intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 2 oktober 2019

jurk

In de zomer draag ik best wel vaak een jurk, toch zeker als het erg warm is. In de winter draag ik sneller een broek en eigenlijk zou dat niet hoeven, want ik heb best wel warme maillots en leggingen in mijn kast liggen, dus voor de kou hoef ik het dragen van een jurk niet te laten. En nu heb ik me voorgenomen om de komende maanden toch eens wat vaker een jurk te dragen. Omdat ik maar één winterjurk had, besloot ik om er dan gelijk maar eentje bij te maken.


Het patroon komt uit Ottobre Woman herfst/winter 5/2019 (die nu in de winkels ligt):


Ik heb er wel iets aan veranderd, want in plaats van de hals af te werken met een beleg, heb ik de hals afgebiesd omdat dit mooier strak blijft zitten. 



Omdat ik toch een koukleum ben ga ik nog wel een vest naaien om erop te dragen. De stof heb ik al in huis.

🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃

Ik wil nog even op mijn bericht van gisteren terug komen. Degene die mij over de opmerking van H verteld heeft, is een zeer betrouwbaar iemand. Ik ga er daarom ook vanuit dat het waar is, maar jullie hebben helemaal gelijk dat ik de opmerking niet zelf gehoord heb. Toch is het wel zo dat ik op mijn blog graag vertel wat me dwars zit en daar is dit nou eens een goed voorbeeld van, want reken maar dat zoiets  behoorlijk pijnlijk is. Ik ben trouwens wel blij met jullie opmerkingen, want vaak geven die me weer stof tot nadenken. 

Ik wil je een fijne woensdag wensen. 




10 opmerkingen:

  1. Wat een mooie jurk. Helemaal mijn smaak en het zit vast ook nog heel mooi en lekker.
    Gisteren je stukje gelezen en was ook erg verbaasd (zacht uitgedrukt) over de opmerking van die dame. Echt onvoorstelbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. De jurk kleedt best wel mooi af. Dit is echt een patroon om nog eens vaker te gebruiken.

      Verwijderen
  2. Wat moet het heerlijk zijn om 'gelijk maar even' een jurk en andere mooie kleding in elkaar te kunnen steken. Ik heb zoveel problemen om goed passende kleding te vinden. Dus als je nog een bij-job zoekt ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doordat ik zelf ook niet echt een taille heb, is het vinden van goed passende kleding soms ook wel lastig. Dus ik snap je probleem en ik ben inderdaad ook blij dat ik zelf van alles kan maken.

      Verwijderen
  3. Ik vind het een hele mooie en flatteuze jurk. Zelf heb ik zo'n hekel aan maillots dat ik zelfs in de winter meestal blote benen onder mijn dan wel lange rokken draag. En als het echt niet anders kan, even een legging.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Aan blote benen in de winter moet ik echt niet denken, ook niet bij een lange rok. Zelfs een panty vind ik te koud. Ik zou graag een beetje minder een koukleum zijn, maar ik ben bang dat dit nooit zal gebeuren.

      Verwijderen
  4. Wat ‘n leuke jurk! Ik heb zo’n figuur, geen billen wel buik en stevige bovenbenen, dat ik alleen rechte, wijdere jurken kan dragen. Gelukkig staan ze me goed dus ik maak er geen probleem van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Bij mij zit het probleem echt rond mijn taille en buik. Ik ben niet zwaar, maar ik moet dat wel altijd aanpassen. Waar ik wel heel erg blij mee ben, is dat ik geen zware benen heb zodat het bij mij ook niet schuurt als ik een jurk draag.

      Verwijderen
  5. Nou, niet origineel, maar ook ik vind het een hartstikke leuke jurk. En knap dat je het zelf kunt maken. Dat zou ik ook graag weer leren. Als tiener kon ik het, maar dat is inmiddels zolang geleden ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Mijn eerste echte kledingstuk maakte ik toen ik vijftien of zestien was, samen met mijn moeder. Daarna ben ik altijd kleding blijven maken.

      Verwijderen