intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 26 juli 2019

de warmste dag

Een hele tijd geleden vroeg een schoonzus of zoonlief en ik zin hadden om mee te gaan naar de Efteling. We spraken een datum af en zoonlief vroeg vrij van zijn werk. We hoopten dat het op de geplande dag goed weer zou zijn en dat het niet zou regenen, maar wie had ooit kunnen bedenken dat deze dag misschien wel de warmste dag van het jaar zou worden en alle warmterecords verbroken zouden worden? Wij in elk geval niet!

We twijfelden, maar wisten ook dat het, wat we ook deden, gewoon een extreem warme dag zou worden en daarom beslisten we dat we het er toch op gingen wagen. Eerlijk gezegd benijdden wij de mensen die deze dag naar het strand gingen totaal niet. Ja, je kan afkoelen in het water, maar daar zit je ook niet de hele dag in, je zit en ligt ook op het strand en dan is het gewoon ook enorm warm. Om nog maar te zwijgen van het zand dat te warm is om met blote voeten over te lopen. Nee, ons niet gezien, wij gingen gewoon naar de Efteling toe.

En wat we gehoopt hadden bleek waar: het was niet druk. Het begon er al mee toen we aankwamen bij de Efteling en we, zonder in de file te staan, gewoon onze auto op de eerste rij van het parkeerterrein konden parkeren. Daar hadden we echt nog nooit meegemaakt! En de rest van de dag hebben we genoten van de rust in het park. Echt nergens hebben we langer dan vijf minuten moeten wachten. We hebben alle grote attracties gedaan en niet zomaar één keer, de meeste deden we twee à drie keer.

Het was natuurlijk warm en we hebben heel erg veel gedronken, gewoon zoveel dat we toch regelmatig een sanitaire stop moesten maken, ondanks al het vocht dat we door het zweten kwijt raakten. We hebben chips gegeten zodat we zouten binnen kregen. We hebben ons heel vaak met zonnebrandcrème ingesmeerd en we droegen petten. En daarnaast hadden de medewerkers van de Efteling plantenspuiten, waterpistolen, emmers water en waterslangen om de bezoekers nat te houden. En ook de waterattracties waren fijn om in te gaan.

Een pretpark bezoeken als het 40⁰C is... ik denk dat iedereen zich wel twee keer zou bedenken om dit te doen. Wij deden het wel en we kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde dag.

Vandaag moesten we gewoon weer werken en gelukkig was het een stuk minder warm dan gisteren. En vandaag was het vast ook heel wat drukker in de Efteling dan gisteren. Wie weet hoeveel mensen tegen elkaar gezegd hebben dat ze blij waren dat ze gisteren niet gegaan zijn...
Ze moesten eens weten hoe fijn wij het gisteren gehad hebben!


19 opmerkingen:

 1. Nou, dat is er voor mij eentje om te onthouden dus. Heerlijk als het zo rustig is. Wij waren met deze tropische temperaturen in een Duits pretpark. Het was er hartstikke druk. Gelukkig is het een park met heel veel schaduwplekken, dus al met al was het goed te doen. Maar 5 minuten wachttijd, nee, die hadden we niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo rustig als het gisteren in de Efteling was hadden wij ook echt nog nooit meegemaakt.
   Een paar jaar geleden zijn we ook eens op een dag geweest dat het extreem druk was. Dat was een keer in een herfstvakantie en achteraf bleek dat de drukste dag van dat jaar geweest te zijn.

   Verwijderen
 2. Efteling is toch al favoriet bij ons, en als ik vrij was geweest zouden we zeker er naar toe zijn gegaan gisteren. Hadden we elkaar misschien wel gezien! Fijn dat jullie zo'n leuke dag hadden, echt wel waar voor je geld gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook wel ons favoriete pretpark. We gaan er toch ieder jaar wel eens heen. Naar het grote pretpark in Parijs gaan we om het jaar, want dat is echt te duur om ieder jaar heen te gaan.

   Verwijderen
 3. Ik zag vanavond op het journaal dat het hier aan de kust vandaag een stuk koeler was dan in de rest van het land. In grote delen van het land was het ook vandaag erg warm en in de Efteling waarschijnlijk ook, maar die 40 graden van gisteren werd gelukkig niet gehaald. Toch verwacht ik eigenlijk wel dat het vandaag drukker geweest zal zijn dan gisteren, maar toch ook best wel behoorlijk warm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om de hitte van de Kempense zandgrond te ontvluchten zijn wij vandaag aan zee gaan fietsen. 25 graden had de weerman gezegd en dat was het ook toen we in Vlissingen aankwamen. Na de middag werd het wel weer 30 graden, maar dat waren er nog altijd 10 minder dan thuis.

   Verwijderen
  2. Ik geloof niet dat we hier vandaag de 30 nog gehaald hebben. Ik zat binnen op mijn werk en heb er niet echt op gelet. Het heeft hier vanavond een klein beetje geregend en de ramen staan tegen elkaar open zodat het in huis nu best wel lekker is.

   Ik ben benieuwd waar je vandaag allemaal geweest bent, maar dat lees ik misschien wel op je weblog?

   Verwijderen
 4. Oh heerlijk, geen wachtrijen,ik vond/vind het altijd zondegeld om te betalen om inde wachtrij te mogen staan! Je begrijpt al: ik was geen pretparkganger maar leuk dat jullie het zo naar de zin hadden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook wel eens zo'n dag in een pretpark gehad dat we maar vier attracties gedaan hadden en voor de rest van de dag alleen maar hebben staan wachten. Dat vind ik dan ook jammer en zeker ook zonde van mijn geld.

   Verwijderen
 5. Heerlijk dat het dan zo goed uitpakte. Dat is het zweten wel waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het zeker waard.
   Het was overal warm dus konden we het net zo goed warm in de Efteling hebben 😉

   Verwijderen
 6. Ik vind het zo leuk dat jullie ieder jaar gaan. Wij ook. Ik hou helemaal niet van pretparken, alleen van de Efteling. Weer of geen weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga wel graag naar pretparken en ik ben een enorme fan van achtbanen. De sfeer in de Efteling is altijd goed en er zijn mooie attracties. Het is een mooi pretpark voor jong en oud.

   Verwijderen
 7. Ik ben 3 keer in mijn leven ( in 1963 met schoolreis, in 1982 met de kinderen en in 1988 met de gehele schoonfamilie) naar de Efteling geweest en dat was 1 keer teveel! Teveel prikkels bezorgt me hoofdpijn en daar had ik vooral de laatste keer last van. Fijn dat jullie genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan daar wel goed tegen. Het is een paar jaar wat minder geweest, maar nu gaat dat weer goed. Vorig jaar was ik naar Parijs naar het pretpark en toen was ik nog aan het herstellen van een burnout en toen kon ik daar ook slecht tegen.

   Verwijderen
 8. Zo, hebben jullie even een fijne dag gehad. Hartstikke top. Prachtig park vind ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben nog nooit in de Efteling en andere pretparken geweest, hou er niet van, wel van dierentuinen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me ook goed voorstellen dat niet iedereen pretparken leuk vindt. Ik kom er graag en ga ook in heel veel attracties. Niet alles hoor, maar het meeste wel.
   Dierentuinen vind ik trouwens ook leuk.

   Verwijderen