intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 31 augustus 2019

lopen voor het goede doel...

… en ook omdat we het zo leuk vinden.

Vandaag vond de 9ᵉ editie van de Langestrangetocht plaats. Dit is een zeventien kilometerlange wandeltocht van Retranchement naar Breskens.

 Manlief, mijn oudste broer, mijn vriendin en ik liepen dit jaar voor de derde keer deze tocht en vandaag liep de schoondochter van mijn broer voor de eerste keer mee. Een paar weken terug had ik al vijf deelnemerskaarten gekocht:


Een kaart kost tien euro en dat geld gaat naar een paar goede doelen toe. Je krijgt er een goodiebag met spulletjes, een flesje water, een appel en een banaan voor terug en bij de finish ontvang je een gladiool en mag je aan het rad van fortuin draaien. Maar bovenal beleef je een hele leuke dag met muziek en spelletjes op de strandpaviljoens en natuurlijk is er het plezier van het lopen zelf. 

 Als je wilt dan kun je over het voet- fietspad over de duinen lopen, maar wij lopen liever over het strand.

Bij ieder strandpaviljoen dat je tegenkomt ga je een stempel halen en aan het eind van de wandeling ziet je deelnemerskaart er zo uit:


Ik had mijn Geotracker aangezet, maar op twee plaatsen heeft deze app de route niet geregistreerd:


Maar je ziet toch wel welke route wij gelopen hebben. 

Onderweg zijn we drie keer gestopt: om koffie te drinken, om te lunchen en om een ijsje te eten en dat maakt deze dag ook zo aangenaam, want je hoeft je niet te haasten. Wij startten vanmorgen om half negen met de wandeling en om drie uur 's middags finishten we.  

Het was prachtig weer vandaag, misschien wel een tikkeltje te warm, maar liever dat dan regen. 

Manlief en ik doen normaal gesproken niet aan georganiseerde wandelingen mee, maar voor deze maken we graag een uitzondering. De datum voor volgend jaar, 29 augustus, hebben we al in onze agenda's gezet. Over een paar weken is er nog een loop waar we ons voor opgegeven hebben, maar meer dan deze twee georganiseerde wandelingen worden het dit jaar niet. 

Een wandeling als vandaag is een makkie: ons tempo ligt laag en doordat we alsmaar lopen te kletsen gaat het ongemerkt. Toch denk ik dat ik vannacht wel als een roosje zal slapen. 

Mocht je meer willen weten over de Langestrangetocht of als je een keer op de laatste zaterdag van augustus mee wil lopen, dan kun je meer informatie op de website vinden: klik!
7 opmerkingen:

 1. Lijkt me geweldig om te doen. Helaas kan ik niet zoveel lopen, zelfs op de driewielerfiets zou het een zware opgave voor me zijn. Maar op een hele dag zou dat wel lukken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over het pad over de duinen zou dat wel gaan. Alleen wordt het stempelen bij de strandpaviljoens misschien wat lastig. Bij sommige moet je dan toch door het mulle zand.

   Verwijderen
 2. Wat leuk. Deze kende ik nog niet. Ik ben gek op strand. Ik noteer de nieuwe datum alvast in mijn agenda. Wie weet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou leuk zijn!
   Wij vinden het altijd heel erg gezellig met overal (live)muziek en allemaal blijde gezichten.

   Verwijderen
 3. Mooie prestatie en boffen dat het nog droog was. Lijkt me vooral fijn dat je niet hoeft te haasten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat scheelt echt een heel stuk. Als je voor 17.30 uur binnenkomt is het goed. Er lopen ook wel mensen mee die geen deelnemerskaart hebben en die dus ook niet hoeven te stempelen. Maar ach, die tien euro voor een goed doel heb ik graag over en op ieder strandpaviljoen is er wel iets te doen en dat pik je dan toch mee als je gaat stempelen.

   Verwijderen
 4. Wat leuk! Ik heb nog nooit een route op het strand gelopen, misschien volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen