intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 30 augustus 2019

Nijmegen en omstreken

Hoe ik er opkwam weet ik niet meer, maar opeens had ik bedacht dat ik naar Nijmegen wilde. Ik kende Nijmegen niet, maar er zijn wel meer steden waar ik nog nooit geweest ben, dus dat is niet zo bijzonder. Een paar weken geleden boekte ik een accommodatie voor drie nachten in de buurt van deze stad. Maandag vertrokken we. Op de heenweg gingen we wandelen in de Loonse en Drunense Duinen en aan het eind van de middag arriveerden we bij de accommodatie. De dag erna reden we naar Nijmegen toe.

In de stad was het druk en het was een erg warme dag. Ik had een stadswandeling uitgeprint, die we volgden, maar waarvan ik de tekst op den duur achterwege liet. De beschrijvingen waren nogal erg uitgebreid en de lettertjes klein en ik ben slecht in voorlezen. Doordat het zo druk in de stad was, heb ik ook niet echt veel foto's genomen, ik had het drukker met opletten en anderen ontwijken dan met goed rondkijken.

We liepen door het Kronenburgerpark. Het park is een Rijksmonument en de toren die je ziet is de Kruittoren:


Bij die toren is een volière met kanaries en zebravinken en manlief maakte deze foto:


De poort van het voormalig protestants weeshuis:


De Anthonispoort is één van de twee stadspoorten die Nijmegen nog heeft:

De Waag op de Grote Markt:


Overblijfsel van de Valkhofburcht in park Het Valkhof:


De Sint Nicolaaskapel:


De Belvédère is een wachttoten uit de vijftiende eeuw:


Uitzicht over de Waal met de Waalbrug en de naam van de stad uit de Romeinse Tijd: Noviomagus.Tussen de middag hebben we anderhalf uur op een terras onder de schaduw van de bomen gezeten. Daar was het met de warmte nog enigszins te doen. En ondanks die warmte en de drukte liepen we die dag toch nog 7,5 km:


In de buurt van het huisje dat we huurden was een natuurgebied waar we uiteraard ook zijn wezen wandelen. En daar zagen we een moederhert met twee kalfjes:


Hier heb ik de foto uitgesneden, wat de kwaliteit niet echt ten goede komt, maar waarop de dieren toch beter te zien zijn:


Ze bleven minutenlang stokstijf staan (en wij ook) totdat de kalfjes er blijkbaar genoeg van kregen en in beweging kwamen. Voor moederhert was dat een teken om er dan maar met haar kroost vandoor te gaan. 

We hebben genoten van onze minivakantie.We gingen naar de zandverstuivingen bij Drunen, we bezochten de stad Nijmegen, we vergaapten ons aan de bloeiende hei, we wandelden door de bossen, we waanden ons een middag in Afrika, we hebben lekker gegeten en we genoten van elkaars aanwezigheid. 
Deze dagen hebben ons goed gedaan.

Toen we terug thuiskwamen konden we ons gelijk gaan optutten, want we waren 's avonds uitgenodigd voor een etentje. We hadden een gezellige avond en het was een mooie afsluiter van onze vakantie. 

En oh ja, ik ben de afgelopen week anderhalve kilo aangekomen... 😱
Oeps!
8 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je zo genoten hebt en acht, die anderhalve kilo is er waarschijnlijk snel genoeg weer af. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een paar heel fijne dagen! En ach, die anderhalve kilo wandel je er wel weer af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal wel goedkomen hoor.
   En we hebben het inderdaad goed gehad.

   Verwijderen
 3. Heerlijk, een minivakantie duurt altijd langer lijkt wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zo en we hebben ook best wel veel gedaan in die paar dagen. We kunnen hier wel weer even op teren.

   Verwijderen
 4. Leuk zo'n mini-vakantie in eigen land. Zeker veel gezien en gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor herhaling vatbaar. In Nederland heb je veel mooie plekjes.

   Verwijderen