intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 5 september 2019

een slimme

Sinds vandaag hebben wij een slimme meter, die vanaf nu digitaal bij zal houden wat ons stroomverbruik is en die vanaf afstand uit te lezen is. Een vriendelijke monteur verwijderde de oude meter, die nog uit 1971 kwam, en hing de nieuwe ervoor in de plaats. Manlief heeft alle voor en tegens over de slimme meter naast elkaar gelegd en hij kwam uiteindelijk tot de conclusie dat er eigenlijk geen ontkomen aan was: vroeg of laat zou de oude meter toch vervangen moeten worden.

Op de propaangastank hebben we sinds een jaar ook een meter die vanaf afstand uit te lezen is en waardoor we niet meer zelf hoeven bij te houden wanneer de tank gevuld moet worden. En dat is best wel handig!

Toen vanmorgen de monteur weg was, ben ik in de auto gestapt en naar Middelburg gereden, waar ik iets op moest halen. Het was druk in de stad en het kostte me moeite om een parkeerplaats te vinden. De parkeergarages waren vol of er stond een rij voor en uiteindelijk vond ik ergens een parkeerplaats in een straatje. De handige parkeerapp, waar ik anders altijd zo blij mee ben, gaf een error en bleef weigeren. Er zat niet anders op om dan toch maar weer gewoon geld in een automaat te gooien.

Ik ging eerst om datgene waar ik voor kwam en daarna liep ik nog een rondje over de markt, want op donderdag is het markt in Middelburg. Ik had niets nodig, maar wilde toch even bij de stoffenkramen kijken, gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik voelde aan een paar stofjes en daar bleef het bij. Bij de boekenwinkel kocht ik een patronentijdschrift en daarna liep ik weer terug naar mijn auto toe.

Bij een grote speelgoedwinkel buiten het centrum, kocht ik een doosje speelgoed voor een achternichtje dat komend weekend haar verjaardag viert. Ze is vier jaar geworden. Ik ben blij dat we uitgenodigd zijn, want het is een stap in de goede richting. De moeder, mijn nichtje, heeft tien jaar lang in een verstikkende relatie gezeten. Ze mocht geen contact met haar familie en vrienden hebben en ze was niet tegen haar dominante partner opgewassen. Dat ons nichtje geen contact meer met ons had, heb ik altijd erg moeilijk gevonden en zeker voor mijn ouders enorm verdrietig. Sinds nichtje gescheiden is, is het contact enigszins hersteld, maar het loopt nog niet zo heel erg soepel. Wij reiken haar af en toe een hand, maar zij is wel degene die hem aan moet pakken en dat is een hele grote stap voor haar. We wachten rustig en we forceren het niet, maar dat manlief en ik nu voor de verjaardag uitgenodigd zijn ontroert me.


12 opmerkingen:

 1. Ik denk zomaar dat niemand in de familie zich echt realiseert hoe groot die stap voor je nichtje is. Geen verwijt, het is gewoon voor "buitenstaanders" niet te bevatten wat zo'n relatie met je doet (ja helaas, ervaringsdeskundige). Ik hoop dat ze kan genieten van het verjaardagsfeestje van haar dochtertje, een mooie stap vooruit voor haar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een lastige opmerking. Inderdaad misschien geen verwijt, maar je kan ook niet weten wat voor relaties mijn andere familieleden of ik ( gehad) hebben. Daar heb ik wel een beetje moeite mee, eerlijk gezegd.

   Ik snap heel erg goed hoe moeilijk het voor haar is en zoals ik ook zeg: ik kan haar een hand aanreiken, maar ik wil me ook niet opdringen. Op de momenten dat wij het afgelopen jaar iets te vieren of te herdenken hadden, heb ik haar uitgenodigd en het was aan haar om te beslissen of ze kwam of niet. Zij moet er zelf aan toe zijn.

   Verwijderen
 2. Ik vind dat jullie het goed aanpakken. ‘n Handreiking doen maar niet dwingend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Ik ben al heel blij dat er überhaupt alweer wat contact met haar is. Voor de rest zal het toch heel veel tijd nodig hebben.

   Verwijderen
 3. Wat mooi om te lezen dat ze jullie heeft uitgenodigd. Inderdaad, niets forceren, handreiken en wachten tot die gene er aan toe is om te pakken. Ik kan me voorstellen dat het je ontroerd na al die jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi dat jullie zijn uitgenodigd voor haar verjaardag. Dat lijkt mij ook en positief teken. Middelburg is erg ver vanaf de Achterhoek maar lijkt me erg leuk om ooit eens te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Middelburg vind ik een enorm mooie stad. Gisteren had ik mijn auto in een straatje geparkeerd dat ik niet kende en ook daar was het weer mooi.

   Verwijderen
 5. Mooi dat je het bij haar laat, want het is ook haar verantwoording. En tegelijk heel liefdevol. Dus dit is zeker positief. Want een verstikkende relatie zorgt ervoor dat je heel geisoleerd raakt en om daarna weer contacten op te bouwen is moeilijk, want schaamte speelt een grote rol.

  Middelburg vind ik een heel fijne stad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft zijn tijd nodig en het zal vast wel goedkomen.
   In al die jaren is er veel met haar gebeurd en er is veel in mijn leven gebeurd en dat is voor haar ook moeilijk. Ze heeft daar ook een groot deel van gemist. Toen Jus overleden was wisten we niet of we haar naam op de rouwkaart moesten zetten. In overleg met haar vader hebben we dat toen niet gedaan, maar ik heb dat wel aan haar laten weten. Ik vond wel dat ik haar daarvan op de hoogte moest brengen. Ik heb toen een hele nare reactie terug gekregen, waarvan ik niet weet of die van haar of haar partner afkomstig was of dat ze dit onder druk schreef. Het heeft me op dat moment veel pijn gedaan. Maar dat is iets wat gebeurd is en niet terug te draaien is. Toch mag dit ons contact niet in de weg staan en daarom vond ik het ook heel erg belangrijk om zelf de eerste stap te zetten en om haar zo te laten weten dat ze welkom is in ons leven. En nu werden we dus uitgenodigd voor de verjaardag en dat doet heel erg veel met me.

   Verwijderen
 6. Middelburg is een geweldige stad; ik woon er inmiddels al weer 44 jaar en het voelt (bijna) elke dag aan als vakantie, nog steeds.
  Eventueel iets buiten het centrum parkeren is misschien een idee voor een eventuele volgende keer? Echt ver lopen naar het centrum is het nauwelijks en je kunt makkelijker de auto kwijt.
  Ik hoop dat het een prettige verjaardag gaat worden en dat jullie contact zich gaat uitbreiden.

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest iets ophalen en het wrange was nog wel dat ik daar mijn auto op een privéterrein had kunnen parkeren! Ik had van tevoren op Maps gekeken maar dat was daarop niet te zien. Maar dat weet ik dan voor een volgende keer.

   Verwijderen