intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 22 oktober 2019

vreemde praktijken

Het is gelukt: de vakantie naar Boedapest is geboekt! Vandaag wist ik eindelijk wie er precies meegaan en ik ben gelijk achter mijn laptop gekropen om te boeken. Laatst had ik al mooie appartementen in deze stad gevonden en gelukkig waren deze nog beschikbaar. Het is dan wel pas over een half jaar dat we gaan, maar soms moet je er gewoon heel erg snel bij zijn, toch zeker als je vier appartementen tegelijk wil huren. 

Bij de vliegtuigmaatschappij ontdekte ik dat ik beter per gezin kon boeken in plaats van ineens voor vijftien mensen tegelijk. Per gezin was namelijk goedkoper. Ik heb geen idee waarom dit zo is, maar ik kan wel zeggen dat ik me gaandeweg de boekingen steeds meer aan deze maatschappij ging ergeren. Zo waren bij de boekingen van de eerste twee gezinnen de vlucht en de bagage goedkoper dan bij de boekingen van de volgende twee gezinnen, ook vanaf een ander account en IP-adres. Zo zijn er nu zeven mensen waarvoor ik 25€ meer moest betalen voor een retour, dan voor de eerste acht waarvoor ik een boeking maakte en dat is in totaal gewoon 175€!

De reden dat wij gaan vliegen is omdat Hongarije natuurlijk best wel ver weg is en bovendien gaan we maar voor vijf dagen.
Daarna zijn we elkaar weer beu 😁

Ik ben blij dat het nu allemaal geregeld is en we hebben weer iets leuks om naar uit te kijken. Over een half jaar gaan we een onbekende stad in een onbekend land ontdekken, want niemand van ons is al eerder in Hongarije geweest.

Fijne avond!


10 opmerkingen:

  1. Wat ‘n heerlijk vooruitzicht!
    Ik snap ook nooit iets van de prijzen van vliegreizen. De laatste keer zat ik naast een mevrouw die €300 mee betaald had voor een zelfde ticket!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bizar hè? En €300 is toch een behoorlijk groot bedrag.

      Verwijderen
  2. Leuk vooruitzicht. Vervelend van die ticketprijzen. Misschien nog een twitterberichtje naar de maatschappij over sturen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan van tevoren de prijzen van tickets vastleggen, maar dat kost...jawel... ook weer geld! Er wordt heel wat gesjoemeld met bedragen in dit wereldje.

      Verwijderen
  3. Wat raar, van die prijzen. Nou Ja, maar je gaat wel mooi naar Boedapest

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klopt van die prijzen heel herkenbaar want ik ben al vaak in Hongarije geweest. Zelfs als je 10 minuten later incheckt kan het alweer verschillen??? Nou kan ik je wel vertellen dat Boedapest of Hongarije heel wat anders is hoor. Jammer dat je geen auto bij hebt want het is een prachtig mooi land maar laten we zeggen buiten Boedapest om is het vooral armoede wat je ziet. Wij zijn meestal met de auto gegaan, je stelt je dan in op veel rijden voor een boodschap enzo...... lieve mensen en prachtig land.
    Helaas is het huis van onze familie die er woonde verkocht.
    Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat wij maar vijf dagen gaan, waarvan er twee reisdagen zijn en we daarom eigenlijk maar drie dagen in de stad zijn, hebben we deze keer geen auto's gehuurd. Dit jaar in Toscane hebben we dat wel gedaan omdat we toen huisjes buiten Florence gehuurd hadden, maar nu zitten we echt midden in de stad en heel veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand. En geloof me dat je met 15 mensen (jongste is 10 en oudste 79) niet opschiet en heel veel tijd loopt te verlummelen, zo gaat dat tenminste met mijn familie ;)
      Een paar jaar geleden ben ik in Moskou geweest en dat is een moderne stad, maar het platteland is armoedig en ik denk dat dit met Boedapest ook wel zo zal zijn.
      Jammer dat het huis van je familie verkocht is. Kom je nu nog steeds in Hongarije?

      Verwijderen
  5. Het is vraag en aanbod. En als de vraag in korte tijd stijgt, dan stijgt de prijs. Laatst vertelde iemand dat ze op basis van een item op tv iets bij bol.com kocht. Een kwartiertje later ging ze weer kijken, was dat ding van € 9,95 ineens € 18,95. Bizar en belachelijk natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wist niet dat bol dat ook deed. Maar zoals je zegt: het is inderdaad bizar en belachelijk.

      Verwijderen