intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 17 oktober 2019

botjes

De uitslag van de scan die ik vorige week heb laten maken was binnen. Bij deze scan werd de botdichtheid gemeten en hier kwam uit dat ik osteoporose heb. Bij osteoporose wordt de botmassa minder en verandert ook de structuur van het bot. Het is een chronische ziekte en dus blijf ik er de rest van mijn leven last van hebben, maar het kan wel geremd worden door een gezonde leefwijze en medicatie. De komende vijf jaar ga ik iedere week een pilletje moeten innemen en moet ik blijven bewegen en moet ik ervoor zorgen dat ik voldoende kalk binnen krijg. Nou ja, dat zal allemaal wel lukken want op dat pilletje na deed ik dat allemaal al.

Doordat ik begin juli mijn rib zwaar gekneusd heb, kwam dit toevallig aan het licht. Het is dus een geluk bij een ongeluk dat het op tijd ontdekt is. Bij mij kan de osteoporose komen door mijn leeftijd, de Ziekte van Crohn en het is waarschijnlijk ook erfelijk bepaald. In het verleden heb ik dan ook nog eens negen maanden lang prednison moeten gebruiken en ook dat is slecht voor de botten. Maar goed, het maakt verder allemaal niet zoveel uit, belangrijker is dat het nu geremd gaat worden. 

En als iemand me vraagt of ik mee ga bungeejumpen of klifduiken, dan kom ik daar nu mooi onderuit. Stel je voor dat ik wat breek!
Normaal zou ik zeggen dat is zoiets niet durf, maar dit kinkt veel stoerder 😉



9 opmerkingen:

  1. Hahaha, ja elk nadeel heb se voordeel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede manier om er met humor naar te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kijk, dat is de juiste instelling!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is inderdaad een goede reden om niet van die halsbrekende toeren uit te halen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bugeejumpen zou ik vroeger best hebben willen doen eigenlijk.
    Maar ik moet ook oppassen, en ben soms best bang te vallen en opstaan is dan heel lastig.
    Een dexatest is bij mij ook eens gedaan en ik heb een tijd calcium/vit D geslikt maar realiseer me nu dat ik dat niet mee doen sinds ik verhuist ben.
    Komende week wil ik toch eens naar ha omdat ik steeds meer pijn in heupen krijg. Niet de plek waar normaal de slijtagepijn zit

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het gebeurt nogal eens dat dingen op deze manier onvoorzien aan het licht komen. Maar beter toch, nu kun je er op tijd iets aan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Niet fijn, maar tegelijk wel fijn dat je het nu tijdig weet. En inderdaad, mooi excuss.

    BeantwoordenVerwijderen