intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 19 oktober 2019

schoenen

Tweeënhalf jaar geleden ontdekte ik een nieuwe hobby: wandelen. In eerste instantie wandelde ik vooral om te oefenen voor een georganiseerde strandloop, maar al snel ontdekte ik dat het wandelen me ook enorm goed deed. Toch was ik met de aanschaf van wandelschoenen nog een klein beetje voorzichtig en omdat ik niet wist of het wandelen een blijvertje zou zijn, kocht ik goedkope wandelschoenen: een paar voor in de zomer en later nog een paar water- en winddichte schoenen voor in de winter.

Op mijn zomerschoenen maak ik de meeste kilometers en na twee jaar waren mijn schoenen versleten. De zolen waren trouwens nog goed, alleen waren de schoenen helemaal uitgelopen en ik kreeg steeds sneller last van mijn bekken tijdens het lopen. Afgelopen voorjaar kocht ik daarom bij een sportwinkel andere zomerschoenen, van een duurder merk. Op mijn oude schoenen liep ik graag, maar met die nieuwe schoenen is het net alsof ik op wolkjes loop. 

Mijn winterschoenen had ik twee jaar geleden bij een andere winkel gekocht. Het waren lekkere warme schoenen die met teddy gevoerd waren. Ze zaten en zitten nog steeds geweldig goed, alleen dempen de zolen totaal niet, waardoor ik ook weer last van mijn bekken krijg. Eigenlijk had ik deze schoenen vorig jaar al willen vervangen, maar toen is het er niet van gekomen. 

Die bekkenklachten heb ik overgehouden aan mijn zwangerschappen. Ik kreeg kinderen die 5165 en 4090 gram wogen en voor een ukkepuk als ik, was dat een klein beetje een aanslag op mijn gestel. Ik ondervind daar nog altijd last van en het is ook de reden dat ik daarom meestal niet al te lange afstanden loop. En van fietsen heb ik nog meer last dan van wandelen: ik ben vaak helemaal geradbraakt als ik een eind gefietst heb. 

Vandaag heb ik nieuwe winterschoenen gekocht van het merk Merrell. Omdat ik verwacht hier per jaar rond de 500 km op te lopen, koos ik voor wat duurdere schoenen, maar ook weer niet al te duur. Vandaag ben ik er gelijk op gaan wandelen.


Omdat deze schoenen een hoge schacht hebben en ik dat niet gewend ben, moest ik ze na vijf kilometer uitdoen. De overige zeven kilometer liep ik op mijn zomerschoenen.

Manlief had een leuke afwisselende route in de buurt van Goes (Zeeland) uitgestippeld. We hadden de auto in 's-Heer Arendskerke geparkeerd:


En een deel van onze tocht ging door het Poelbos dat in 1975 aangelegd is:




We zijn best wel veel paddenstoelen tegengekomen:


De wandeling ging ook door de polder en bij een kraampje langs de weg kochten we een doosje eieren.


Twee keer moesten we het spoor over: een keer heen en een keer terug.


En dit was in Wissekerke:




We liepen door een wei waar eigenlijk helemaal het pad niet liep (bordje gemist) en we moesten over een hek klimmen om de wei uit te gaan.


 De molen Nooitgedacht in Eindewege:


Netjes om te waarschuwen:


We hebben vandaag weer een stukje van Zeeland ontdekt, waar we normaal hard voorbij rijden op weg naar Goes of naar ergens anders in Nederland. En er valt nog zoveel meer te ontdekken in onze provincie, dat we nog wel even vooruit kunnen.

Vandaag liepen we twaalf kilometer en voor ons doen is dat best wel ver. Normaal lopen we tussen de zes en acht kilometer. 

Hierbij wil ik je een fijne zondag wensen!



8 opmerkingen:

  1. Goede wandelschoenen is een must! Ik heb lage, halfhoge en wandelsandalen voor als het erg warm is.
    Prachtige foto’s heb je gemaakt!
    Prettig zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel.

    Wandelsandalen heb ik ook, maar omdat ik nogal eens op onverharde wegen of door weiden loop, draag ik die minder, dan heb ik toch liever dichte schoenen aan.
    Voor op het werk heb ik ook goede schoenen. het is toch een groot deel van de dag lopen en staan en dan vind ik dat wel belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niets zo mooi, ontspannend, gezond en leerrijk als wandelen.

    Wij zijn eerder fietsfanaten, vooral omdat ik een 'schoenprobleem' heb. Maar beweging en natuur, de perfecte combinatie.

    12 km lijkt me best wel veel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij is 12 km eigenlijk te veel. Ik kan beter een paar kilometers minder lopen, maar we hadden nu een mooie route en die wilden we toch wel uitlopen zonder een stuk af te snijden.

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Dat was het zeker. En het was ook rustig: een groot deel liep over paden waar geen auto's mogen rijden en bij het stuk door de polder zijn we ook vrijwel geen verkeer tegengekomen.

      Verwijderen
  5. Ik heb ook hoge (winter) en lage (zomer) wandelschoenen. Die lage kocht ik in april en de zolen zijn al helemaal weg, zoveel heb ik er al op gelopen. Volgend voorjaar maar weer nieuwe kopen ben ik bang.
    De hoge, daarvan is de zool ook al een heel eind weg maar ik hoop dat ik er nog minstens deze winter mee door kan.
    Mijn schoenen zijn van lowa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is wel heel erg snel, dat je zolen al helemaal weg zijn, ook al loop je veel.
      Ik heb van het voorjaar en ook deze keer lowa's gepast, maar ik koos voor andere merken omdat ik die beter vond zitten. Mijn zomerschoenen zijn van Hi-Tec.

      Verwijderen