intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 1 november 2019

jurk

Uit naaitijdschrift Prêt-à-Porter nummer 3 uit 2017 maakte ik een jurk:


Door het slechte weer moest ik de foto binnen maken en komt het door het slechte licht allemaal misschien niet zo mooi uit, maar je kunt toch wel een beetje zien wat voor print de stof heeft.

Het is een makkelijk model dat enkel uit een voorpand, achterpand en mouwen bestaat en de hals heb ik met elastisch band afgewerkt. Ik maak best wel graag makkelijke modellen en niet omdat ik dan lekker snel klaar ben, maar omdat eenvoud soms gewoon mooier is. Ik werk graag met stoffen die een print hebben en soms vallen toevoegingen als deelnaden of zakken gewoon weg door een drukke print en dat vind ik zonde van het werk. Ik vind het ook weleens zonde om een print met een groot patroon door te knippen, omdat het mooier is als deze heel blijft.   

Prêt-à-Porter is een speciale uitgave van de Diana Mode en de patronen vallen vrij groot en daarom moet ik altijd een maatje kleiner nemen. Ik zorg er wel altijd voor dat ik genoeg zijnaad aanknip als ik de stof uitknip. Mocht een patroon toch iets te klein vallen, dan heb ik in de zijnaden altijd nog een beetje extra speling.

Een zwarte jurk ontbrak nog in mijn kledingkast. 
Die kan ik mooi aan als ik naar een etentje ga.
 Of met kerst. 
Of gewoon zo. 

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen!



8 opmerkingen:

  1. Mooi geworden.
    In de winter draag ik nooit jurken, dan moet er een panty/maillot onder en daar hou ik niet van. Bovendien staan wintermodellen me niet zo goed gek genoeg, zomerjurken heb ik er veel, lekker wijd en luchtig.
    Ben nu aan een trui met raglanmouwen bezig met 2 lappen vd kringloop, gebreide stof in 2 soorten breisel en design, maar wel bij elkaar passend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige jurk. Ik hou ook van eenvoudige modellen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie chique jurk, idd overal geschikt voor.
    Jij ook een fijn weekend,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige jurk. Echt heel erg mooi!

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn zwarte jurkje, ongeveer 4 jaar geleden gekocht, lijkt op deze van jou. Niet zulke mooie stof maar qua model. Ik hoop dat je er net zoveel plezier van zult hebben als ik van de mijne!
    Jullie ook een leuk weekeinde.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Allen bedankt voor de complimenten. Leuk om te lezen dat jullie het ook zo'n mooie jurk vinden.

    BeantwoordenVerwijderen