intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 31 juli 2019

zon en zee

Tegenwoordig gaan manlief en ik nogal eens 's avonds wandelen. Als het werk en het weer het toelaten gaan we op stap. En als je dan niet zover van het strand afwoont, dan is vaak al gauw de keus gemaakt om in de auto te stappen en daarheen te gaan. En hoe vaak we er ook komen en hoe vaak we daar al een zonsondergang gezien hebben, het is en blijft een prachtig fenomeen!


De combinatie van de zon en het water is altijd erg mooi.


En ik kan het echt nooit laten om er foto's van te nemen. 


En het is ook altijd weer anders. Zo hadden we gisteren bijvoorbeeld prachtige wolken.


Ik hou van de zomer en ik vind het nu al jammer dat onze avondwandelingen over een tijdje weer voorbij zullen zijn. 'Straks' zal het alweer vroeg donker zijn en het zal ook koud worden. En ik vind het eigenlijk ook helemaal niet prettig om in het donker te wandelen. Maar tot die tijd zullen we van de mooie avonden genieten.

Eind juni/begin juli hadden manlief en ik twee weken vakantie. Over een paar weken hebben we weer een week vrij en we gaan dan een paar daagjes in eigen land weg. Vandaag heb ik ergens een huisje geboekt. Later zal ik er wel meer over vertellen.

Van de week merkte een collega op dat wij zo vaak leuke dingen doen. Eigenlijk hebben we dat altijd wel gedaan. We zijn altijd veel de hort op geweest en we hebben veel ondernomen, toch zeker toen de kinderen nog klein waren en ze nog overal mee naartoe gingen. 

Een paar weken geleden bespraken we onze aankomende vakantie met zoonlief en we vroegen of hij misschien met ons meewilde of iets anders samen met ons wilde doen, maar dat wilde hij niet. Hij ging vorige week mee naar de Efteling en de rest van zijn vrije tijd brengt hij graag met zijn vrienden door. Hij geniet weer van andere dingen en is graag samen met mensen van zijn eigen leeftijd en dat is goed zo. Laat hem zijn gang maar gaan en thuiskomen met verhalen over wat hij allemaal gedaan heeft. Daar genieten wij dan ook weer van.


10 opmerkingen:

 1. Alles heeft zijn tijd ... met kinderen op vakantie en nadien weer zoals we begonnen zijn: met zijn tweeën. Allebei anders maar allebei leuk.
  Fijn dat jullie vaak weg gaan. Wij doen dat ook en krijgen daar heel veel commentaar op (zijn jullie nu alweer weg ... oh, zijn jullie nog eens thuis ...). Dat heeft me lang gestoord, maar ach, ze zeggen of denken maar.
  Benieuwd waar jullie vakantie naartoe gaat ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kregen ooit ook commentaar van iemand die vond dat we te vaak weggingen. Ze vond dat we onze tijd beter eens aan ons huis en de tuin konden besteden. Later, toen onze zoon overleden was, kwam ze daarop terug en zei ze dat het toch maar goed was geweest dat we zo vaak samen met de kinderen weg gewest waren.

   Nu krijgen we eigenlijk niet echt commentaar meer en die opmerking van die collega was positief bedoeld, maar ik zei wel dat we er beter maar van kunnen genieten. Morgen kan het opeens zomaar allemaal anders zijn.
   Verwijderen
 2. Ik zeg het altijd: Nergens zo'n mooie zonsondergang als in Z. VL. aan de kust

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi die foto's. Kan je zo een tentoonstelling mee beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto’s heb je weer gemaakt! Het is heerlijk om samen leuke dingen te doen waar je (nu of later) met een goed gevoel op terug kan kijken. Mijn kinderen gingen op de leeftijd van jouw oudste ook liever met vrienden en vriendinnen op stap. De ene dochter is nu 45, de andere 41 en ze gaan graag een weekend, weekje of dagje met ons mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.

   Ik denk dat ik zelf voor de laatste keer met mijn ouders op vakantie geweest ben toen ik 17 was en daarna nooit meer. Met mijn schoonouders en inmiddels alleen schoonmoeder (schoonvader is overleden) gingen/gaan we ieder voorjaar op vakantie. Zoonlief is een paar jaar niet mee geweest op familievakantie en dit jaar voor de eerste keer weer wel en volgend jaar gaat hij dan ook weer mee. Maar dat is toch weer anders dan alleen met zijn ouders op vakantie gaan en dat begrijp ik heel erg goed.

   Verwijderen
 5. Ik ben vanavond ook weer een stuk wezen wandelen, maar het is hier steeds hetzelfde. Hahaha, dat zal met het strand ook wel zo zijn, maar toch is dat anders. Denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan de kust is altijd wel beweging waardoor het toch iedere keer weer anders is. En je bent er nooit alleen.

   Verwijderen