intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 30 oktober 2019

amandelbloesem

Amsterdam is voor ons een paar uur rijden en toch ben ik er best wel al vaak geweest. Vroeger had ik er familie wonen, in de Orteliusstraat, dat weet ik nog goed. Mijn zus en ik gingen daar eens logeren: samen met de trein helemaal vanuit het verre Zeeland. Dat was in 1975 en we waren toen nog maar negen en veertien jaar oud. Dat onze ouders dat durfden! Later verhuisde de familie naar Katwijk, maar voor mij bleef Amsterdam altijd trekken. Ik vind het te groot om te zeggen dat Amsterdam als thuiskomen voelt, maar de stad voel altijd wel heel vertrouwd. In de loop der jaren zal er ook best wel veel veranderd zijn, maar dat is natuurlijk niet alleen in Amsterdam het geval.

Gisteren was ik weer eens in de grote stad. Manlief en ik hebben deze week vakantie en ik wilde graag eens naar het Van Gogh Museum toe. Om half acht pikten we mijn schoonmoeder, die ik meegevraagd had, op en reden we naar Amsterdam toe. De auto parkeerden we op een P+R aan de rand van de stad en met de metro en de tram gingen we naar het centrum toe. We waren voor de hele dag parkeren en reizen met het openbaar vervoer voor drie personen €7,95 kwijt. Netjes hè?

Een paar weken geleden had ik tickets voor het museum via internet gekocht en precies om 13.00 uur, het tijdstip dat onze tickets geldig werden, meldden we ons bij het museum.


Het was druk in het museum en we zijn er best wel lang geweest. Normaal duurt een bezoek anderhalf tot twee uur, maar wij deden er vier uur over! We moesten vaak wachten om de informatiebordjes bij de schilderijen te kunnen lezen en we hebben tussendoor ook nog eens koffie gedronken.



De schilderijen fotograferen mocht niet, maar werkelijk iedereen liep foto's te maken. En uiteindelijk heb ik toch ook maar een foto gemaakt van de Amandelbloesem, mijn favoriete schilderij van Vincent van Gogh:


Goed, het was tegen de regels in en eigenlijk klinkt het best wel kinderachtig: iedereen nam foto's, dus ik ook. Maar ik ga me er niet schuldig over voelen. Ik ben blij met mijn foto. 

Voordat we naar het museum gingen zijn we nog even naar de Albert Cuypmarkt geweest. 


Ik zat maandag achter mijn naaimachine en mijn zwarte rekbare versteviging was bijna op en toen ik zag dat het museum niet ver van de Albert Cuypstraat was, zei ik dat ik naar Jan de Grote Kleinvakman wilde, mochten we daar tijd voor hebben. Ik maakte vooraf een lijstje met wat ik nog meer nodig had en kwam thuis met alles wat ik had willen kopen.


Na het museum gingen we ergens in een cafeetje wat drinken en later op de terugweg hebben we buiten Amsterdam een hapje gegeten. Rond half elf stonden we bij mijn schoonmoeder terug voor de deur en zijn we nog even met haar naar binnen gegaan.

Manlief en ik waren 's morgens om zeven uur de deur uitgegaan en 's avonds om half twaalf waren we terug thuis. Het was een lange dag en we hebben veel tijd in het reizen moeten steken. Maar bovenal was het wel een hele erge gezellige dag. Het Van Gogh Museum is mooi en ik ben blij dat ik er geweest ben. Deze kan ik nu van mijn wensenlijstje afstrepen. 




8 opmerkingen:

  1. Mijn geliefde Amsterdam. Ik ben geboren aan de ander kant van het Rijksmuseum in het Spiegelkwartier. Met school vaak in de diverse musea en concertgebouw geweest en nog een jaar op de huishoudschool die toen tegenover van Goghmuseum was gelegen.
    Over 2 weken ga ik met mijn zus naar juwelententoonstelling in Hermitage en genieten van de rest van Amsterdam. en even langs Carre lopen vind ik ook altijd zo fijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alvast heel veel plezier in Amsterdam.
      Ons bezoekje was helaas te kort om nog meer te kunnen doen, maar dat komt later wel weer eens.

      Verwijderen
  2. Dat museum lijkt me leuk, maar niet dat je moet wachten om de informatiebordjes te lezen... Is het dan nog wel fijn kijken? Ik voel me dan vaak opgejaagd en onrustig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan ook een audiotour doen, dat deden ook heel veel mensen. Maar toen kwamen we ook wel steeds dezelfde mensen, die ook net zo slecht als ons opschoten. Opgejaagd hebben we ons niet gevoeld. Anderen namen ook de tijd en wij ook.

      Verwijderen
  3. Dat is lang in het museum, maar dan heb je wel optimaal genoten zo te lezen. Mooi is het dat museum. Nou ja...het museum zelf niet, maar de inhoud. En dan ook nog naar Jan de Grote Kleinvakman! Daar kan ik ook wel vier uur blijven :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was dat ik nu niet alleen was en we niet zoveel tijd hadden, anders was ik ook wel langer bij Jan de Grote gebleven. Soms bestel ik daar weleens iets online, maar ze hebben in de winkel zo ontzettend veel meer.

      Verwijderen
  4. De lunch bij De Wereld is klein was erg lekker, echt heel veel keus en een aanrader.Pas wel op dat je er niet zomaar naartoe gaat, als je reserveert hoef je de dranken niet te betalen.
    Ook dat was veel keus, ook bier en 0% bier

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je het nog even deelt. En bedankt voor de tip, ik ga het zeker in gedachten houden.

      Verwijderen