intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 11 februari 2020

chiffon

Chiffon is een dunne stof die doorschijnt. Een mooie zomerstof. Ik vind het fijn om met blote schouders te lopen als het warm is, maar soms komt het beter uit om toch iets meer gekleed te zijn en daarvoor vind ik een kledingstuk van chiffon mooi om over een hemdje te dragen.

Maar ja... chiffon is een akelige stof om mee te werken, vind ik. Het naaien gaat goed, dat wel, alleen het spelden, het rijgen en het knippen vallen allemaal niet mee. Over een naaiwerk van chiffon doe ik drie keer langer dan over iets van een andere stof. Voor mij is het altijd weer een beetje een uitdaging om ermee te werken. Het is dat ik het zo graag draag, anders zou ik het gewoon niet kopen.

Ik had een patroontje van een bloesje dat ik al vaker gebruikte en dat zich deze keer mooi leende voor het stukje chiffon dat ik nog liggen had.


Op de foto kun je goed zien hoe doorschijnend de stof is. 

Onderaan de striklinten bij de hals heb ik kraaltjes gedaan voor wat extra gewicht, zodat de linten mooi naar beneden blijven hangen:


De reden dat ik nu al volop zomerkleding maak, is dat ik daar straks minder tijd voor en zin in heb als het beter weer wordt. Ik zal dan meer buiten te vinden zijn en als de temperatuur boven de 25℃ uitkomt, heb ik meestal ook geen zin om binnen achter de naaimachine te zitten. In het verleden sleepte ik mijn naaispullen soms mee naar buiten, maar dat heb ik al jaren niet meer gedaan. Teveel gedoe. 

Nu ga ik maar eens bedenken wat mijn volgende project gaat worden...


18 opmerkingen:

  1. Wat ben jij handig zeg en wat een leuk bloesje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk geworden en mooi detail de steentjes
    Mijn naaimachine is opgeborgen door verbouwing geen tafel beschikbaar ook maar hoop over 5 weken weer te kunnen beginnen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      De verbouwing begint dus toch al een beetje op te schieten. Als ik het goed nareken zijn jullie al over de helft, hè?

      Verwijderen
  3. Wat slim om nu al zomerkleding te maken! Ik kan nooit zo lang vooruit denken als het kleding betreft. Je bloesje is erg leuk, een toppertje om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dessin en vooral ademend materiaal. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. een prachtig kledingstuk geworden knap hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een lief bloesje. Ik zou er zo een jurk van willen! Hoe los je het doorschijnende op? Draag je er dan verplicht een hemd onder?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onder het bloesje draag ik een hemd. Als ik er een jurk van zou maken, dan zou ik deze voeren. Je zou er ook een onderjurk onder kunnen dragen, maar ik zou voeren mooier vinden.

      Verwijderen
  7. Een heel mooi bloesje. Ik wou dat ik kon naaien ...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk bloesje, ik ben ook dol op chiffon!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat slim om nu al met je zomerkleding bezig te zijn! Ik weet het wel, maar denk er eigenlijk nooit aan. Ik vind je voile bloesje prachtig, naait wel lastig chiffon, maar draagt heerlijk :)

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen