intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 19 december 2019

de afgelopen dagen

Zo is het bloemstuk, dat ik vorige week maakte, nu:



De foto's zijn misschien niet ideaal, maar dan heb je toch een beetje een indruk van hoe het er uitziet.

Ik ging naar mijn ouders en gaf een gekocht kerststuk aan mijn moeder, waar ook een amaryllis in zat. Ik heb alleen geen idee welke kleur deze zal krijgen, want dat stond er niet bij. Mijn moeder was er, in elk geval, blij mee. Ik neem regelmatig een bos bloemen voor haar mee, maar in deze tijd vond ik een kerststukje meer gepast om te geven.

Inmiddels hebben zoonlief en ik onze kerstpakketten mogen ontvangen. Het zijn beide mooie, traditionele pakketten waar we blij mee zijn. Manlief krijgt zijn kerstpakket vandaag tijdens de kerstborrel, zoonlief heeft morgen nog een kerstborrel van zijn werk en ik heb de mijne van de week al gehad. 

Maandag had ik, na mijn werk, weer een gesprek met de mevrouw van de GGZ. Ze vertelde dat de moeheid, waar ik last van heb, een week of zes zal duren en dat daarna mijn lichaam aan de medicijnen gewend zal zijn. En het zou ook kunnen dat alle opgebouwde spanning er nu uit begint te komen, waardoor ik ook veel slaap.

Ik ben naar een computercursus van het werk geweest. Begin januari wordt een onderdeel van mijn computerwerk door een nieuw programma vervangen. De cursus was wel interessant en de uitleg was duidelijk. De verwachting is dat in het begin nog niet gelijk alles goed zal lopen, maar dat zien we dan wel weer. 

Na de cursus nam ik overuren op en ging ik naar mijn vriendin toe. Samen zijn we bij Cadzand-Bad wezen wandelen. Het was mooi weer en we liepen door de polder, door een vakantiedorp en over het strand. We pikten ook nog een stukje van natuurgebied Het Zwin mee:


We legden tien kilometer af, dronken onderweg een kop koffie in een restaurant en we zijn weer helemaal bij gekletst. Vriendin heeft altijd een enorm positieve invloed op me en aan het eind van de middag kwam ik weer vrolijk thuis.

Naar naailes ging ik ook nog. Meer om even mijn gezicht te laten zien. Vorige week was ik niet geweest en tijdens de kerstvakantie is het geen les. Na anderhalf uur heb ik mijn naaiwerk weer in mijn tas gestopt en ben ik naar huis gegaan, zodat ik die avond op tijd in mijn bed lag.

En vandaag ben ik de hele dag vrij. Ik heb geen plannen en na deze drukke dagen ga ik het een dagje rustig aan doen, dat kan misschien geen kwaad.

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!




11 opmerkingen:

  1. je bloemstuk is prachtig, een bijzondere kleur,
    en het zwin...
    dat lijkt me ook zó gaaf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi geworden nu ze open zijn. De onze heeft een enorm lang steel gekregen nu 80 cm en moet ondersteund worden, gaat zich nu ook net openen en zal met kerst mooi zijn.
    Vandaag kom ik naar je regio, met dochter in Maldegem boodschappen doen en we eten een broodje bij Het Boterhammetje in de Marktstraat, lekkere en heel goedkoop zaakje, heeft alleen geen toilet, maar in het park aan de andere kant vd straat is een openbare en die is echt schoon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas is dat toilet voor de winter nu gesloten!
      Gelukkig kon ik bij de apotheek terecht

      Verwijderen
    2. Bij de Euroshop, buiten het centrum, is ook een toilet en bij de Colruyt misschien ook wel.

      Verwijderen
  3. Heerlijk hé, een stuk lopen met een vriendin.
    Ik heb uit ervaring geleerd dat je door buiten lopen positieve gedachten krijgt. Laatst een lezing gehad van Erik Scherder die uitlegde hoe dat komt.
    Mooi is je kerststuk!! 💕

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt een compleet ander Kerststuk nu. Heb je 2 voor de prijs (of het maken van) 1!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi, je kerststuk! Heerlijk weer om te wandelen, doet mij ook altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind je kerststukje prachtig! En je dagen klinken prettig gevuld met zinnige activiteiten.

    Mijn man heeft zijn kerstpakket nog niet gekregen, maar meestal is het een cadeaukaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige kleuren in je bloemstuk.
    Gun jezelf de tijd om terug de energie te vinden, alhoewel.... 10 km is niet weinig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig je kerst stuk en niks mis met de foto's hoor ze zijn gewoon mooi .Hier geen kerst pakketten meer.Wel jammer het was altijd een verassing wat er in zat .Er zijn jaren geweest dat de man er 3 kreeg echt te gek voor woorden ,vooral die van de woningstichting waar altijd vreselijk dure maar ook heel mooie dingen inzaten .Maar we zijn tevreden met wat we zelf kunnen doen als we dat willen ,maar we houden het bescheiden .Heerlijk een fijne wandeling met je vriendin en dan even lekker kletsen met een kopje koffie kunnen doen met kerst

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi, je kerststuk. En lekker even niets of minder doen is altijd fijn.

    BeantwoordenVerwijderen