intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 3 oktober 2019

verborgen talent

"Ik woon hier nu al vijf maanden," zei mijn moeder en dat klopt: sinds begin mei woont ze in het verpleeghuis en mijn vader twee maanden langer. Het gaat goed met ze, hoewel mijn vader de afgelopen weken wel erg verkouden geweest is, maar ik denk dat hij het ergste nu wel heeft gehad.

 Mijn moeder is enorm opgebloeid en ze zit daar gewoon op haar plaats. Ze doet aan heel veel activiteiten mee: van zingen tot handwerken en van een klassiek muziekgroepje tot handverzorging, mijn moeder is er bij. Het grappige is dat ze met haar vijfentachtig jaar ook dingen ontdekt waarvan ze niet wist dat ze het kon. Een voorbeeld daarvan is schilderen. Ze riep altijd dat ze niet kon tekenen en aan een penseel met verf waagde ze zich al helemaal niet. Maar kijk eens wat voor moois ze gemaakt heeft:


Haar kamer is inmiddels versierd met haar eigen schilderijtjes en iedere keer als ze iets nieuws gemaakt heeft laat ze het trots zien. En ze had zelfs de opdracht gekregen om een kaart voor iemand te schilderen.

Mijn moeder heeft de Ziekte van Parkinson en dat zit ook in haar handen en daarom vind ik het nog eens extra knap dat ze dit kan. Chapeau voor mijn ma!




11 opmerkingen:

  1. Dat is echt fijn. Dat geeft rust voor je ouders en voor jou. Knap van je moeder dat schilderwerk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je moeder het zo naar haar zin heeft! Ik denk dat dat een heel goed gevoel geeft voor jullie. Op deze manier krijgt ze ook meer sociale contacten en heeft ze meer plezier in haar leven lijkt me. En het schilderijtje is echt mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt een verborgen talent, geweldig knap, en dat terwijl ze Parkinson heeft! Wat fijn dat ze zo actief kan meedoen aan allerlei activiteiten, het zal jou ook rust geven nu je weet dat ze daar goed zit(ten) en zeker niet vereenzamen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. superknap gedaan,
    wat fijn dat ze het er zo naar haar zin heeft, en dat ze goed voor haar zorgen,
    hele geruststelling lijkt me dat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi he dat je uit dat soort dingen ook merkt dat je ouders op de juiste plek wonen. Knap gedaan van je moeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldig, om op je 85ste nog een talent te ontdekken en ontwikkelen! Heerlijk hé, te weten dat je ouders op de goede plaats terecht gekomen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We hadden nog een gesprek, mijn moeder en ik. Ik zei dat ze dit in in het vorige tehuis altijd gemist had. Mijn ouders woonden dan wel in een aanleunwoning, maar aan activiteiten deden ze zelden mee. Ze wonen nu niet meer in de buurt en juist dat heeft op mijn moeder heel erg positief uitgewerkt. In het vorige tehuis kende mijn vader iedereen en nam hij altijd het woord. Nu moesten ze beiden met een schone lei beginnen in een omgeving met allemaal mensen die ze niet kenden. Voor mijn vader is het natuurlijk jammer dat hij niet meer in de plaats woont waar hij geboren en getogen is, maar daardoor is mijn moeder juist wel opgebloeid. Zij praat nu ook met anderen en nu komt ze niet op de tweede plaats, want dat is altijd een probleem geweest. Vorig jaar heb ik geprobeerd om dat te doorbreken door de Zonnebloem in te schakelen. Ik wilde dat er af en toe eens iemand met haar alleen praatte en dan zou ik in tussentijd mijn vader meenemen. Door een tekort aan vrijwilligers bij de Zonnebloem is daar echter nooit iets van gekomen. Maar zoals het nu gaat is het goed. Ze hebben inmiddels beiden hun draai gevonden. Mijn vader heeft twee andere mannelijke bewoners gevonden waar hij het goed mee kan vinden en mijn moeder onderneemt andere dingen. En regelmatig gaan ze ook samen naar een optreden of iets dergelijks in het tehuis toe.
    Het is inderdaad heel erg fijn om te weten dat alles goed gaat en dat ze goed verzorgd worden. Het heeft mij in elk geval heel veel rust gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi. Zowel het schilderijtje als de ontwikkeling die je ouders doormaakten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is inderdaad een mooi schilderijtje zeg. Wat heerlijk dat je moeder het daar zo naar haar zin heeft. Dat is voor jou denk ik ook een zorg minder.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk schilderij!! Zou ik ook willen kunnen!

    Net zoals het feit dat je ouders samen genieten in het juiste verpleeghuis.

    BeantwoordenVerwijderen