intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 22 november 2019

gedichtje

Laatst schreef ik dat ik iemand tegengekomen was waarvan de man nog niet zo lang geleden overleden was. Ze had veel verdriet en vergeleek haar situatie met die van mij door te zeggen dat ik tenminste nog een man en een kind heb en zij nu helemaal alleen is. Haar uitspraak deed me veel verdriet en hier kan je erover teruglezen: klik!

Op facebook kwam ik gisteren een passend gedichtje van René Oskam tegen:


Het raakte me enorm. 

De afgelopen week gebeurden er een paar vervelende dingen:

➔ Zo werd maandag verteld dat de zoon van een ex-collega overleden was. Achteraf bleek het verhaal niet te kloppen en is er gelukkig niks met die jongen aan de hand. Toch had het hele gebeuren een best wel grote impact op mij. Eerst de schrik en het ongeloof, daarna de opluchting maar ook kwaadheid omdat iemand dit lulverhaal de wereld in geholpen had. Achteraf heb ik deze persoon er op aangesproken, die toen ook nog eens de schuld in de schoenen van iemand anders wilde schuiven.
 Ik ben door dit hele voorval heel erg verdrietig geweest. 

➔  Een telefonist, van de bank van mijn ouders, had een tijdje geleden iets verteld wat blijkbaar helemaal niet bestond. Toen ik daar afgelopen week  iemand anders van de bank over aan de lijn had, heb ik daar een behoorlijk pittige discussie mee gehad. Ik snap niet dat de telefonisten niet beter de regels van het bedrijf kennen en onwaarheden vertellen. Ik ben dan wel zo iemand die zich niet met een kluitje in het riet laat sturen en ik bijt me gelijk ergens in vast, dus het telefoongesprek ging er nogal hard aan toe. 

Hè bah, het is al een moeilijke tijd en dan gebeuren er ook nog eens andere vervelende dingen! En dat zijn dan van die dingen die me best wel veel energie kosten. Gelukkig is het niet alleen maar vervelend gedoe en gebeuren er ook leuke dingen.

Morgen ga ik een dagje met mijn schoonmoeder, een schoonzus en een nichtje de hort op. Ik heb er al zin in.

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen.


22 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig gedicht. Die paar regels en dat bord... ze vertellen het hele verhaal.

  Dat is best ernstig dat er verteld wordt dat iemand overleden is terwijl het niet zo is zeg... Hoe komt zo'n gerucht in vredesnaam toch de wereld in?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was wel iets aan de hand, maar niet met mijn ex-collega en haar zoon. En natuurlijk is dat niet minder erg, maar het is wel heel erg kwalijk dat er namen genoemd worden terwijl het om totaal andere mensen gaat.

   Verwijderen
 2. he get ja, dat kan ik me voorstellen mevrouw W, wat n akelige dingen,
  een komt nooit alleen dat is zo,
  jammer dat er van die rare kwibussen lopen die van die rotverhalen rondvertellen...

  dikke knuffel
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sommige mensen hebben dat derde bord voor hun kop lijkt het wel qua ondoordachte uitspraken.
  Dat gedicht geeft het heel beeldend weer. Mooi.
  Hoop dat je het een beetje van je kan laten afglijden die negativiteit. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het gaat gelukkig alweer beter met me, maar dat heeft wel een paar dagen geduurd.

   Verwijderen
 4. Prachtig gedicht. Heb veel aan je gedacht afgelopen dagen, weet hoe zwaar deze periode voor jullie is. Ik hoop dat je de komende tijd weer vlinders op je pad mag tegenkomen te beginnen met morgen dat je met je schoon- moeder/zus en nichtje op pad gaat. Dat is vast heel fijn om hen dicht bij je te hebben. dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het leven geeft en neemt, en helaas lopen er ook minkukels rond. Loop er met een boog omheen en zoek je eigen licht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ‘n treffend, ontroerend gedichtje. Wat zijn er toch veel nare mensen op de wereld.
  Geniet van het uitje morgen en een mooi weekeinde!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel ontroerend gedichtje .En die verhalen zijn afschuwelijk.De vriend van mijn dochter lag op de hartbewaking omdat hij een hartstilstand had gehad .En ja ook toen kwamen de berichten dat hij al overleden was op FB ,echt zo erg .Hij revalideert nu nog steeds .Ik hoop dat je morgen een fijne dag hebt ,geniet ervan
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig gedicht, geen woord teveel of te weinig. Probeer met een grote boog om mensen heen te lopen die je kunt missen als kiespijn en geniet van de aanwezigheid van hen die je na zijn (ik wens je een fijne dag morgen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Helaas krijg ik toch wel met dit soort mensen te maken, in dit geval was het beroepsmatig, maar ik denk niet dat ik haar ooit nog zal vertrouwen.

   Verwijderen
 9. Bijzonder dat er zulke verhalen de wereld in gestuurd worden. Hoe kwetsbaar en confronterend kunnen die zijn. Mensen moet beter nadenken en eigenlijk (vind ik) gewoon ook niets de wereld i brengen wat niet 'van hen' is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veelzeggend gedichtje

  Het wordt morgen mooi weer dus er zal vast een mooie wandeling op het programma staan

  BeantwoordenVerwijderen