wandelen. Gelukkig konden we gisteren weer lekker naar buiten toe en liepen we tien kilometer.

Voor wie weleens in Zuid-Europa geweest is, kent misschien wel de straten en pleinen waarlangs platanen staan:

Afbeelding van Pixabay. (Normaal plaats ik alleen maar eigen foto's, maar deze is hier een uitzondering op).
De plataan is een boom die veel schaduw geeft doordat hij een brede kruin heeft. En daardoor is hij zo geliefd in streken waar het zomers erg warm kan worden.

Hier worden platanen ook aangeplant en af en toe komen we deze bomen tegen, die een erg opvallende stam hebben doordat er stukken schors afvallen:


De vrucht van de boom is een bolletje:


Wij parkeerden gisteren onze auto op een parking bij het Zeeuws-Vlaamse Hoek, waar ik de bovenstaande twee foto's nam en waar nog meer platanen stonden. Van daaruit gingen we wandelen.

Bron Google Maps.
We liepen een stukje door een klein bos en in een bos is altijd wel iets te zien.


De bomen beginnen uit te lopen en het zal niet lang meer duren eer dat alle bomen en struiken weer groen zijn in plaats van kaal. 



Onze wandeling liep grotendeels over polderwegen.


En kijk nou toch eens, een Schotse Hooglander:


Ik vind het prachtdieren om te zien. Ik vind het alleen niet prettig om door een wei te lopen waar ook koeien lopen. Gelukkig stond deze schoonheid achter prikkeldraad. 

Dit stukje prikkeldraad was een eind verderop, langs een wei waar normaal ook koeien lopen, maar die er nu niet waren:


Ik denk dat dit een pluk koeienhaar was. Het was in elk geval geen schapenwol.

We gingen in en later weer uit de wei via dit soort stenen en door over het prikkeldraad te stappen:




Het was een bewolkte, donkere dag en af en toe zag het er best wel dreigend uit. We hebben ook wel regen gehad, maar dat stelde gelukkig niet zoveel voor.

 Het water dat je ziet is de Braakmankreek.



Toen we aan de wandeling begonnen waaide het behoorlijk hard, maar toen we na tien kilometer lopen terug bij de auto kwamen, was het bijna windstil.



Mijn zus en haar man fietsen en wandelen ook veel. Door het slechte weer van de laatste tijd waren zij, net als ons, ook niet zoveel op stap geweest. Mijn zwager zei vorige week dat hij het miste. Manlief en ik waren ook blij dat we gisteren naar buiten konden, want ook wij zijn momenteel veel minder buiten dan normaal en ook wij missen dat. Maar ja, aan het weer kunnen we niks veranderen. En soms hebben we ook andere dingen te doen waardoor we niet kunnen gaan wandelen. Gelukkig konden wij gisteren genieten van deze wandeling en van de frisse lucht.

De stappenteller heb ik inmiddels weer verwijderd, want de batterij van mijn telefoon ging er nogal snel van leeg. 

Vandaag ga ik weer de nodige kilometers op mijn werk maken.

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen.


18 opmerkingen:

  1. Het wordt hoog tijd dat het wat beter weer wordt. Ik denk dat iedereen inmiddels wel de behoefte heeft om meer buiten te zijn. Ik kan niet wachten om weer te gaan fietsen, maar met regen en harde wind heb ik daar geen zin in.
    Mooie foto's heb je weer gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou inmiddels ook alweer naar mijn werk kunnen fietsen, nu het steeds vroeger licht wordt, maar helaas is het er ook nog niet van gekomen. Als het regent neem ik de auto wel.

      Verwijderen
  2. heerlijk he dat wandelen, zitten is erg slecht voor een mens, veel zitten dan he.
    ik loop gemiddeld 10 km op een dag, ik moet wel in beweging blijven anders roest ik vast,
    dit was weer een erg mooie wandeling mevrouw W

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook graag en vaak in beweging. Van lang stil zitten krijg ik het ook altijd koud.

      Verwijderen
  3. Nog een tip: installeer de Strava app op je telefoon. Is voor alle sportactiviteiten. Hij telt geen stappen, maar geeft wel aan hoeveel km je gewandeld/gefietst/geskied/… hebt, tijd, hoogteverschil, gebruikte energie, … Ik vind dat het batterijverbruik heel erg meevalt. En nog een voordeel: de app gebruikt de GPS van je toestel en hij werkt dus ook als je telefoon in vliegtuigmodus staat.
    Ik vind het leuk om bij te houden hoeveel ik gestapt/gefietst heb en de app motiveert mij om meer te bewegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik eigenlijk altijd Geo Tracker. Dat werkt ook met de gps van mijn telefoon. Soms kijk ik weleens terug wanneer we ook alweer een bepaalde route gelopen hebben. Ik vind het altijd leuk om het zo terug te kunnen zien.

      Verwijderen
  4. Als ik dergelijke blogjes van wandelingen lees vind ik het best moeilijk dat ik dat niet meer kan. Fietsen ga ik wel weer snel doen als de wind wat minder wordt maar zonder hond vind ik er eigenlijk weinig aan. Hond is te oud geworden en ik wordt ook oud volgende week 70 en daar heb ik best wat moeite mee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat snap ik. Mijn ouders gingen altijd vaak samen op stap na mijn vaders pensioen, maar de laatste tien jaar gaat dat niet meer en zeker mijn vader heeft daar ook veel moeite mee.

      Verwijderen
  5. Ik ben gisteren binnen gebleven, op de twee km naar de bakker na :-)

    Maar ik heb genoten van jouw wandeling en de mooie beelden.

    Op mijn smartphone staat ook een stappenteller, die tevens ook de kms telt, als ik ga wandelen, zet ik de App aan. Verder loop ik niet graag de hele dag met mijn telefoon op zak. Hij telt dus enkel mijn 'trainingen', alhoewel..... 10 km doe ik je -jammer genoeg- niet na .....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.

      Ik heb mijn telefoon alleen op mijn werk in mijn zak, maar als ik thuis ben dan ligt hij op tafel. Als ik ga wandelen zit hij in mijn jaszak of in mijn tas.

      Verwijderen
  6. Het ziet er uit als een heerlijke wandeling. Ik mis het momenteel wel, nu mijn man met zijn knieklachten zit. En ik heb nu ook al 1,5 week niet gewerkt (post bezorgen).
    Maar morgen ga ik weer op halve kracht beginnen, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb gisteren 12 kilometer weggewandeld. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ideaal eigenlijk als je werk zo zorgt voor voldoende beweging! Ik moet er echt voor gaan hardlopen ; )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo combineer ik werk en beweging ;-)
      Ik zit tijdens mijn werk alleen maar tijdens de pauzes en soms eventjes achter de computer. Voor de rest ben ik in beweging.

      Verwijderen