intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 12 juli 2019

fotoboek

In plaats van dat ik gisteren ging wandelen, werd het een fietstocht. Ook goed. 

Afgelopen weekend had ik online een fotoboek van onze vakantie gemaakt en gisteren kreeg ik het bericht dat ik er om kon komen. Ik had tot vandaag kunnen wachten en er na mijn werk kunnen omgaan, maar ik was natuurlijk weer veel te nieuwsgierig om nog een dag langer te wachten. Ik sprong op mijn fiets en maakte er een rondje van 20 km van. Mijn gekneusde rib heeft de hele weg geprotesteerd, maar als ik met de auto gegaan was had ik er nog meer last van gehad, want in de auto achter het stuur zitten en schakelen is momenteel helemaal geen pretje. 

Ik ben blij met het fotoboek:



Het is weer een boek erbij in het rijtje vakantieboeken. Ik heb ook nog een kast vol met ouderwetse fotoalbums waar ik foto's ingeplakt heb, maar ik vind deze afgedrukte albums zoveel handiger van formaat.

 Afgelopen voorjaar waren we met de schoonfamilie naar Toscane in Italië toe en van deze vakantie ga ik, in opdracht van mijn schoonmoeder, ook nog een fotoboek maken. Dat is altijd mijn taak. In het jaar dat Jus overleden is heeft voor één keer een schoonzus dat gedaan, omdat ik het toen helemaal niet zag zitten om dat te doen. Zij vindt het echter niet leuk om een fotoboek te maken en ik kan me er juist wel goed mee bezighouden. Na dat jaar ben ik het daarom gewoon weer gaan doen. Het is wel veel meer werk als bovenstaand fotoboek, want ik moet deze keer foto's van vijf verschillende toestellen uitzoeken en dat is best wel een klus. Het duurt eerst altijd wel eventjes voordat ik eindelijk de foto's van iedereen heb, daarna gooi ik alle foto's die niet mooi of goed zijn weg en ik bewerk sommige foto's (bijsnijden, rechtzetten en lichter of donkerder maken). Vervolgens gaan de bruikbare foto's in verschillende mapjes (Florence, Siena, Pisa...) en daarna kan ik online een fotoboek maken. Ieder gezin dat mee geweest is krijgt een fotoboek van mijn schoonmoeder, wat een mooie herinnering is. Ondertussen hebben we fotoboeken van Rome, Barcelona, Lissabon, Porto en Thessaloniki van de familievakanties en daar gaat binnenkort Toscane bijkomen. 

Vandaag neem ik het fotoboek van Kroatië mee naar mijn werk, dan kunnen mijn collega's erin kijken. 

Ik wil je een fijne dag en alvast een goed weekend wensen.


6 opmerkingen:

  1. Dat ziet er mooi uit zeg! En verstandig om daar niet te lang mee te wachten en de foto's meteen een plek te geven in een album.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het ook een leuke 'taak' om na de vakantie een mooi album te maken. Ik doe het ook altijd meteen, dan zit het nog vers in mijn geheugen.
    Fijn weekend mevrouw W.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik laat mijn foto's altijd afdrukken en neem mij voor om ook eens zo een fotoboek als jij te maken maar het inplakken van alles en nog wat en er een verhaal bij schrijven is zooooo leuk om te doen. Wel prachtig album zo te zien van Kroatie. Sterkte met je rib.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat deed mijn moeder ook. Ze zijn vaak met ANWB kanpeerreizen mee gegaan en daar sitten ook flyers. tickets, menu's etc. etc bij en er bijgeschreven wat ze aten en hoeveel km ze hadden gereden.

      Kortgeleden hebben mijn zus en ik ze allemaal bekeken en groot deel weggedaan, paar mooie gehouden. Echt alles bewaren kan je ook niet

      Verwijderen
  4. Wat ziet dat er leuk uit. Beter dan alles ergens in The Cloud bewaren :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik plan nog steeds alles in. Al wordt het wel veel minder moet ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen