intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 12 juni 2019

klompen

Als ik in de tuin aan het werk ben, dan draag ik graag Zweedse klompen. Het voordeel van klompen vind ik voornamelijk dat je ze snel aantrekt. En als ik met de spade iets uit moet spitten, dan vind ik klompen van hout het beste van al om dat mee te doen, want dan kan ik tenminste kracht zetten zonder dat het pijn aan mijn voet gaat doen. Maar ja, ook klompen verslijten en ik zat alweer een hele tijd zonder.

Gisteren was ik bij een souvenirwinkel en daar liep ik toevallig tegen klompen aan. Klompen met bloemetjes. Ik had al kleren met bloemetjes en schoenen met bloemetjes en nu heb ik ook klompen met bloemetjes. 


Natuurlijk zullen ze er over een tijdje niet meer zo fris en fruitig als nu uitzien, want er moet mee in de tuin gewerkt worden, maar dan heb ik ze nog wel op de foto staan 😉

Fijne woensdag!

24 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dat vond ik nou ook. Het is weer eens iets anders dan alleen maar witte of zwarte klompen.

   Verwijderen
 2. Heel leuk zijn ze.
  Heb je geen pijn op je wreef na het dragen?
  Heel lang geleden heb ik een tijdje als kaasmeisje gewerkt in Duitsland, in supermarkten kaas promoten. In kostuumpje en op klompen! Maar wat deed dat pijn boven op mijn voeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het echt helemaal houten klompen geweest waren dan had dat pijn gedaan, maar dit is van boven leer en dat gaat wel goed.

   Ik heb toen ik 20 jaar was ofzo nog heel even bij een klompenmakerij gewerkt en toen moest ik ook in kostuum en op klompen.

   Verwijderen
 3. Ja, lekker zo'n harde zool als je moet graven. Wat een leuke klompen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zien er lief uit, veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik tuinier het liefst op blote voeten, nou die zien er na een tijdje(20 min.) al niet meer uit.
  Moet echt gaan weken wil ik weer schone pootjes maar wat is het heerlijk.
  En dat seniorenbed; wist niet eens dat het zo heette maar wij hebben er al lang eentje, hoger en met elektrische voet en hoofdeind. Heerlijk. Vooral als je mooie benen heb even liggen met voeteneind hoger.
  Of als het eens in je rug schiet en je moeilijk uit bed kan. Bij verkoudheid vind ik het ook fijn om het hoofdeind wat hoger te zetten, slaap ik beter. Veel plezier met je klompen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik loop niet graag op blote voeten. Wel op teenslippers, maar niet echt op blote voeten. Ik zie ook altijd kans om in iets scherps te trappen of om op een bij te gaan staan.

   Bedankt voor de tips van die elektrische lattenbodem. Daar had ik allemaal nog niet aan gedacht.

   Verwijderen
 6. Oh, die bloemetjes! Deze klompen zou ik ook zo kopen alleen al vanwege dat lieflijke bloemetjespatroon. Ik vind het echt prachtig. Klompen schieten bij mij alleen altijd van mijn voeten, en dan kom ik met mijn voet pijnlijk op de rand. Hoe voorkom jij dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat soms ook en dat komt denk ik omdat het hout glad is. Je zou bijna wel sokken met antislip moeten dragen om dat te voorkomen, maar dat doe ik eigenlijk ook niet.

   Verwijderen
 7. Toen wij op ‘n boerderijtje kochten kreeg ik van vrienden ‘n bont schort en zweedse klompen. Het schort draag ik nog maar op de klompen kon ik niet lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was een leuk cadeau! Jammer dat je niet op de klompen kon lopen.

   Verwijderen
 8. Ze zijn heel leuk! doet mij aan vroeger denken, ik wilde als klein meisje zo graag klompen, en eindelijk kreeg ik ze van mijn opa, zo blij;)
  En dat was ook de laatste keer, als klein meisje met klompen, ik draag graag Birkenstocks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan niet goed op Birkenstocks lopen. Ik heb die 1x gehad en kreeg daar last van mijn rug van. Als ik slippers draag zijn dat gewone flipflops, meestal zo plat als wat, maar dat gaat dan weer wel goed.

   Verwijderen
 9. Wat een leuke klompen met die bloemetjes, ik heb al heel wat Zweedse klompen
  versleten.Toen de kinderen nog jong waren gingen wij elk jaar op vakantie naar
  Zweden en ieder jaar waren dan de klompen in de uitverkoop, dus regelmatig voor
  elk gezinslid nieuwe klompen, maar zo leuk als de jouwe heb ik er nooit gezien!
  Nu draag ik in de tuin van die kunststof campingklompen, ook prima.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat waren dan handige souvenirs! Leuk om ze in Zweden zelf te kopen en toch zeker als dat in prijs scheelde.

   Verwijderen
 10. Doe zijn moooooiiiii ...
  Mijn balkoncrocs zijn bijna helemaal versleten (ik voel elke oneffenheid).
  Misschien dat ik weer aan de klompen ga. Als ik zukke mooie kan vinden, ga ik overstag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan ze wel op het www vinden: even zoeken op Zweedse klompen met bloemen. Ik kocht ze in de winkel en kon ze passen en normaal heb ik maat 37-38 maar ik heb maat 38-39 gekocht.

   Verwijderen
 11. In geen jaren aan Zweedse klompen gedacht, maar vroeger liep ik er heel graag op. De herinneringen komen snel te voorschijn bij deze beeldjes! Door het leer liep het heel prettig, weet ik nog. Mijn man is van de échte klompen, altijd aan in de tuin: lekker om mee te werken.
  Mijn wreven doen al zeer als ik zijn klompen aan doe om het tafelkleed uit te schudden ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen mijn kinderen klein waren liepen ze wel op echte Hollandse klompjes, maar ik kan het ook niet, die klompen zijn veel te hard.

   Verwijderen