intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 15 december 2019

nat

Mijn bericht van vorige week over het Terracottaleger is op de Facebookpagina van het Terracottaleger gedeeld. Dat vind ik toch wel heel erg leuk.

Afgelopen week is er niet zoveel gebeurd, tenminste niet echt dingen waarover ik kon schrijven. Ik heb gewerkt en ik ben bij iemand op ziekenbezoek geweest. Voor de rest heb ik veel geslapen, want wat ben ik moe van mijn medicijnen! Het lijkt wel of ik van jaren slaap in aan het halen ben.

Vandaag gingen manlief en ik wandelen. Gewoon ergens in de polder. Op Buienradar en mijn weerapp stond dat het zou gaan regenen. Volgens de weerapp van manlief zou het droog blijven. We hebben even getwijfeld of we wel zouden gaan, maar we waagden het er uiteindelijk toch maar op.

Toen we aan de wandeling begonnen was het in elk geval lekker zonnig.


Manlief had een route uitgestippeld die grotendeels over onverharde wegen liep.


Die behoorlijk kapotgereden waren, vol plassen stonden en modderig bleken te zijn.


Het was soms goed opletten waar we onze voeten moesten zetten. 

Grote bergen met suikerbieten lagen te wachten om opgehaald en naar de suikerfabriek vervoerd te worden:


En toen we nog een kilometer of twee te gaan hadden, kwam er toch wel een erg donkere lucht aanzetten:


En niet veel later kregen we die bui over ons heen! We zijn helemaal uitgeregend! Ik was nat tot op mijn vel en alleen mijn onderbroek was nog droog. Mijn jas houdt uitstekend de wind tegen, maar is niet waterdicht. Terug thuis trokken we droge kleren aan en dronken we lekkere warme koffie. Zoonlief, die thuis was, had de was binnen gehaald zodra het begon te regenen, dus dat was braaf. 

Tijdens het wandelen moest ik aan mijn kinderen denken die vroeger ook vaak uitregenden als ze op de fiets naar school waren. Ze hadden wel een regenpak maar trokken die nooit aan, want dat deed niemand. Thuis gingen de jassen en tassen in de droger en het was altijd een sport om hun natte schoenen weer op tijd droog te krijgen voor de volgende dag. Als het heel erg slecht weer was brachten we ze altijd naar school, hoor. Fiets op de fietsendrager zodat ze terug konden fietsen of ik haalde ze 's middags gewoon weer met de auto op. 

◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇

Ziezo, de nieuwe week is weer begonnen en hierbij wil ik je een fijne week wensen.


15 opmerkingen:

  1. Laatste week voor de "feestdagen". Nu wordt je overal overdonderd door de kerstliedjes. Bij de mondhygieniste hoorde ik het ook al. En de tv reclames zijn ook al over de top.
    Ik ben vooral blij dat het na 21 december weer lichter gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook niet echt een fan van kerstliedjes, nooit geweest ook.

      Verwijderen
  2. O ja, de regenpakken! Weggegooid geld, doen ze noooooit aan, die kinders. Ïs niet stoer.Bovendien, als je je regenbroek aan trekt, met veel moeite, wordt het meestal direkt weer droog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is zeker weggegooid geld, daar heb je helemaal gelijk in.

      Verwijderen
  3. oh jee, dat schip met zure appels zag j e wel erg goed aankomen, gelukkig......
    j e onderbroek was nog droog :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het wel knap: alles nat behalve mijn onderbroek 😀

      Verwijderen
  4. Compliment aan je zoon die aan de was heeft gedacht! Hier was het heerlijk zonnig weer, we stonden op het punt naar een kerstmarkt in een naburig dorp te wandelen, toen het opeens los brak. Pas toen de markt al was afgelopen, ging het zachter regenen. We hebben ons binnen maar vermaakt. Jij ook een fijne week gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik geloof dat er dit weekend best wel veel kerstmarkten afgelast zijn vanwege het slechte weer. Jammer, want het organiseren kost vaak veel tijd.

      Ja, het was lief van onze zoon dat hij aan de was dacht. Hij vermeldde er ook nog bij dat de was nog niet helemaal droog was en nog in de droger moest.

      Verwijderen
  5. Ja heel bijzonder dat je zoon aan de was dacht want dat zit vaak niet in hun systeem. Wat lief van hem.
    Voel me altijd beetje schuldig als ik lees hoeveel jullie wandelen.
    Ik denk dan; had ik ook kunnen doen ipv binnen zitten maar wat fijn dat jullie samen deze hobby hebben. liefs van mij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger zou ik het niet geloofd hebben als iemand zou zeggen dat wij ieder weekend een paar uur zouden gaan wandelen. Ik dacht altijd dat ik dat niet kon. Nu vinden we het maar vreemd als we een keer een weekend niet kunnen wandelen (wat gelukkig niet zo vaak gebeurt).

      Verwijderen
  6. Onverharde wegen en regen is niet de beste combinatie!
    Wat goed van je zoon dat hij om de was gedacht heeft. Daar zou mijn zoon zo maar niet aan denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klopt en hier waren de suikerbieten nog niet zo lang geleden uitgereden, waardoor de landbouwmachines diepe sporen achtergelaten hadden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die modderige paden lijken op de zandweg bij ons huis. Je hebt bij ons echt geen verkeersdrempels nodig, want de zandweg zit zo vol gaten en waterplassen dat je vanzelf vaart mindert. Lekker goedkoop : )

    BeantwoordenVerwijderen