intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 28 juli 2019

naaimachine


Gisteren hadden we hier vrijwel de hele dag regen. De temperatuur was gezakt naar 20 graden en eigenlijk was het gewoon een aangename dag. We moesten om boodschappen, maar tussen de huishoudelijke klussen en het boodschappen doen in, knipte ik een patroon van een topje uit, want ik kreeg opeens zin om iets te maken. De naaimachine werd op tafel gezet en toen... niks! De naaimachine ging wel aan, maar het voetpedaal deed het niet meer. Manlief heeft ernaar gekeken en kon helaas het probleem niet vinden. Binnenkort zal ik mijn naaimachine voor reparatie wegbrengen.


Per ongeluk scheurde ik eergisteren een vitrage en die scheur zit ook nog eens echt midden in het gordijn. Ik had wel al gezien dat de vitrages erg dun geworden waren en nu moeten ze dus echt vervangen worden. Toen we gisteren om boodschappen gingen zijn we eerst naar een woonwinkel gegaan. Manlief en ik vielen voor hetzelfde gordijn en die hebben we gelijk maar gekocht ook: zeven meter gordijn die ik op maat moet knippen en aan de zijkanten moet omnaaien. Gelukkig heb ik nog een oude naaimachine die ik daarvoor kan gebruiken.


Wij maakten vanavond een wandeling en daar zijn de foto's van.


Verder was het een rustig weekend en dat was fijn.

De Tour de France zorgde de afgelopen drie weken voor veel kijkplezier voor ons en is nu afgelopen. We hebben weer met veel plezier gekeken en het was een mooie en spannende Tour.

Ik wil je een fijne week wensen.



12 opmerkingen:

  1. Ook wij hebben genoten van de Tour de France, het ontbreken van favorieten Froome en Dumoulin maakten deze Tour weer eens een echt spannende tour om naar te kijken, ook omdat het Ineos-team niet standaard voorop reed om elke etappe te domineren, zoals ze wel deden toen ze nog team Sky waren. Hier in Drenthe is nog altijd geen druppel regen gevallen, en werd het weer ruim boven de 30 graden vandaag, met volop zon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag op mijn werk vertelde iemand dat het hier dit weekend 40mm geregend heeft. Wij hebben geen regenmeter maar ik geloof het gelijk.

      Verwijderen
  2. Balen van je naaimachine, maar fijn dat je nog een oudje hebt. En je hebt een leuke klus te doen. Mooi die ene zonnebloem in het veld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toch wel weer eens leuk om nieuwe gordijntjes op te kunnen hangen. Die oude hangen er al heel lang en het is ook niet voor niks dat ze inmiddels zo dun geworden zijn.

      Verwijderen
  3. De naaimachine heb ik afgelopen week veel gebruikt, allerlei klusjes en een gordijn voor mijn dochter. Nu nog een rok korter maken, in het kruidvat liet iemand die naast me stond te zoeken een flesje foundation vallen en een grote scheut kwam op mijn rok, niet uit te wassen. Het is een hele lange rok en nu ga ik er maar 10 cm afhalen, Kon wel een klacht indienen maar ik had geen zin de 2 A4 tjes in te vullen, was zo warm in de winkel.
    Dan kan ik eindelijk beginnen aan een jurk met 3 verschillende stoffen, een uit voorraad en 2 voor banen bij de kringloop gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een paar weken niet veel achter de naaimachine gezeten en dat komt door mijn gekneusde rib. Ik kan momenteel veel beter een beetje in beweging zijn dan stilzitten want dan heb ik er een stuk minder last van.


      Jij hebt al veel werkjes gedaan en je gaat er nog een aantal doen. Lekker om zo op dreef te zijn.

      Verwijderen
  4. Heerlijk, 20 graden. Wij zijn gisteren vroeg gaan wandelen in het bos en toen we thuis kwamen was het in de tuin alweer 28 graden. Vervelend van je naaimachine, vorig jaar bij mij hetzelfde probleem en bleek er een breuk in het snoer naar het voetje toe, te zitten. Vandaag ga ik servetten maken van een oud tafellaken. Kleindochter in Australië “I like to have real napkins” (ze is 6 😄)
    Succes met de gordijnen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig zo'n uitspraak :-)

      Ik ben wel benieuwd wat er met mijn naaimachine aan de hand is. Morgen ga ik maar even naar de winkel bellen en vragen wanneer ik mijn machine kan brengen.

      Verwijderen
  5. Dat is een liefde die ik al een tijdje weer wil oppakken. Maar een aantal jaren terug, de tropenjaren met kleine kindjes, ben ik ongeduldig geweest. Mijn vrij nieuwe machine had steeds problemen met de onderdraad en ik kreeg het maar niet hersteld. Toen heb ik in een boze bui het hele machien weg gedonderd. Nu heb ik dus niets meer ;-). Behalve zin om weer iets te gaan naaien, ha ha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat kan gebeuren! Ik riep vroeger wel eens boos, als iets niet lukte, dat ik mijn naaimachine zo uit het raam zou gooien. Maar jij deed het dus echt. Misschien niet uit het raam, maar je gooide hem wel weg.

      Verwijderen
  6. Ik benijd je om de regen! Hier in de Achterhoek nog steeds geen druppel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn er hier ook enorm blij mee. Nooit gedacht dat ik nog eens blij zou zijn met regen 😉🌧️

      Verwijderen