intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 25 oktober 2019

vroege vogel

Vaak ben ik erg vroeg wakker. Soms zit ik om half vijf 's morgens al met een kop koffie achter mijn laptop en was ik al een tijdje wakker voordat ik besloot om maar op te staan. En soms kom ik om die tijd dan mijn moeder op facebook tegen, die ook al wakker is en achter de computer zit. Het gebeurt ook wel dat één van mijn broers al heel vroeg een berichtje stuurt en op mijn zus na, zijn wij allemaal vroege vogels. Overdag ben ik niet altijd uitgeslapen en heel af en toe ga ik 's middags even liggen, maar langer dan tien minuten slaap ik dan niet en toch voel ik me na dat korte slaapje wel weer fit.

Gisteren moest ik voor bloedafname naar het ziekenhuis toe en ik moest nuchter zijn. Natuurlijk was ik ook gisteren vroeg wakker (kwart over vier) en mijn eerste kopje koffie om half negen smaakte dan ook heerlijk. Er was wat gesteggel bij het laboratorium omdat twee mensen geen kaartje getrokken hadden maar wel gewoon als eerste aan de beurt waren omdat zij als eerste in de rij stonden. De mensen die daarna kwamen mopperden luidkeels. Tja, je kan je maar ergens druk om maken hè.

Na de middag ging ik wandelen. Het was mooi weer en het zonnetje scheen en ik reed naar de kust. Er waren veel toeristen en er zaten zelfs nog mensen in de zee. En ik liep daar op mijn winterschoenen... want ja, die nieuwe schoenen wil ik graag inlopen... (net alsof ik daar de komende maanden geen tijd voor heb). Ik had ook nog eens een zwarte broek aan en ik voelde het zonnetje prikken. De harde wind was een warme wind, die daardoor geen verkoeling bracht. Ik kan dus alleen maar zeggen dat het heerlijk weer was, alleen was ik daar niet op gekleed.

Na een wandeling van acht kilometer reed ik naar huis, kachel uit en airco aan want ik had het me toch warm! Thuis bedacht ik me dat een milkshake wel lekker verkoelend zou zijn en daarom maakte ik in de blender een milkshake van een peer, melk en een beetje vanille-ijs. Alle calorieën die ik eraf gelopen had, dronk ik er in één keer weer bij. Maar het was wel lekker!

Zoonlief, die de afgelopen drie weken zijn vrienden geholpen heeft met de verbouwing van hun huis, stond 's middags ineens thuis. De verbouwing was voorlopig klaar (de nieuwe keuken en een aanbouw staan voor over een paar weken gepland) en er moest alleen nog maar schoongemaakt worden, maar dat mochten anderen doen, vond hij. Later op de middag is hij met onze kar terug gegaan en zijn de spullen van het stel verhuisd. Afgelopen nacht konden ze voor de eerste keer in hun nieuwe huis slapen.

Over twee weken heeft zoonlief een gesprek met de bank, want hij wil weten hoeveel geld hij kan lenen, mocht hij ook een geschikt huis tegenkomen. Hij heeft nog geen haast om uit huis te gaan, maar hij wil wel graag weten wat er allemaal mogelijk is. Spannend hoor!

Ik wil je een fijne vrijdag wensen!11 opmerkingen:

 1. Ik ben ook zo'n vroege vogel. Ik ben er vaak best blij mee, kan ik veel doen. Maar echt gezond is het niet denk ik. 's Avonds ben ik niet tot veel meer in staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind die paar uurtjes alleen ook wel lekker, maar liever zou ik toch ook eens gewoon tot een uur of 7 willen slapen. 's Avonds zit ik vaak alleen maar te geeuwen en tussen 10 uur en half 11 ga ik naar bed. Dan ben ik gewoon helemaal op.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je je moeder op FB tegenkomt. Zover is mijn moeder niet gekomen, wel kijken op FB en bankieren is gelukt met veel geduld van mijn dochter. Ze had nog nooit een computer/smartfoon gehad en leerde dat met 90 nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ouders hebben ooit een computercursus voor senioren gedaan en daar hebben ze veel van geleerd. Facebook kwam pas later en daar was mijn moeder al vrij snel weg mee.
   Leuk dat jouw moeder dat op die hoge leeftijd nog geleerd heeft en ok heel erg handig.

   Verwijderen
 3. Het zit blijkbaar bij jou in de familie : ) Wel leuk dat je je familieleden dan ook zo vroeg al online tegenkomt.

  Te warm gekleed zijn is niet fijn. Ik doe altijd veel moeite om 's ochtends als ik ga hardlopen me vooral niet te warm te kleden. Deze week heb ik steeds in korte broek hardgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook wel in een kortere broek kunnen gaan wandelen. Gelukkig had ik wel een shirt met driekwart mouwen aan en dat was wel prettig.

   Verwijderen
 4. Met lopen is te warm gekleed niet prettig. Als je van huis weggaat lijkt het fris, maar door het lopen krijg je het vanzelf warm. Herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik loop mezelf ook altijd warm. Als het in de winter echt koud is vertrek ik vaak met een muts op en handschoenen aan en vaak kom ik thuis met de muts en handschoenen in mijn tas.

   Verwijderen
 5. Poe, ik ben een slechte slaper, dus vroeg uit de veren, dat zou ik niet trekken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat had ik pas geleden op een zondag was het 20 graden en teveel kleding aan. Zo onprettig.
  Wat lief dat jullie zoon zijn vrienden zo geholpen heeft. Ik hoop dat het gesprek met de bank mee zal vallen al zal je vast niet willen dat hij het huis uitgaat. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk zo'n warme wind hé, alleen als je dan flink aan het stappen bent kan het weleens té warm worden, maar ohhhh wat is het toch mooi buiten hé..

  slapen gaat bij mij ook slecht... bah, het lijkt wel steeds erger te worden, maar ik blijf tóch liggen, net zo lang tot ik weer in slaap val, meestal tegen 6 uur :-)

  BeantwoordenVerwijderen