intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 9 mei 2019

hoe het ging


Eergisteravond verhuisden we een aantal meubels van mijn moeder naar haar nieuwe kamer, in het verpleeghuis waar ze zou gaan wonen. Een paar kasten, haar sta-op-stoel, een tafel en stoelen en de televisie werden opgepakt en meegenomen. Mijn arme moeder bleef in een rommelig huis achter. Ik had echt met haar te doen. 

Gistermorgen ging ze dan eindelijk zelf verhuizen. Ze liet het maar over zich komen, zei ze, maar toen ze later op haar nieuwe stek aangekomen was en achter een kopje koffie zat, was ze erg bewegelijk geweest. De spanning kwam er toen duidelijk uit. Mijn oudste broer die haar samen met mij wegbracht, vond het erg moeilijk om haar afscheid te laten nemen van haar appartement en haar weg te brengen. Het gevoel dat ik de avond ervoor had, had hij nu. 

We kwamen iets vroeger dan gepland in het verpleeghuis aan, maar mijn vader zat al op de uitkijk. We werden gelijk door het personeel opgevangen en na de intake kon mijn moeder gelijk aanschuiven voor het middageten. Broerlief en ik gingen er toen ook vandoor en onderweg naar huis, zijn we samen ergens wezen lunchen. En daarna gingen we naar het appartement toe en zijn we begonnen aan de grote opruiming, totdat ik er na een paar uurtjes totaal doorheen zat. We zijn beiden naar huis gegaan en de rest van de dag heb ik vrijwel niks meer gedaan en 's avonds heb ik zoonlief naar de snackbar gestuurd om friet. Het was me een dagje wel!

Maar vanmorgen gaan broerlief en ik er weer vol goede moed tegenaan! Er is nog heel veel om op te ruimen en om uit te zoeken. En vanmiddag mag ik nog 'gezellig' naar de tandarts toe. Tja, de eigen dingen gaan natuurlijk ook gewoon door.

Ik wil je een fijne dag wensen.


7 opmerkingen:

  1. Wat fijn, dat je nu zoveel samen met je oudste broer kunt doen,was maar wat eerder boos geworden.Maar gelukkig heb je nu veel steun.Goed, dat je ouders nu weer dicht bij elkaar zijn, hopelijk kan je moeder snel wennen.
    Succes met opruimen.
    Gr. Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bewonder je voor je veerkracht en doorzettingsvermogen. Je doet heel veel en blij dat je broer je nu wel helpt. Sterkte bij de tandarts.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zó fijn voor je moeder en vader dat ze nu weer bij elkaar zijn. En ook voor jou dat je de steun en de hulp hebt van je broer. Doe maar even rustig aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alles regelen is te overzien, vooral nu je je broer erbij hebt. Maar de emoties spelen er intussen op de achtergrond wel in mee... Heerlijk voor je ouders om u weer dicht bij elkaar te zijn. Dat zal hen erg tot steun zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat je broer er voor jou is. Dat opruimen... is zo zwaar.
    Wel fijn dat je ouders nu bij elkaar zijn. Nou ja, dichter bij elkaar dan de laatste tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me allemaal pittig. Sterkte hoor.

    BeantwoordenVerwijderen