intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 6 juni 2019

ik ging ook naar Breda

Geïnspireerd door de blogs van Bertiebo (klik) en van Dagboek van een gematigd optimist (klik), die naar de tentoonstelling van Teun Hocks in het Stedelijk Museum in Breda geweest waren, besloot ik daar ook heen te gaan en dat moest snel gebeuren, want de tentoonstelling duurt nog maar tot en met 10 juni. 

In het museum besloot ik eerst om even een beetje mijn vaderlandse geschiedenis, en dan met name de geschiedenis van Breda, bij te spijkeren want ik was er nu toch.



 
Eigenlijk doen al die portretten me nooit zoveel. De schilderijen hieronder vind ik dan weer wel interessant. 


Die gaan over het alledaagse leven van de boeren, burgers en buitenlui en dat raakt me meer dan al die dames en heren van adel of van de kerk. 



Na de Bredase geschiedenis dook ik de kelder in, waar de tentoonstelling van Teun Hocks was.



Teun Hocks figureert in zijn eigen schilderijen en hierbij gebruikt hij zwart-wit foto's die hij inkleurt.


Er zit een soort humor in de schilderijen waar ik wel van hou.



En daarnaast vind ik hem best wel een mooie man.


Sinds ik in  januari de Museumkaart kreeg, was dit het vijfde museum dat ik met deze kaart bezocht heb. Mijn voornemen om iedere maand een museum te bezoeken liep vorige maand mis, want in mei ben ik niet naar een museum geweest. Ik had het toen te druk en ik had in Toscane (Italië) ook best wel wat cultuur gesnoven.

In Breda ben ik nog even de winkelstraten ingedoken en ik heb twee broeken gekocht. Ik kom later nog wel eens terug om een stadswandeling te maken, want dat vind ik leuker om samen met manlief te doen.

Weet je waar ik trouwens heel erg blij mee ben? Dat is navigeren met Maps op mijn telefoon. Ik hoef op vreemd terrein eigenlijk niet meer te onthouden hoe ik precies gelopen heb, want met Maps vind ik feilloos mijn auto weer terug. In de auto gebruik ik gewoon nog wel mijn TomTom, want dat vind ik om te rijden weer prettiger dan Maps.

Ziezo, het was weer een fijne dag me-time. Ik vind het soms heerlijk om alleen rond te dwalen en dingen te doen zonder dat ik met een ander rekening hoef te houden. Gewoon mijn dingen, mijn interesses en mijn tempo. Gewoon zomaar af en toe. 

12 opmerkingen:

  1. Ja, is zeker een niet onknappe man :) die schilder. Leuk dat je er ook geweest bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je.
      Toen manlief thuiskwam van zijn werk vroeg hij of ik iets had meegekregen van die ontsnapte man uit Den Dolder: die is vanmiddag in Breda op het station opgepakt. Maar nee, ik heb daar gelukkig niets van meegekregen.

      Verwijderen
  2. Wat goed dat je dat alleen doet, ik vind dat altijd heel moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je.
      Ik ging al altijd graag alleen winkelen en de eerste keer dat ik alleen naar een museum ging, vond ik dat best wel wat onwennig. Maar na dat eerste museum ben ik het toch vaker gaan doen en die Museumkaart is voor mij echt wel een stok achter de deur.

      Verwijderen
  3. Wat een mooi werk, ik moet toch weer eens naar Breda :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De tentoonstelling van Teun Hocks is nog t/m 10 juni, dus je hebt nog maar een paar dagen.

      Verwijderen
  4. Nee dat is leuk dat je gegaan bent. Ja ik vond het ook een knappe man. Wij hebben de rest van het museum niet gezien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond jouw verslag en foto's zo interessant, dat ik gelijk besloot dat ik die tentoonstelling ook moest gaan zien.

      Verwijderen
  5. Die schilderijen van Teun Hocks vind ik bijzonder mooi. Ik had nog niet eerder van deze meneer gehoord. Weer wat geleerd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kende hem ook niet, maar ik vind het ook heel erg mooi.

      Verwijderen
  6. Fijn, zo'n dag. Mooie foto's ook.

    BeantwoordenVerwijderen