intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 1 oktober 2019

jaloers

Nog maar een paar weken geleden moesten we ergens heen, waar manlief misschien best veel bekenden tegen het lijf zou lopen. Hij zag daar tegenop en ik begreep hem volkomen. Ik heb dat ook als ik aan een evenement hier in de buurt deelneem. Dan vraag ik me toch steeds af hoeveel mensen aan Jus zullen denken als ze mij zien. Hoeveel mensen zullen denken van dat is de moeder van die jongen... Sommigen kijken alleen maar en anderen zeggen of vragen iets en weer anderen lopen met een opgeheven hoofd langs me heen. Maar hoe er ook gereageerd wordt, het is het soort aandacht waar we nooit om gevraagd hebben. Veel liever hadden we gewild dat Jus nog leefde en dat alles nog net als vroeger was.

In de tijd dat Jus overleden is, was de man van een collega ernstig ziek. Hij had kanker en dat zou niet meer goedkomen. Elf maanden na het overlijden van Jus is hij overleden. Hij was nog maar half de vijftig. Dat alles een hele grote impact op onze andere collega's heeft gehad, is logisch. Het is voor hun ook beslist niet meegevallen. Maar ze waren meelevend en ik ben blij dat ik op mijn eigen tempo alles terug heb mogen opbouwen.

In de loop van de tijd namen enkele collega's, om verschillende redenen, ontslag. Eén van hen was H. Ze zat niet lekker in haar vel en had allerlei lichamelijke klachten. En daarnaast had ze een conflict met een andere collega. Ze probeerde nog op een andere locatie binnen de stichting de draad terug op te pakken, maar dat ging haar niet goed af. Uiteindelijk vond ze totaal ander werk bij een andere werkgever. 

Afgelopen voorjaar kreeg ik opeens een berichtje van haar: of ik zin had om ergens wat te gaan eten, want ze miste me. Door het conflict dat ze met die andere collega had en waar ik absoluut niet tussen wilde zitten, hadden we elkaar een tijd niet gesproken. We planden een datum en hadden een hele erge leuke middag. We praatten over mij en we praatten ook heel veel over haar. Over haar werk, over de verhuizing naar een andere woning die ze net achter de rug had, over haar kinderen... We namen die middag afscheid van elkaar, met de belofte om later weer eens met elkaar af te spreken.

Vandaag sprak ik de collega die haar man verloren had. Ze was H tegengekomen en dat zat haar niet helemaal lekker. H had namelijk gezegd dat ze destijds ontslag genomen had omdat zij (de weduwe) en ik teveel aandacht van de andere collega's kregen... Ze (de weduwe) had even niet geweten wat ze daarop had moeten zeggen. Hoe kun je jaloers zijn op iemand die een partner verloren is of op iemand die een kind verloren is? Dat gaat echt mijn petje te boven! Ik had al die aandacht van mijn collega's ook liever niet gehad, tenminste niet om de reden waarom ik die aandacht kreeg, namelijk de dood van mijn kind. 

Ik heb sinds de dood van Jus al redelijk wat vreemde uitspraken voorbij horen komen. Anderen kunnen soms weleens onhandig uit de hoek komen en vaak is het dan uit onwetendheid of omdat ze moeilijk met de situatie om kunnen gaan.
Maar de uitspraak van H gaat voor mij de boeken in als dom. 

 In al die tijd dat Jus dood is, heb ik altijd tegen anderen gezegd dat ze niet naar mijn verdriet mogen kijken als ze zelf iets hebben. Dat van mij is een drama, maar anderen maken ook akelige en verdrietige dingen mee en dat zijn ook drama's en ik wil zeker niet ze zich voor mij inhouden. Maar wat ik niet tolereer is dat anderen jaloers op me zijn. 
Kom op zeg!



12 opmerkingen:

  1. Deze vrouw spoort niet.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsja...soms kan je je niet voorstellen dat mensen dat werkelijk denken en dan ook nog zeggen. Maar het gebeurt helaas dus werkelijk. Weinig inlevingsvermogen schat ik in.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat je zoiets alleen al denkt vind ik erg, maar het dan ook nog durft te zeggen is
    toch wel heel erg kwalijk.Deze vrouw heeft waarschijnlijk nog niet veel verdrietigs
    meegemaakt in het leven.Bij het gemis, dat jullie al hebben, vind ik jouw reactie
    nog mild.
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. nou zeg...
    dat is de meest bizarre reden die ik ooit gehoord heb van mensen ??
    te gek voor woorden, daar was ik wel klaar mee denk ik, maar ik zou het wél van haar willen horen en niet van horen zeggen!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De collega die het mij vertelde vertrouw ik echt volkomen. Dat is geen roddeltante. Bij sommige mensen moet je wel eens iets met een korreltje zout nemen, maar zij is altijd heel erg eerlijk. Maar ik heb toch gevraagd of het niet anders bedoeld was, maar H had het letterlijk zo gezegd. En dan nog wel tegen degene die haar man verloren was. Dus ik ga er echt vanuit dat het 100% klopt. Maar toch ga ik H er wel op aanspreken als ik haar weer eens zie. En of ze het nou ontkennen zal of niet, ik wil dan toch vertellen dat bepaalde uitspraken van anderen heel erg pijnlijk kunnen zijn.

      Verwijderen
    2. Na het lezen van je verhaal vroeg ik me al af, of je nog een keer met haar gaat afspreken, om het van haarzelf te horen. En wellicht uit te leggen dat dit geen reden is om jaloers te zijn op de aandacht die een ander krijgt. Wel vreemd dat ze er bij jullie ontmoeting niets over heeft gezegd, maar ik kan me goed voorstellen dat je het haar wilt vragen. Respect voor wat je in je laatste alinea schrijft! Knap dat je er zo over denkt.

      Verwijderen
  5. Wat een bijzondere uitspraak. En daar heeft H helemaal niets van gezegd toen jullie elkaar zagen? Ik vind het altijd lastig dan, als je zelf iets niet gehoord hebt, dan is het maar de interpretatie van een ander. Toch? En jouw laatste alinea is superknap vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is een gevalletje roddel en achterklap. Je weet niet wat H gezegd heeft. Het kan verdraaid zijn of uit zijn verband getrokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeetje, wat erg. Ik persoonlijk, zou het er dan vanaf nu denk ik moeilijk mee hebben om haar weer onder ogen te komen. De twijfel, ga ik er wel of niet over beginnen. En wat ga ik daar dan mee opschieten, want haar uitleg kan alle kanten op gaan...
    Jeetje, wat erg. Bestaat dit? Wat uitermate onaardig, onvolwassen, naar en dom. Ja, vooral dom.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik denk altijd graag het goede van mensen, dus misschien vond H niet dat jullie teveel maar zij te weinig aandacht kreeg op haar werk? Om goed te kunnen functioneren?
    Hanna

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als je zo’n opmerking maakt zit je inderdaad niet lekker in je vel! En net wat Hanna zegt, ze wilde ook graag wat meer aandacht. Zielig gedrag maar ik zou proberen er boven te staan.

    BeantwoordenVerwijderen