intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 11 juli 2019

rib

Een gekneusde rib hebben is helemaal niet zo fijn. En dat wist ik al, want in het verleden heb ik al eens vaker een gekneusde rib gehad. Er is weinig tegen te doen: ik neem pijnstillers en ik moet maar een beetje mijn gemak houden. Mijn werk doe ik samen met een collega en zij doet de werkjes die voor mij te pijnlijk zijn. Mijn eigen ziekmelden is not-done, zo werkt dat niet volgens het ziektebeleid van de stichting waar ik werk. Pas als je totaal niet in staat bent om te kunnen werken en er geen vervangend werk is wat je kan doen, kun je thuisblijven. Maar ook als er een ander beleid geweest was, zou ik gewoon zijn gaan werken. Thuis doe ik ook werkjes en ben ik af en toe ook in de tuin bezig en de dingen die ik niet kan doet manlief voor me. Ik doe wat ik kan. Hoesten, niezen, hikken en lachen doen pijn. Liggen en zitten zijn ook pijnlijk. Staan en lopen gaan wel goed, maar dat hou je geen vierentwintig uur per dag vol. 

Ik ging gewoon een rondje van zeven kilometer wandelen en spotte deze lucht:


Ik vond het er best wel bijzonder uitzien.

 Misschien dat ik vanmiddag ook wel ga wandelen. Ik ben vrij vandaag en ben niet van plan om ergens heen te gaan, maar voor een wandeling wil ik best wel de deur uit. Bewegen en frisse lucht zijn goed. Eind van de middag zal ik naar de laatste kilometers van de Tour de France kijken en vanavond naar Tour du jour op RTL 7.

*****************************************

Uit de tuin komen momenteel zwarte bessen, bramen en frambozen. Eigenlijk vind ik zwarte bessen niet lekker, maar als ik deze samen met ander fruit in de blender doe en een smoothie maak, dan vind ik het wel goed te doen. We hebben twee struiken met zwarte bessen, die al in de tuin stonden toen we hier in 1993 kwamen wonen. Ook een appelboom, de perenbomen en de rode bessenstruiken stonden hier al toen we hier kwamen wonen en we hebben er nog altijd veel fruit van.

Gisteren heb ik de druif een stuk teruggesnoeid, want die woekerde teveel en dreigde de vijgenbomen en de kruisbessen, die nog klein zijn, te verstikken. De trosjes druiven die erin zitten zijn nog klein en zullen geen hinder ondervinden van mijn snoeiwerk. 

Het is haast niet te begrijpen dat het alweer bijna half juli is. 
De tijd gaat snel. 

Ik wil je een fijne dag wensen!

14 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me nou toch zo heerlijk, dat je al dat fruit in je eigen tuin hebt. Helaas niet mogelijk in onze postzegel. Daarom hebben we een hele tijd een volkstuin gehad. Maar dat is toch anders dan voor je deur!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik mopper wel eens op die grote tuin (2000 m2) van ons omdat het zoveel werk is, maar al die ruimte is ook wel zalig. Een moestuin heb ik niet meer want dat was teveel werk, maar met al dat fruit ben ik ook heel erg blij.

      Verwijderen
  2. Oh wat vervelend, ik heb meermalen ribben gekneusd door het hoesten (longontstekingen) en ik weet nog dat ik het het vervelendste vond dat ik niet kon lachen! Fijne wandeling gewenst vandaag, ik hoop voor je dat het droog blijft, en veel plezier bij het kijken van de Tour. Ik heb de eerste 4 dagen kunnen zien, maar door werk kan ik nu pas weer zondag kijken. Ach, Tour du Jour, Vive le Velo en Avondetappe, en ik ben weer enigzins bijgepraat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vorige keer dat ik een rib kneusde kwam ook door hoesten.

      Als ik het weerbericht mag geloven blijft het bij ons vandaag droog en verdwijnen de wolken vanmiddag helemaal. Dat gaat dus wel goedkomen met dat wandelen.

      Verwijderen
  3. Twee jaar geleden met de fiets omgevallen en natuurlijk net tegen paaltje leverde me ook gekneusde ribben op. Echt pijnlijk en vervelend en het duurt zo lang.
    Elke dag pluk ik frambozen die van de buren zijn komen binnenlopen.
    Gisteren er ijs van gemaakt. Ze eerst bevroren en toen beetje geplet met de deegroller zodat de besjes los kwamen, half volle yoghurt/slagroom en zoetstof erbij en goed mixen, dan is het al half bevroren en heb ik het nog uurtje in de vriezer gezet en regelmatig doorgeroerd. Was erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me erg lekker.

      Ik vries het teveel aan fruit wat ik niet gelijk op kan of weggeef ook in. Het hele jaar kan ik daar van pakken en maak er dan samen met vers fruit een smoothie van. Ook lekker en makkelijk.

      Verwijderen
  4. Oh, dat is echt balen en pijnlijk! Maar een beetje blijven bewegen is toch goed..
    Fijn om zoveel fruit te hebben, maar het snoeien is echt belangrijk (daar zijn we achter gekomen) anders krijgt het fruit onvoldoende (zon)licht om te groeien en te rijpen.
    Beterschap gewenst hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.

      Appels en peren snoeien vind ik nog altijd moeilijk. De andere struiken zijn wat makkelijker. Ik heb de appels en peren dit jaar maar weer eens goed uitgedund. Dat was er een paar jaar bij ingeschoten en dan heb je heel veel kleine appeltjes en peertjes waar je bijna niks aan hebt.

      Verwijderen
  5. Hoop dat je rib snel weer geheeld is. Mooi hoe je je er doorheen slaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sterkte, een gekneusde rib is zo pijnlijk! Meestal word je dan verkouden, hoesten en niezen, of je krijgt de slappe lach (heb ik gehad)! Heerlijk fruit uit eigen tuin!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan merk je pas hoe vaak je hoest of niest of lacht...
      Ik vind de nachten ook erg vervelend: ik word namelijk steeds wakker als ik me draai en overeind komen is helemaal akelig. Maar goed, nog een week of vijf en dan hoop ik er vanaf te zijn en tot die tijd zal het iedere dag een beetje beter gaan, hoop ik.

      Verwijderen
  7. In april verstapte manlief zich in de tuin en viel op zijn zij, gevolg een paar
    gekneusde ribben en een enorme bloeduitstorting.Inderdaad erg pijnlijk, vooral
    's nachts.De ribben zijn inmiddels genezen, maar nu heeft hij longembolie, Volgens
    de arts waarschijnlijk een gevolg van die bloeduitstorting die "naar binnen is
    geslagen".Moet vanzelf genezen en is al wat minder geworden, dus een ongelukje met
    vervelende gevolgen.
    Wat fijn, dat jullie zo'n mooie vakantie hadden en er van genoten hebben.
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen