intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 24 januari 2020

winkelen

Zoals de meesten van jullie wel weten wonen wij dichtbij België. Al vanaf dat onze kinderen klein waren, namen manlief en ik ze mee naar Gent om daar kleding te gaan kopen. Wij vonden het een fijne stad om te winkelen en soms dook ik ook nog wel even een paar Turkse stoffenwinkels buiten het centrum in.

Met een schoonzus ging ik af en toe ook naar deze stad toe en toen ik dat eens tegen een collega vertelde, vroeg deze of ik ook eens samen met haar wilde gaan winkelen. Een andere collega, die ons hierover hoorde praten, wilde ook graag mee en we spraken samen een datum af.

Gisteren pikte ik beide collega's op en reed ik naar een P&R buiten Gent, waar we gratis konden parkeren en een shuttlebus ons vervolgens gratis naar het centrum vervoerde en ook weer terugbracht. Normaal zou ik mijn auto in een parkeergarage in de stad gezet hebben, maar weer een andere collega vertelde ons hierover en dit werkte uitstekend en zo waren we geen geld voor parkeren kwijt.

In de stad zijn we in een restaurant begonnen met koffie en cheesecake en daarna zijn we gaan winkelen. Tussendoor aten we ergens een hapje. We zijn goed geslaagd, maar wat nog veel belangrijker is, is dat we een enorm gezellige dag gehad hebben.

Ik kwam thuis met een paar broeken, een truitje, een lang vest, een t-shirt en sokken.

Vandaag moesten één van de collega's en ik werken en eigenlijk waren we nog best wel moe van ons uitstapje. Ik heb gewoon mijn uren gewerkt, maar mijn collega die nog twee uur langer moest werken, is gelijk met mij gestopt. Al het werk was gedaan en ze had nog overuren opstaan die ze kon opnemen.

Gisteren spraken we af dat we best wel vaker samen op stap kunnen gaan. Dit is ons namelijk erg goed bevallen.

Gent is trouwens niet alleen leuk om te winkelen, het is ook een erg mooie stad en bovendien een stuk minder druk dan Brugge. Een paar jaar geleden hebben manlief en ik er eens een stadswandeling gemaakt. Dat was eigenlijk de eerste beschreven stadswandeling die we ooit maakten. Wij vonden dat toen erg leuk om te doen en daarna hebben we best al veel stadswandelingen in andere steden gedaan.

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen!


7 opmerkingen:

 1. Jullie ook fijn weekend gewenst. Wij zitten en de troep doordat de kamer leeg moet valt enorm tegen omdat partner zoveel heeft en slecht in wegdoen is en opruimen ook niet kan, wel verplaatsen.
  Gent heb ik altijd een fijne stad gevonden, met ex er vaak geweest en laatste keer zo'n 22 jaar geleden toen ik dochter moest ophalen en er in de Gentse Feesten terecht kwam, was zo leuk.
  Helaas kan ik niet meer zoveel lopen en het wegdek is er ook niet geweldig om op te lopen, teveel steentjes die ongelijk liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn, dat jullie samen een leuke dag gehad hebben en dat je goed geslaagd bent! Mijn nichtje heeft in Gent gestudeerd en ik ben er een paar keer geweest, erg leuke stad.
  Ik wens jullie ook een gezellig weekeinde toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet wel een leuke dag geweest zijn. Gent is ook een erg leuke stad. Wij waren er onlangs ook nog, voor de Lichtplanwandeling. En hoewel het pijpenstelen regende hebben we er toch van genoten.
  Ook voor jou een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een heerlijke dag! Genieten!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker zo'n uitje met goed gezelschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd fijn wanneer het contact met collega's dusdanig is dat je elkaar ook buiten werktijd tegenkomt.

  Jij ook een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om zo met elkaar te genieten! Het is lang geleden dat ik in Gent was...

  BeantwoordenVerwijderen