intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 1 augustus 2019

collage van juli

Wat ik niet liet zien in juli:


De foto rechtsboven is van een bord koude soep die ik in Kroatië gegeten heb. Het was een vissoep met garnalen en heeeel veeeel knoflook erin. Het was jammer dat de knoflook nogal overheerste, want ik heb geen vis of garnaal geproefd. Over de Kroatische keuken hoor je best wel vaak negatieve dingen, maar wij hebben daar verder toch goed gegeten. Ik kon niet goed tegen het eten omdat vrijwel alles gegrild wordt, maar dat lag aan mijn darmen, over de kwaliteit of de smaak zal je mij verder niet horen klagen.

 De vuurtoren op de onderste foto is op het eiland Dugi otok in Kroatië. Een bewoner van het eiland had de vuurtoren als startscherm op zijn telefoon staan. Ik had tussen mijn eigen foto's nog een foto van 'onze' vuurtoren in Zeeuws-Vlaanderen die ik hem liet zien. En zo had ik opeens een gesprek met een Kroaat over vuurtorens.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Dinsdag heb ik mijn gordijntjes genaaid en gelijk maar de ramen in de woonkamer gezeemd. Ik vind dat altijd een hele klus, want ik maak er altijd gelijk een grote schoonmaak van. Maar goed, dan is het allemaal weer eens gedaan.

Vandaag heb ik een aantal plantjes verpot die te groot geworden waren voor hun bloempotje. Ik koop trouwens nooit kamerplanten en wat ik heb staan is gekregen. Dat geldt ook voor de vele hartjes (voornamelijk hangertjes) die wij in huis hebben en waarvan ik er nooit één zelf gekocht heb. Het grappige is dat aan de nieuwe gordijnen een randje met hartjes zit waardoor ze goed bij de rest van de hartjes passen.

Mijn defecte naaimachine is nog niet weg. De ene naaimachinewinkel is vanwege vakantie gesloten en de andere heb ik gebeld, de voicemail ingesproken en nu wacht ik nog op antwoord. Hopelijk krijg ik snel bericht terug, maar het zou me zomaar niks verbazen als deze momenteel ook dicht is. Ik zit dan wel niet helemaal zonder naaimachine, maar ik naai toch liever op mijn nieuwe naaimachine dan op die oude. Die nieuwe is ook al niet zo nieuw meer, maar hij werkt toch een stuk aangenamer.

Vanavond eten we gebakken aardappelen, sperziebonen en een hamburger.
Wat eet jij vandaag?



14 opmerkingen:

  1. Ook sperziebonen, gekookte aardappelen en gehakt in tomatensaus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die gehakt in tomatensaus lijkt me ook wel wat. Dat zal ik ook eens maken.

      Verwijderen
  2. Chinese roerbakgroente met kip en rijst.
    Eet smakelijk,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Wij eten eigenlijk nooit zo vaak rijst. Ik zal dat toch ook eens wat vaker op het menu moeten zetten.

      Verwijderen
  3. Geroerbakte prei, ui, rode en groene paprika met zilvervliesrijst en stukjes quorn in satésaus (de enige kant en klare vleesvervanger die ik te eten vind)
    Mooie collage!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik vind die vleesvervangers ook maar niks. Ik heb al verschillende producten geprobeerd en ik vind het nooit lekker of het is niet lekker gekruid.

      Verwijderen
  4. Nou ja, wij aten ook gebakken aardappelen vandaag. Eerst schillen, dan op hoog vuur bruin bakken en dan langzaam garen. Zo vind ik ze het lekkerst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kook mijn aardappelen eerst altijd en daarna bak ik ze. Zoonlief noemt het altijd gewokte aardappelen omdat ik dat ik ze in de wokpan bak.

      Verwijderen
  5. Gebakken zoete aardappeltjes en witlof met ham en kaas uit de oven met laag ei-slagroom-0geraspte kaas erover.
    Vrijdag een lekkerbekje en bieten. De bieten kopen we in Duitsland in pot, daar zit geen glibberige saus bij zoals in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die bieten die ze hier in pot verkopen vinden wij ook niet lekker! Ik koop altijd 2 kg gekookte bieten en die stoof ik dan zelf en dat gaat verdeeld in porties de vriezer in.

      Verwijderen
  6. Mijn dochter maakt nog steeds jouw witlofschotel met creme-fraiche. Alleen gebruikt ze kipstukjes ipv ham.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is leuk!
      Ik doe er tegenwoordig helemaal geen vlees meer in, dat gaat ook goed. En het staat hier ook nog regelmatig op tafel.

      Verwijderen
  7. Brrr, die koude soep met teveel knoflook klinkt weinig aansprekend : )
    Het is vandaag vrijdag dus eet ik vanavond lekker pizza van de Lidl.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij eten vanavond friet met een snack. Dat is meestal onze vrijdagse kost.

      Verwijderen