intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 18 november 2019

pimpelmeesjes

In de tuin hangen er voor de vogeltjes vetbollen en iedere morgen leg ik voer in het voederhuisje. Het voederhuisje staat voor het keukenraam en als we aan tafel zitten, zien we de vogeltjes af en aan vliegen.


Ik zat gisteren voor dat keukenraam klaar met mijn camera, maar doordat het voederhuisje niet gunstig staat ten opzichte van de zon, waren de foto's met de vogeltjes in het voederhuisje te donker, dus daarom plaats ik maar een foto met een pimpelmeesjes op het huisje. 

Onderstaande foto is niet goed want te donker, maar ik vind hem wel grappig en daarom laat ik hem toch maar zien:


Gistermiddag genoten we nog even van het heerlijke weer tijdens een wandeling van 9,5 km in en om Assenede in Oost-Vlaanderen in België, net over de Nederlandse grens.


Op Wikipedia stond niet zoveel over de geschiedenis van dit dorp en er waren wel andere websites, maar niet alle sites waren zo prettig om te lezen doordat ze te onrustig waren of omdat er heel erg veel tekst in kleine lettertjes op stond:En daarom laat ik de geschiedenis deze keer maar achterwege en laat ik het gewoon maar eens bij de plaatjes:

Ik had de wandeling op routeyou.com gevonden en het was een afwisselende wandeling die waarschijnlijk ook erg in trek was bij de lokale bevolking, want we zijn best veel andere wandelaars tegengekomen. Het was natuurlijk ook wel heerlijk weer om een rondje te gaan wandelen. Wij hebben in elk geval onze beweging en onze portie buitenlucht weer gehad.

Bedankt voor de reacties op mijn bericht van gisteren. Voor mij was dat een erg verdrietig bericht om te schrijven. Het gebeurt regelmatig dat ik in tranen achter mijn laptop zit als ik over Jus schrijf. De ene keer heb ik dat wel en de andere keer niet. Deze keer had ik dat wel. 

Mijn gedachten gaan uit naar mijn tante, waarvan de zoon een jaar geleden zelfmoord pleegde. Ik ben afgelopen vrijdag al even bij haar langs geweest en ik heb toen met haar gepraat en haar een kaartje namens ons gegeven. Het is erg verdrietig allemaal.

Hierbij wil ik je een fijne week wensen.


14 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's! Vooral de pimpelmees vind ik erg leuk om te zien. Toevallig hadden we gisteren voor de eerste keer deze winter een roodborstje in onze stadstuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben een voederboom in de voortuin en een stronk hout met schaal voor losse zaden en aangezien we vaak pompoen eten gaan de zaden daar ook in, trekt vlaamse gaaien
  De boom smeer ik elke dag ook in met pindakaas, een pot was niet geliefd, maar gesmeerd aan de boom wordt goed bezocht.
  Nu is het wachten nog op de bonte specht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben wel een groene specht in de tuin, maar die scharrelt zelf zijn kostje bij elkaar.

   Verwijderen
 3. Je maakt ontzettend fijne foto's van de mooie kleine dingen in de natuur die juist zo bijzonder zijn. Leuk dat je die deelt hier. Geniet ook van de vogels in mijn tuin, vooral dat ze er nog zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Een vogeltje zoals de mus komt hier nog wel, maar het zijn er niet zoveel meer als vroeger en dat is jammer. Wat we nu heel veel zien zijn pimpel- en koolmeesjes en vinken.

   Verwijderen
 4. Mooie foto’s Mevr. W.! Wij hebben gewandeld in onze “achtertuin” , veel loofbomen dus geweldige kleuren!
  Wat lief dat je even naar je tante ging. Verlies van een kind is het ergste wat er is maar de zelfgekozen dood van je kind heeft nig veel meer ‘waaroms’

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn neef leed al heel lang aan depressies en de angst dat hij ooit zelfmoord zou plegen was groot. Maar toch kwam het eigenlijk nog onverwacht.

   Verwijderen
 5. Toevallig ging ik vorige week ook naar een oom en tante, mijn oom is 94, tante 89
  hun enig kind, mijn nichtje, koos er enkele jaren geleden ook voor om een einde
  aan haar leven te maken.Vreselijk om hun verdriet hierover te zien en mee te voelen.
  Veel sterkte nu jullie weer zulke moeilijke maanden meemaken.
  Betsy  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn tante is 90, dus ook oud.
   We hebben vrijdag samen een potje zitten huilen. Het is gewoon zo ontzettend moeilijk en verdrietig allemaal.

   Verwijderen
 6. Prachtige foto's wederom.

  Ik weet niet of je tante er op zit te wachten, maar er is een website (zonder winstoogmerk) voor en door nabestaanden van zelfdoding (https://www.toenwashetstil.nl/). Misschien kan zij er iets mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het doorgeven. Mijn tante heeft geen computer of iets dergelijks, maar ik zou haar hier misschien wel op de één of andere manier mee kunnen helpen. Ik zal me er eens in verdiepen.

   Verwijderen
 7. Wat een mooie foto's van een mooie wandeling heb je gemaakt. De natuur is echt prachtig op het moment.

  Ik voel mee met je tante. Het zal je maar overkomen...

  BeantwoordenVerwijderen