intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 1 september 2019

augustus

Wat ik niet liet zien in augustus:


Dat gele plaatje rechts in het midden, komt nog uit het Afrikamuseum en dat was een poster aan de muur van een nagemaakte kapperszaak:De veulens in het midden van de collage zijn geen tweeling; de moeder van één van de veulens liep een stukje verderop. Een tweelingdracht bij paarden komt trouwens niet zo heel erg veel voor. 
Het hert op de onderste rij foto's lag achter een omheining te slapen op een dag dat het 33⁰C was. We konden het beestje geen ongelijk geven.

Voor de rest staan er foto's van Retranchement, domein Ryckevelde, De Kuilen, Nijmegen en het Textielmuseum in Tilburg in de collage. 

****************************************

Vorige week hadden we vakantie en we hebben het enorm met het weer getroffen. Zo nu en dan was het best wel warm, maar we gaan niet klagen. We hebben veel kunnen wandelen.

Vrijdag kon ik, na lang wachten, eindelijk mijn naaimachine voor reparatie wegbrengen en we plakten daar toen gelijk ook nog maar een wandeling aan vast. 

We liepen langs een waterplas en zie die wolken nou toch eens:


Een eindje verderop zagen we deze waterlelies:Dit is gevlekte aronskelk:


En dat is een giftige plant.

Voor dertig cent kocht ik een courgette langs de kant van de weg:


Leuk vind ik dat! Ik koop wel vaker iets bij dit soort stalletjes, want wat is nou lekkerder dan groente of fruit uit eigen of uit, in dit geval, iemand anders tuin? Dat smaakt zoveel beter dan wat er in de supermarkten te koop is.
Ik pluk momenteel in onze eigen tuin nog steeds bramen en vlierbessen. Appels en peren heb ik ondertussen ook al geplukt.

Morgen gaan manlief en ik weer aan het werk en deze week begint de naailes ook weer. 
Het zomerseizoen is voorbij. 

Ik wil je een fijne week wensen.


13 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's, die wolkenfoto is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zin in het najaar. Ik voelde hem al aankomen toen ik in Franrijk was en foto's maakte in de tuinen waar we geweest zijn. Het gras was er zeer nat in de ochtend en er vielen al grote schaduwen. De meeste bloemen waren uitgebloeid.
  Wij hadden peren, appels, druiven, vijgen, frambozen, aardbeien in de tuin maar de vogels hebben alles opgegeten op 1 peer na. Ik heb iedere dag een groep kauwen en die zijn schijnbaar dus dol op fruit. Het is ook wel leuk om naar te kijken hoor.
  Jammer, maar als ik appels of vijgen wil loop ik wel even naar de groenteboer. Jij ook fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben veel fruit in de tuin en waar ik niet bij kan gaat naar de vogeltjes en de insecten en andere beestjes. Waar ik wel bij kan dat pluk ik en dat is natuurlijk wel het voordeel van een grote tuin hebben, want er is genoeg voor iedereen. De appels, peren en kersen zijn hoogstam en aan het eind van het jaar hangen er vaak nog rottende appels en peren in de bomen. En ook bij de bramen, vlierbessen en rode bessen kan ik niet overal bij. Ik heb twee jongen vijgen in de tuin staan maar die geven nog geen vrucht, maar ik zag vandaag wel dat een vijg een stekje had. Ik weet eigenlijk niet of ik dat moet laten staan of ergens anders ga planten.

   Verwijderen
 3. Ja, wolken zijn zo mooi. Ik hou best wel van een staalblauwe hemel, maar wolken zijn zoveel spannender om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie veel mooi's gezien afgelopen maand en i.d.d.een prachtige foto
  met die wolken in het water weerspiegeld,je hebt er ook echt oog voor om zulke foto's
  te maken.
  Ik wens je een fijne werkweek,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. We hebben deze maand veel gedaan. Het weer was gunstig en er waren verder niet al teveel andere verplichtingen, zodat we regelmatig weg geweest zijn.

   Verwijderen
 5. Bramen plukken we ook nog steeds. Van de buren hangen takken over en er zijn er een paar door de schutting gegroeid. Onze vijgenboom is heel mooi, veel vruchten maar ze vallen de afgelopen week spontaan af en zijn helemaal groen vanbinnen. Geen idee wat er aan de hand is, al op forum en de hobbykweker waar ze gekocht zijn gevraagd aaar niemand weet het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is jammer. Zou het misschien toch met de droogte te maken kunnen hebben?

   Wij hebben drie appelbomen en twee bomen doen het goed, maar de derde geeft dit jaar appeltjes van 3 tot 5cm doorsnee. Daar heb je dus echt niks aan! Ook voor de sapcentrifuge levert dat niks op. Deze appeltjes mogen de vogeltjes en de andere beestjes hebben.

   Verwijderen
 6. De reflectie van de wolken in het water is heel fraai. Wens je een fijne werkweek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind die stalletjes ook altijd erg leuk. En inderdaad is de groente er vaak spotgoedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen